Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Třetí část rozhodně naplnila moje očekávání v podobě odhalení další příběhové vrstvy, čímž rozvíjí dříve naznačený směr vývoje. Nápaditost se tentokrát již více soustřeďuje na technologické věcičky, které působí velmi efektně, než na prolínání realit, které však zcela neopouští, spíše poměrně zajímavě mění způsob jeho využití. V ději přibývá také množství solidní akce, a to i ve formě fyzického kontaktu, což přidává celému dění trochu na šťávě. Dostatečný prostor je věnován rovněž dostatečný čas postavám, alespoň těm hlavním, a vykreslení zase o něco rozšířenějšího světa, jenž skýtá široké možnosti pro závěrečné rozuzlení, stejně jako pro ještě nějaké překvapení, kromě toho, jakou jinou délku vlasů bude mít Tris. 75 % ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Film je sice ze série nejhorší ale největším překvapením je, že film je sice jenom první část knihy ale vůbec tím netrpí. Do příběhu se toho vejde celkem hodně. A tak se děj nedrhne. Herecky je to docela dobře. Ze starých je zase úplně nejlepší Miles Tiller který je ve své roli prostě úžasný. Z nových tváří je nejlepší asi Jeff Daniels který vypadá jako neviňátko a proto se na svojí roli která není úplný beránek hodí. Sečteno podtrženo: film pár chybek má (pár zbytečných scén a chyby). ale nabízí skvělé herecké výkony, akci a zajímavý a poutavý příběh. Tak zase za rok u filmu Série Divergence:Alegniant. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trochu se divím tomu nepoměru v hodnocení. Pamatuji si svého času, že druhej díl když startoval v kinech byl bezpečně v červený. Tenhle díl schytal hned v úvodu pořádnej hejt, až jsem se sám začal bát výsledku, ale o to víc mě to překvapuje, protože se žádná katastrofa rozhodně nekoná. Jednička zůstává nepřekonána, ale trojka je určitě o špetku lepší než dvojka. Schwentke je sice rutinér, ale akční sekvence má zvládnutý a určitě potěší, že kromě té hi tech akce z drony a podobnými vychytávkami přibyla i akce fyzická. Hlavně Theo James má dvě podařený sekvence kde se zdatně ohání pěstmi i bouchačkou. Shailene pořád sympaťanda a s delším sestřihem jí to určitě sluší víc než ve dvojce. Hudební podmaz taky ok vizuál netřeba zmiňovat ten je libovej. Zvažoval jsem mezi 3 a 4* dám nakonec lepší tři, protože začátek mě fakt chytnul, ale postupem času se začíná děj opět lehce topit v překombinovaných zvratech i když ne tolik jako ve dvojce. Jestli bude zakončení adekvátní tak čtvrtýmu dílu tu 4* přidám. Každopádně v žánru akční teen sci-fi je tahle série pořád špička.65% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(10/2017) / Celá Divergent séria je v podstate zúfalý pokus napodobniť úspech Hunger Games. Už samotné Hry o život nie sú extra výtvorom, ale aspoň aký taký záujem o postavy som mal. Allegiant je dejovo prázdny film, ktorý na znesitelnej úrovni držia len dvaja traja herci a zaujímavé prostredie. (3/10) ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Je mi to hrozne ľúto, lebo knižnú sériu milujem, ale toto malo s knihou len málo spoločné. Častokrát ma v kine pochytil záchvat smiechu, ale chcelo sa mi plakať, lebo... tie scény boli tak preafektované a preefektované a vyumelkované, že to až pekné nebolo. O príbehu, ktorý sa s knihou len málo stretával, ani nehovorím. Celé zle :( Tie dve * dávam len preto, aby som sa necítila tak zle, lebo Tris a Four a celé to divergentno... ale som smutná, veľmi. Navyše, z niektorých postáv spravili niečo, čo vôbec neboli, napr. Peter vystupoval ako totálny šašo alebo Caleb ako nejaký napravený hrdina... Veronice to nevadí? ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)
  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)
  • Natáčelo se ve městě Atlanta v USA. (willy1)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama