Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (275)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Namísto zlé královny Winsletky dostanou lidoovce v Chicagu jinou zlou královnu Wattsku. A tak zbývá jediné - emigrovat za zeď. A za zdí čeká... A tady mi nikdo nevymluví, že se Amíci trochu neinspirovali kultovní polskou Sexmisí. Načež se rozjede vcelku zajímavé scífko pro mládež, zpočátku hodně užvaněné a zdlouhavé, postupně ale víc a víc akční, sice plné klišé a moralizování, ale zároveň se slušnou výpravou a nabušené vizuálně pohlednými triky... No nebudu se přetvařovat - bavilo mě to. I když to bylo krapet sluníčkovější a infantilnější než temná a dospělejší dvojka, i když nějaký potměšilý homouš z produkce nechal hned zkraje zhebnout magickou Maggie Q, i když na konci zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí, fujtajxl. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(10/2017) / Celá Divergent séria je v podstate zúfalý pokus napodobniť úspech Hunger Games. Už samotné Hry o život nie sú extra výtvorom, ale aspoň aký taký záujem o postavy som mal. Allegiant je dejovo prázdny film, ktorý na znesitelnej úrovni držia len dvaja traja herci a zaujímavé prostredie. (3/10) ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Nesympatická lesba potřetí a očividně ne naposledy. Přemýšlím o jedné věci, squadra přeskočí zeď, absentující přitomnost Džona Sněha a o skalní převis a dvě díry plný červenejch sraček dál, jim ta červená brča prší na kebule. Japa je kurva možný, že za zdí tahle malinovka neprší? Nějaká Chicago bubble? Když to vezmu kolem a kolem, tak jedinej kdo mě vyloženě nesere je Májls Vyplešť. Vlastně ani Harry blbější nebyl vyloženě rušivým exkrementem. Slaboučká troječka. 45% P.s.: doufám, že ta lesba v posledním díle konečně vysublimuje někam do stratosféry ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud byla tahle série na začátku zajímavá, což si zase tak moc nemyslím, tak v tuhle chvíli už upadá do smutného stereotypu a snaží se být v podstatě jen předvídatelná, vizuálně zajímavá, ale jen na chvíli, pak už je nudná. Herci jsou nesmírně stereotypní a je jasné, jak se bude děj vyvíjet. Tohle jen ukazuje, že moderní young adult sci-fi nemají moc potenciál. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nepochopím..Jak to může mít kruci nižší hodnocení než Hunger games nebo předchozí díly téhle série? Podle mě jeden z nejlepších scifi filmů vůbec. Mělo to hlavu a patu. Nebylo to moc podle předlohy, ale někdy to zkrátka jinak ani nejde.. Konečně nějaký film, kde se nebojí zabít kohokoliv a dočkáváme se i nějakých těch překvápek a není to žádná slaďárna jak HG. Těším se na závěr série. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)
  • Při výstupu na zeď obklopující Chicago má každý ze šesti členů skupiny své ocelové lanko, díky kterému se dostanou nahoru. Když vyšplhá Christina (Zoë Kravitz) a chystá se přestřihnout drát, ocelové lanko je vidět z předního pohledu. Při pohledu zezadu lanko zmizí. Při opětovném pohledu zepředu tam lanko opět je a visí z výšky nad její hlavou, takže zezadu by mělo být vidět také. (Calwen22)
  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama