Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já vás zničím!“ ,,Mýlíte se!“ Třetí film o Angeliččiných dobrodružstvích mi připadá o chlup lepší než předchozí dva díly. Oproti nim není tento tak roztahaný a drží více po hromadě. I scénář si polepšil a tak je možné nalézt i poměrně sympatické repliky. Samotná Angelika mi tentokrát přišla ještě více protivná, než dříve, její ambicióznost nezná mezí a jde doslova přes mrtvoly, což mi dvakrát příjemné nebylo. Co zůstává bohužel při starém jsou některé vedlejší postavy, které působí až parodickým dojmem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, takový blaho jsem od Angeliky fakt nečekal. Začátek je sice trochu slabší, ale jako celek je to hodně na úrovni jedničky. Dvůr Ludvíka XIV, je zobrazen vážně skvěle, tak to umí jen Francouzi, takže ani po stránce kostýmní samozřejmě zase nemám žádné výhrady. Co se týče příběhu, ten hodně podržela druhá část, kdy se Angelika (božská), dozvěděla od Hosseina (krutej) o dalším osudu Peyraca (Hossein už neni takovej ďábel, ale jeho výkon je pořád dost mrazivý) a v celkem mrazivém finále se s ním znovu setká tváří v tvář, aby ho záhy zase ztratila. No, film je to dobrej, to jo a áni tenhle díl mi nepřipadal zas tak romantický, hlavně že je to super dobrodružství ve středověké francii, to můžu. 80%. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Třetí díl o něco lepší než ten předcházející, životnější a napínavější děj, pletky na královském dvoře, perský princ, uherský pretendent trůnu, všichni zamilovaní, limonádka by ovšem na čtyři hvězdičky nestačily. To ty slzy, které mi vytryskly, ač jsem se jim bránil, v okamžiku, kdy Angelika spatřila Jeoffreye poté, co ji zachránil život. Pak vzápětí zcela nelogické vykolejení,, aby mohl příbwh pokračovat, prostě Džofry od Angeliky utíká... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Standartní pokračování série. Nevím jestli to má skutečně něco společného s realitou (jestli král Ludvík XIV. skutečně potkal Angeliku), ale budiž. Avšak po několika minutách začíná nezáživná pasáž u Perského vyslance a následně z jeho rukou Angeliku osvobozuje maďarský hrabě Rákoczi (je to sice sympaťák, ale co se týče herectví, nemá divákovi moc co nabídnout). Bylo by to možná zajímavější kdyby se onen hrabě Rákoczi ve filmu objevil víckrát (pak by mě možná přesvědčil že umí líp hrát). Pak se téměř nic zásadního neděje, do doby než Angelika objeví kult vyznavačů satana. A na konec se na scéně objevuje hrabě de Peyrac. Avšak ten konec je takový dost narychlo. Chtělo by to asi tak deset minut navíc a bylo by to lepší. Ale i tak je film celkově na lepší tři. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Další část příběhu za mnou... A opět spíše zklamání, ale vono je to těžký psát zklamání, když přesně vím do čeho jdu. Dějově né zrovna obohacující příběh. Dyť se to celý odehrává mezi smetánkou. Takže je všechno takový noblesní a moc se tam toho nestane. Navíc v tomto dílu Angelika dá svoje tělo pouze jednomu fešákoj, což je prostě na její poměry velmi málo. Samozřejmě se mu "podvolí" tím stylem, že mu jakoby naznačí - tak pojď hochu, sem jen tvá a hnedle už si lehne na zádá jako fošna :o). Hlavní věc v tomto díle je ta, že se dozví o tom, že její Pejrak (jediný muž, kterého kdy skutečně milovala) žije! Ale na jejich druhé první políbení si ještě oba milenci budou muset chvíli posečkat. Já se teda nejvíc těším na další díl, který se odehrává na moři a tam teprv půjde do tuhýho. Docela by mě zajímalo, esi skutečně někdy žila podobná ženská, která si omotá kolem prstu uplně všechny borce, dokonce i samotného krále, který ačkoli dychtí po jejím těle, ona prostě řekne NE, teď Ne, až jindy... :o) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)

Reklama

Reklama