Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Angelikovská série byla prototypem monotónních amerických romantických projímavých blábolů z 80. až 90. let, od nichž se lišila snad jen zasazením děje do "historických" událostí francouzských dějin a hlavní postavou, která jakoby četla před natočením scénář filmu "Holky to chtěj taky". Každopádně je tohle taková limonáda, že i kolalokový Joe by blednul závistí a dívat se na ty filmy podruhé, asi bych na WC kadil kostky cukru (ráčej vodpustiti tydle hanebný výrazy). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No ja nevim, ale mě to připadlo jako stupidita, děj byl otřesnej, herecký výkony ubohý. Zápletka se sultánem byla pěkně nudá, skoro jsem u toho usnul a konec taky totálně na hovno. Tenhle film nemá prostě nic čim by dokázal zaujmout a to ani hlavní představitelka Angeliky Michele Mercier. Neni to nic víc než jedna velká nuda ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

V celej ságe Angeliky to vyzerá tak, že sa so svojim Peyracom snáď už nikdy nestretne. Musí podstúpiť všemožné útrapy, opakované pokusy o znásilnenie, bičovanie, prechod púšťou a horami. Nám to drása nervy, ale nič z toho jej neuberie na kráse a kvalite účesu, aby sa to zavŕšilo v sladkom závere. Trochu ma rozladilo, že som práve dnes videl súčasnú fotku Michele Mercier v hrozných šatách, ale nepokazí mi to hodnotenie, veď som ju ako malý chlapec chcel mať doma. –––– Ve Francii osvícení lidé mají za to, že na lásku je třeba dvou. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč jsem zůstal, pozorován televizí... asi ta nostalgie pro dobu, kdy jsme měli jen apačského náčelníka, Tygra z M. a Angeliku, která byla hezčí (nikoliv méně naivní) než Švorcová. Nad trapnými výkony herců se dnes lze jen pousmát stejně jako nad slabým scénářem. Přesto, souhlasím s ostatními, tento film mi (bohužel) utkvěl v paměti i po letech... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zavŕšenie príbehu krásnej Angeliky sa nesie presne v duchu predchodcov - je odlúčená od Žofrého mužskými, ktorý ju chcú klátiť, ale ona hrdo vzdoruje nástrahám osudu aby si vybojovala happyend v náručí svojho milého. Je to film šitý na mieru domácim paničkám túžiacim po presne takejto romantike, navyše okorenenej exotickým prostredím a historickými reáliami. V rámci svojej cieľovky funguje bezchybne, ale stále to nie je žiadna veľká sláva. 5/10 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Králova zahrada se nachází v Tunisku. (M.B)
  • Při potyčce v domě velvyslance Turecka v Alžíru se velvyslanec, který ochrání Peyraca před alžírskou vězeňskou stráží ve svém domě, při rozhovoru s velitelem stráží odkazuje na přijaté body Vídeňského kongresu, který proběhl v letech 1814–1815 a jako Vídeňská úmluva přijata 18. dubna 1961 ve Vídni. Příběh o Angelice je ale situován do doby dřívější, kdy dohody ještě nebyly oficiálně přijaté. (Teimei)
  • Ze všech původních filmů o Angelice právě zde její představitelka Michele Mercier vystřídá nejméně kostýmů, a to 9. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama