Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Zajímavosti (20)

Daredevil - Cut Man (2015) (epizoda) (S01E02)

  • Postava Claire Temple je volná adaptace postavy z krátkotrvajícího komiksu Marvel z roku 1970 „Night Nurse“. V současné době je tento titul také neoficiálním přezdívkou marvelovské lékařské praktikantky z New Yorku, která poskytuje lékařskou péči superhrdinům s vědomím, že bude respektovat jejich tajné identity. (Epistemolog)

Daredevil - Svět v plamenech (2015) (epizoda) (S01E05)

  • Když Matt (Charlie Cox) sedí na policejní stanici, na jeho rameni je vidět následující znamení: „Nemusíte odhalit svou totožnost, abyste pomohli vyřešit násilný zločin.“ (Epistemolog)

Daredevil - Zavrhnutý (2015) (epizoda) (S01E06)

  • Fiskův účetní je pojmenován jako Leland Owlsley. V původním komiksu se jednalo o skutečné jméno daredevilského superdarebáka známého jako Sova. (Epistemolog)

Daredevil - My o vlku (2015) (epizoda) (S01E09)

  • Citace z Bible, kterou otec Lantom (Peter McRobbie) používá při poradenství Mattovi, je Přísloví 25:26: „Jako zmatený pramen nebo znečištěná studna jsou spravedliví, kteří dávají přednost bezbožným.“ (Epistemolog)

Daredevil - My o vlku (2015) (epizoda) (S01E09)

  • Zbraň, kterou Nobu (Peter Shinkoda) používá v boji s Daredevilem (Charlie Cox), je Kyoketsu-shoge, ninja zbraň skládající se z čepele s dvojitým ostřím a další zakřivené čepele k ní připojené. Čepele jsou připevněny k dlouhému řetězu, který končí kovovým kroužkem. (Epistemolog)

Daredevil - Ti, které jsme opustili (2015) (epizoda) (S01E12)

  • Madame Gao (Wai Ching Ho) prohlašuje, že se vrací domů na místo „do značné vzdálenosti dále než Čína“. To spolu se symbolem Iron Fist na balíčcích heroinu ukazuje na její původ z K'un-Lun. Jde o mystické město ukryté v tibetských horách, kde byl vychován marvelský hrdina Iron Fist. (Epistemolog)

Daredevil - Daredevil (2015) (epizoda) (S01E13)

  • Hudba použitá ve scéně se všemi spolupachateli je Nessun dorma, neboli: „Nikdo nesmí spát.“ Jde o výňatek z árie z opery Puccini Turandot. (Epistemolog)

Daredevil - Cut Man (2015) (epizoda) (S01E02)

  • V tejto epizóde sa Matt odmietne predstaviť Claire a tá ho nazve menom jej bývalého priateľa - Mike. V skutočnosti ide o alter ego Matta z komiksov. Matt si vymyslel postavu Mikea Murdocka, jeho vidiaceho identického dvojčaťa, na ktorého sa vždy vyhováral, ak bola identita Daredevila prezradená. (lucia28)

Reklama

Reklama