Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

Nach 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to a oproti předchozí části je zde patrné mírné zlepšení. Přesto nejde o nic světoborného. Aliance je jen dětinskou záležitostí, kde víte jak kdo skončí. Žádné překvapení na cestě k závěru se nekoná a postavy (až na Billa Skarsgårda) se ani nijak nevyvíjejí. Jde o ten nejprůměrnější průměr s tu a tam světlými momenty v podobě pár akčních scén. 60% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(10/2017) / Celá Divergent séria je v podstate zúfalý pokus napodobniť úspech Hunger Games. Už samotné Hry o život nie sú extra výtvorom, ale aspoň aký taký záujem o postavy som mal. Allegiant je dejovo prázdny film, ktorý na znesitelnej úrovni držia len dvaja traja herci a zaujímavé prostredie. (3/10) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže moje nádeje, že sa séria predsa len ešte vyberie smerom k dynamickej akcii a emotívnemu príbehu týmto padajú. Je to vlastne presne na rovnakej úrovni ako z časti nevydarená REZISTENCIA, ktorá dobrý štart v podobe DIVERGENCIE nevyužila vo svoj prospech. Podobne je na tom aj ALIANCIA, ktorá pracuje s podobnými neduhmi. No a po tom, čo prakticky snímok v kinách prepadol a séria sa vraj presídli do lacnejšej TV, už na plnohodnotné finále ani neverím. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Keď už aj na Shailene Woodley cítiť istú únavu materiálom a najzábavnejším článkom je prehrávajúci Miles Teller, niečo nie je v poriadku. Aliancia pritom prichádza aj s niekoľkými zaujímavými ideami, ale inak sa topí v lacných zvratoch a občas už príliš umelo pôsobiacom vizuáli. Výsledok zase raz čiastočne zachraňuje záver, ale i tak tomu pod vedením Roberta Schwentkeho chýba drajv a energia prvého dielu. To, že úplného finále sa zrejme nikdy nedočkáme, ma každopádne vôbec nemrzí, potenciál na zlepšenie tu snáď ani nebol. 30% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Mno, tak maraton téhle trilogie je jeden den, který nikdy nedostanu zpátky. Chtěla jsem to hlavně porovnat s Hunger Games, které jsou ve svém filmovém provedení sice pořád dost stupidní, ale v základní emocionální rovině mi nakonec přirostly k srdci. Způsob, jakým nakonec nechají hlavní hrdinku jednat, mi dává smysl, a ráda ně se na něj podívám i poněkolikáté. (A navíc má celá Hunger Games série super soundtrack od Jamese Newtona Howarda, který ráda poslouchám a který udělá dost z celkového dojmu.) Divergent nemá nic z popsaných plusů. Shailene Woodley sice už má v tomhle filmu trochu svaly, ale to je tak jediný vývoj, který jsem zaznamenala. Dokonce mi přišel pozoruhodný vývoj inteligence Tris směrem dolů, v prvním filmu dokázala "prohlédnout skrze lži k pravé podstatě" a s postupem dalších filmů se pěkně propracovala k tomu, že uvěří každému blábolu, co jí kdo řekl. Už druhý film se nějak utápěl sám v sobě a hlavní viditelný "konflikt", kterému se scénář nejepičtěji věnoval, se odehrával pouze v simulaci s minimálními následky pro reálný svět, a tady je to už úplně jako by každou scénu psal jiný člověk s jiným (či žádným) záměrem a potom se to nějak splácalo dohromady. A taky mě vždycky zklame, když se hlavní záporák tváří, jako že je strašně chytrý, ale nakonec vůbec není. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)
  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno