Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (262)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pro mne nakonec za tři. Abych se přiznal, nebralo mě to tolik jako minulé díly. Chyběl nějaký zajímavý zvrat či nějaká epic akce. Vzhledem k tomu, že Blesk už není nejmladší, tak zakončení jeho kariéry mi přišlo fajn, ale i zde se moc tlačilo na pilu a absolutně chyběl humor a to mě mrzelo nejvíc. Opravdu ani jedna vtipná situace. Cruz Ramirezová byla fajn, ale nic nového to moc nepřineslo. Sečteno podtrženo neurazí nenadchne, ale znova bych se na to asi nepodíval, aspoň né v dohledné době. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Blesk McQueen má opět šťávu, kterou malinko vytratil ve druhém díle a to je jen dobře, protože nový díl je neskutečná pecka! Nové Auta mají naprosto všechno, ačkoliv bych řekl, že hrajou víc na dospěláckou notičku, což samozřejmě není na škodu ( co se týče mě teda). Víc závodění, nové postavy, stále sympatický humor a to vše v luxusním pixarovském kabátku, který opět ukazuje, kdo je největší mistr animáků a i samotný minifilmek Lou, byl naprosto perfektní. Jsem rozhodně mega nadšený a doufám, že Bleskovy patálie jsou tímto ukončeny, jelikož by to byla hodně pěkná tečka. Já rozhodnu, kdy skončím se závoděním. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, je to chtě nechtě nastavovaná kaše (a to jsem neviděl dvojku). Závěr s výměnou je přesto vymyšlen skutečně dobře a nakonec je to doják. Především v první půlce se to ale fakt nechytá, je to šíleně roztěkané a jaksi nepřehledné. Díky tomu to ani u našich dětí nezabralo tak dobře jako jednička, kterou i po cca dvacátém shlédnutí stále nesmírně milují. Celkový dojem: 65% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Jara.Cimrman.jr ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělé završení trilogie Bleska McQueena, které předává symbolické otěže mladším závodníkům. Celý koncept třetích Cars se nese v tomto duchu. Je zde znatelný vývoj všech postav v Bleskem v čele, což mi v některých scénách velmi silně evokovalo Sylvestera Stallonea z filmu "Creed". Cars 3 však oproti trenérovi Rockymu místy ztrácí dech, přičemž na tento detail trpí zejména rozvláčná první polovina. Naštěstí pak přijde polovina druhá, v níž se všechny rozehrané katarze vyřeší a nastoupí ono závodění, které v ozvěně času nostalgicky připomene první "Cars". Rovněž musím pochválit animaci, která si místy vážně nezadá s realitou. Právě na této stránce je vidět ten největší pokrok animátorů z Pixaru. Co tedy dodat za závěr? Cars 3 je filmem, u nějž se hodně hraje na nostalgickou strunu. Rovněž je i dialogově zhuštěnější, což se občas negativně odrazí na dynamice celého příběhu. Ale vzhledem k výborné animaci a skvěle nasnímaným závodům to snímku rádi odpustíte a budete si užívat poslední velkou jízdu Bleska McQueena. Skvělá práce! „Get ready for what's comin'. More speed, more horsepower. More of everything.“ ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nový, vyloženě "rockyovský" příběh Bleska McQueena se rozjížděl skřípavě a dlouho se zdálo, že nemá co nabídnout. Zábavný trénink velezkušeného matadora (aby stačil nastupujícímu dravému, lehce arogantnímu mládí, které zná jen supermoderní techniku, zatímco on spoléhá na starou dobrou "špinavou" přírodu) a celkem nečekané vyústění, kdy se dosud vedlejší postava stává středobodem a přebírá štafetový kolík, ho však dobře promázly a ospravedlnily jeho vznik. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Po titulkách nasleduje ešte krátka scénka. (ČSFD)
  • V mnoha scénách, jako například při odvozu Bleska do nového centra Nerezky, nebo při zkoušení rychlostní jízdy na pláži, nesedí stínová kompozice, stíny zde buď chybí, nebo jsou v každém záběru z jiného směru. (PAULOO)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama