Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první pohled působí zevedeným schématem. Hrdina za spravedlnost žijící dvojím životem vykonává pořádek v nočních ulicích špinavé městské čtvrti, má nějaké to trauma a k tomu zachrání ženu v nesnázích... může to být jak Batman, tak třeba Spiderman. Seriál Daredevil je protkán všemi díly napínavým a kvalitně zpracovaným souvislým příběhem, který nutí k dalšímu pokračování. Atmosféra každým dílem o něco dramatičněji houstne a i hudební motiv mi velmi připomíná Temného rytíře. Po celé sérii (13 dílů) zvyšuji na plný počet! 90% (dal bych i víc, ale sedmý díl mi přišel nějaký nedořešený, s neobjasněnými motivy) ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

Daredevil během svých třinácti dílů nabízí potemnělou, atmosférickou podívanou, jež mistrně převádí hrdiny z kreslených sešitů na obrazovky. Žádné směšné kostýmy, žádné přepálené schopnosti, žádná pohádka pro děti. Nezachraňuje se tady svět, jen jedna zločinem prolezlá čtvrť New Yorku, přesto má divák tíživější pocit, že opravdu o něco jde, než u kdejaké filmové destrukce celých měst. Všichni od Eldena Hensona přes Aylet Zurer až po Rosario Dawson ztvárňují ve vedlejších rolích šťavnaté postavy, Charlie Cox pak nabízí přesvědčivě drsného Daredevila a ještě lepšího Matta Murdocka s jemnou mimikou odpozorovanou od skutečných slepců. Nejzářivější hereckou hvězdou je ovšem Vincent D‘Onofrio jako Kingpin, zatím snad nejlepší padouch od televizního i filmového Marvelu. Je hrozivý, nebezpečný, ale přesto můžeme nahlédnout i do jeho nitra a alespoň částečně mu porozumět. A jeho pomalý nástup (který si seriál díky netflixovskému formátu mohl dovolit) mu navíc dodává daleko větší hloubku a váhu, než kdyby jej tvůrci museli ukázat už v pilotním díle. Daredevil se zkrátka povedl ve všech směrech. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho opomíjený Marvel seriál z dob před érou Disney+ tvorby, k němuž jsem si hledal cestu několik let. Ledy nakonec prolomila účast záporáka Kingpina v loňském Hawkeyeovi a dle nedávných zvěstí na internetu nejsem zdaleka jediný, kdo dal Daredevilovi šanci právě z tohoto důvodu. Sice se na poli 13 dílů tvoří i dost nezáživných děr, zbylé povedené epizody je ale zdařile zastiňují a na tenhle mix právničiny a střídmé akce se nekouká vůbec špatně. [viděno na Netflixu] ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem trochu obavy, že nejapně vyhlížející ksicht Charlieho Coxe bude jako pěst na oko. Všechna čest, ve valné většině záběrů si představitel Murdocka opravdu s předlohou sedl perfektně. 13 dílů série je tak akorát, přidat ještě pár dílů, sklouzlo by to do roviny unifikovaných právnických seriálů, kterých na společné anténě spolehlivě okupují celodenní televizní provoz tuny. D'Onofrio jako Fisk = jasná výhra. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 89% .Bolo na čase aby sa aj Marvelacky Daredevil pomohol dopredu. A je to pekný posun od filmového spracovanie s Affleckom. Seriálový Daredevil vsádza rovnako ako Nolanov Batman na reálnejšie spracovanie, čo je hlavný dôvod prečo ma to bavilo. Charile Cox (ale aj ostatný) fajn zapadli a sledovať zrod slepého hrdinu, ktorý v noci bojuje ako maskovaný nindža proti zločinu a cez deň zas háji občanov ako právnik bol v podstate dvojitý zážitok. Akciu sa nadmieru vydarila, úvodné titulky, hudba, príbeh, postavy a hlavne záporák (Wilson Fisk / Kingpin) príjemne prekvapili. Som zvedavý ako chlapíci od Marvelu zakomponujú ostatné známejšie postavy (Elektra, Punisher) po bok Daredevila. Oblúbený soundtrack: Main Title, Fogwell's Gym. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Postava Claire Temple je volná adaptace postavy z krátkotrvajícího komiksu Marvel z roku 1970 „Night Nurse“. V současné době je tento titul také neoficiálním přezdívkou marvelovské lékařské praktikantky z New Yorku, která poskytuje lékařskou péči superhrdinům s vědomím, že bude respektovat jejich tajné identity. (Epistemolog)
  • Madame Gao (Wai Ching Ho) prohlašuje, že se vrací domů na místo „do značné vzdálenosti dále než Čína“. To spolu se symbolem Iron Fist na balíčcích heroinu ukazuje na její původ z K'un-Lun. Jde o mystické město ukryté v tibetských horách, kde byl vychován marvelský hrdina Iron Fist. (Epistemolog)
  • Kniha viděná za Benem Urichem (Vondie Curtis-Hall) v jeho domě je „The Power Brokers“ od Roberta Cara. Kniha vypráví o skutečném životě Roberta Mosese, často popisované jako inspirace pro postavu Wilsona Fiska (Vincent D'Onofrio). (Epistemolog)

Reklama

Reklama