Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A to je vážení přátelé konec. Příběh jedné z největších vyčůrankyň se dovršil do konce. V porovnání s ostatními díly je to vlastně pořád to stejný, Angelika zůstává stejná, akorát se kolem ní trošku změnilo prostření. Občas se jen člověk nestačí divit, jaké věty lezou hercům z úst, je to jako z příručky pro mladé romantiky : Angeliko, mám Vás rád... Vy mě máte rád? Ano! :o) No není to k popukání... Celý tento příběh je víceméně ojedinělý, neznám žádnou jinou sérii, která by se točila kolem jedná postavy. Ano, nejedná se o kdovíjaký filmový zážitek, ale jsou natočeny daleko větší hovadiny, tak proč né příběh krásné ženy, na kterou jsou všichni (a to včetně francouzského krále a arabského sultána) krátcí. Ještě podotknu, že ani v tomto díle už Angelika nesvedla jiného muže, než-li Pejraka, asi z toho už ta holka vyrostla nebo co :o). Konec dobrý, všecko dobrý... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Poslední část o vleké lásce, kde Rescator alias Jeoffrey de Peyrac (Robert Hossein) neváhá dát všanc svůj život a dostává se mezi galejníky. A to jen proto, aby se dostal do Alžíru, kam měl jinak přístup zakázán. Samozřejmě nejdříve ztrestal opovážlivého d'Escrainvilleho (Roger Pigaut). Angelika (Michele Mercier) mezitím putovala od d'Escrainvilleho přes Mazzu Morteho (Arturo Dominici) a charismatického Osmana Ferradjiho (Jean-Claude Pascal) k panovačnému sultánovi (Aly Ben Ayed). Překvapující je, že se nikdo nedostane dobrovoně, či násilně pod její sukni, i když se o to snaží. A když už se blíží její záchrana, tak zasáhne zamilovanost otroka Colina Paturela (Helmuth Schneider) a utíká s ní. Pro něj je to smrt, pro ni jen malá nepříjemně epizodka při konečném zachránění. Lze jen polemizovat, jestli je škoda, že nejsou další pokračování. Ale indiáni a Eskymáci už by snad byli příliš. A tak nezbývá než jim přát hodně štěstí. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No ja nevim, ale mě to připadlo jako stupidita, děj byl otřesnej, herecký výkony ubohý. Zápletka se sultánem byla pěkně nudá, skoro jsem u toho usnul a konec taky totálně na hovno. Tenhle film nemá prostě nic čim by dokázal zaujmout a to ani hlavní představitelka Angeliky Michele Mercier. Neni to nic víc než jedna velká nuda ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Ani se mi skoro nechce psát komentář, jak mě to znechutilo. Čekám půl hodiny … hodinu … hodinu a půl, kdy už konečně bude ten správně romantický závěr, který ukončí všechny Angeličiny útrapy, pořád se nic neděje a potom -kde se vzaly tu se vzaly- najednou titulky. To myslíte vážně? To je moje odměna za 505 minut mého času stráveného sledováním života jedné bohaté rozhoďnožky? Tak to je teda zklamání. A nespraví to sebelepší hudba. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tuhle závěrečnou část Angeliky jsem snad viděl poprvé, snad i proto se mi líbila víc, než ty okoukané díly, navíc se odehrávala v exotickém prostředí. Samozřejmě, umělecký kýč, ale dívalo se na to dobře, skutečně ten závěr se podobal Pyšné princezně, nevím, kde zas Peyrac přišel ke zlatým dolům v Mykénské říši, ale to nevadí. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a diablove peniaze. (Raccoon.city)
  • Při potyčce v domě velvyslance Turecka v Alžíru se velvyslanec, který ochrání Peyraca před alžírskou vězeňskou stráží ve svém domě, při rozhovoru s velitelem stráží odkazuje na přijaté body Vídeňského kongresu, který proběhl v letech 1814–1815 a jako Vídeňská úmluva přijata 18. dubna 1961 ve Vídni. Příběh o Angelice je ale situován do doby dřívější, kdy dohody ještě nebyly oficiálně přijaté. (Teimei)
  • Natáčelo se v tuniských městech Sidi Bou Said, Nefta, Monastir a El-Džem. (M.B)

Reklama

Reklama