Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (554)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nie je to film na ktorý by som vyrazil do kina, ale pomerne skorá premiéra na Joj cinema ma prekvapila a rád som filmu dal šancu. Veril som, že ma nemá čím prekvapiť, pretože v podstate ide o to isté čo v Prepade Bieleho domu , len sme na inom mieste. Butler sa s teroristami nemaznal a ako akčňák spĺňa všetky náročné požiadavky, v 80.-90. rokov sme pozerali oveľa väčšie blbosti a niektoré velebíme dodnes. Kto v tom hľadá niečo viac ako akčný film, bude sklamaný. Ja som si film celkom užil a nejako nechápem slabé hodnotenie od tunajších "nedotknuteľných" - POMO, Kleopatra atď... Vážne ste čakali niečo viac ako akčný film? Ak áno, prečo ste strácali čas? 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem na tuhle šílenost koukal, jsem si říkal, jaké by to bylo, kdyby se v hlavní roli místo Gerarda Butlera objevil třeba Steven Seagal. A víte co? Možná by se mi to líbilo i víc. Takhle je Pád Londýna totální úlet, který hercům jako je Butler, Freeman nebo Eckhart není ani hodný. Režisér devastuje Londýn, nic nedává smysl, střelba neustále přichází odkudkoliv. To u akčňáku s podobnými herci prostě nechcete. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Cestou do kina jsem příteli říkala, že jelikož v tom hraje Butler, bude se na co dívat, ale jinak to bude sra... blbost.. Moje prognóza se potvrdila. Ale na rozdíl od jedničky jsem tam necítila takovou vážnost, skvělé akční scény, drsné a vtipné hlášky.. A když opomenu nesmrtelnost hlavních klaďasu i záporáku a chabé počítačové efekty, tak jsem se bavila. Dala bych i čtvrtou, ale Butler neukázal zadek, asi stárne a není už o co stát :) Ne, tomu nevěřím ;) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobné prvnímu dílu s tím, že Olympus točil osvědčený akční harcovník a dvojku no name Babak Najafi odněkud z horní dolní. A nutno podotknout, že ostudu rozhodně neudělal. Sice slabší vizuál, který jasně indikuje, že rozpočet nebyl největší a asi se mu až tak nevěřilo, ale herecký ansámbl se s tím popasoval dobře a zdaleka se to nebere tak vážně jako první díl, či dokonce Air Force One. Ford byl samozřejmě věrohodnější prezident než Aaron Eckhart, ale hláškuje se tu mezi hlavním tandemem OK a pokud tam člověk nic nehledá, neřeší realističnost a nechá se unášet obstojnou akcí (poslední velká, cca pětiminutová steadicam přestřelka bez střihů je vyjimečně výživná), tak se to nedá neužít vcelku důstojně. Navíc tématika mezinárodního terorismu opět aktuálnější, než kdykoliv dříve. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Holy shit tentokrát střída bloody hell, nicméně tím ty rozdíly asi tak končí. Pokračování Pádu Bílého domu je stejně tupé, jako jeho předchůdce, na rozdíl od něj se mu ale díkybohu daří nezabíhat tak příliš do těch nudných keců okolo, většinu stopáže tak tvoří jenom nasraný Butler, efektivně zneškodňující desítky teroristů skrze celý Londýn a to až do celkem nabitého finále, ve kterém potěší nejen poměrně lahodná akční sekvence na jeden záběr (jako něco z Call of Duty), ale i jedna, či dvě lepší hlášky. Jako celek je to ovšem pořád bída, která sice ani nemá ambice být něčím víc, ale o to spíš mě mrzí, že k ní nemám žádnou alternativu. Seriózní pohled na státní bezpečnost, dejme tomu třeba Francie, by mě totiž zajímal daleko víc, jak pokračování téhle rádoby drsné chlapské série bez hlavy a paty. A hlavní roli bych z fleku dal Charlotte Riley, kterou po dvou filmech začínám naprosto nepokrytě milovat. London Has Fallen - 5/10 ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Kromě amerických filmových ateliérů se natáčelo i v Bulharsku - konkrétně v Sofii. (herr_carter)
  • Jeden ze symbolů Londýna, Westminsterské opatství, zničili kvůli hollywoodskému akčnímu filmu Pád Londýna čeští trikoví specialisté ze studia UPP. Na záběrech výbuchu a zničení věže slavného kostela pracovalo v Praze 50 grafiků téměř půl roku. Kromě výbuchu Westminsterského opatství pracovali čeští tvůrci vizuálních efektů i na akční scéně v metru. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Pracovné názvy filmu boli Untitled Has Fallen Sequel, End of Kingdom či Attack of the White House: Siege of London. (MikaelSVK)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama