Reklama

Reklama

Zajímavosti k filmům (23)

Policie Modrava - Hajný, který zmizel

Policie Modrava - Hajný, který zmizel (2017) (epizoda)

Když policie nahlíží do skříně na zbraně zmizelého hajného, jestli je v ní puška, tak vidíme v pravém horním rohu náboje, což je chyba, protože se zbraně a náboje nesmí skladovat na témže místě a navíc by se tato chyba hajnému určitě nestala.

Policie Modrava - Případ ukradené krasavice

Policie Modrava - Případ ukradené krasavice (2015) (epizoda)

Když si teta Květa (Jana Boušková) peče koláče na svatbu, dochází k několika chybám. Koláče se pečou na plechu – mírně přečuhující v pekáči, a kdyby je teta vyndavala ihned po dopečení, jak vidíme, tak si jednak spálí ruce, ale ještě se jí koláče prolomí a roztrhnou. A ještě porušuje svatební pověru, která praví, že si nevěsta nemá na svou vlastní svatbu péct.

Policie Modrava - Případ ukradené krasavice

Policie Modrava - Případ ukradené krasavice (2015) (epizoda)

Když Bohouš (Matúš Bukovčan) a Pepa Stehlík (Jan Krčma) kradou ryby ze sádek, vidí je při tom emeritní major Racek z okna pokoje, který si pronajal major Koutný, a telefonuje to majorovi Koutnému, který vyjíždí světlou Octavií sledovat auto s kradenými rybami, ale ihned v následujícím záběru jede major Racek s majorem Koutným. Což by vzhledem k malé vzdálenosti mezi oběma vozidly a nulové prodlevě mezi zavoláním a vyjetím majora Koutného nestihl doběhnout.

Comeback

Comeback (2008) (seriál)

Xindl X v pořadu Všechnopárty (od r. 2005) uvedl, že Ozzák vychází ze skutečné postavy, která se jmenovala Kissák a měla stejné oblečení jako Ozzák (Martin Dejdar) včetně trenek s motivem hudební skupiny Kiss, které se v seriálu také objevují když se je Lexa (Matouš Ruml) snaží ukrást že sušáku v domnění, že jsou to Ivuščiny kalhotky

Obecná škola

Obecná škola (1991)

Zdeněk Svěrák prohlásil, že vždy, když neměl v životě někoho rád a jeho předobraz použil pro některý svůj film, tak daná osoba měla nějaké složité, obtížně vyslovitelné jméno – jako např. Wasserbauer (Jan Vlasák) ve filmu Vratné lahve (2007). V Obecné škole je to Rosenheim (Marek Endal), což je mimo jiné i město v Německu nedaleko Mnichova.

Princezna ze mlejna 2

Princezna ze mlejna 2 (2000)

Je velmi zvláštní, že Eliška (Andrea Černá) rodila sama bez porodní asistentky, není ani unavená a je kolem ní vše ihned po porodu uklizené.

Policie Modrava - Případ kocoura Mikeše

Policie Modrava - Případ kocoura Mikeše (2015) (epizoda)

Když kapitán Vinická (Soňa Norisová) telefonuje Igoru Pelčákovi (Jakub Gottwald) do Kanady, je vidět snaha o navození zdání časového rozdílu (Vinická s Koutným volají v noci a u Pelčáka je bílý den), ale je vidět, že Igor Pelčák leží ve starém nemocničním pokoji, v povlečení s modrými pruhy v České republice, či na Slovensku, nikoli ale v Kanadě.

Slunce, seno, erotika

Slunce, seno, erotika (1991)

Podle kalendáře a dobových reálií byli hoštičtí v Itálii na přelomu června/července či začátku července 1990, soudě podle soboty 28. července 1990.

Policie Modrava - Vražda za úplňku

Policie Modrava - Vražda za úplňku (2015) (epizoda)

Jarmila Novotná (Andrea Černá), bývalá milenka podnikatele Pavla Klimenta (Zdeněk Pikl), do telefonu paní Klimentové (Simona Postlerová) s měničem hlasu říká: „Černý Anděli, to se mi líbí, za to Vám řeknu něco zajímavýho,“ když ale poručík Sedláček (Filip Tomsa) pouští nahrávku od technika poručíkovi Vinické (Soňa Norisová), tak říká: „Černý Anděli, to se mi líbí, za to Vám řeknu něco zajímavého“ spisovně, stejně jako ve výslechové místnosti v Klatovech při konfrontaci s důkazy proti přítomné Jarmile Novotné. Poté je slyšet opět nespisovná původní verze, která je správná

Vyprávěj

Vyprávěj (2009) (seriál)

Vrchní sestra Bláhová (Valérie Zawadská) má na sobě modré šaty a bílou zastěru. Jako vrchní sestra by však měla mít šaty bílé, nikoli modré.

Vyprávěj

Vyprávěj (2009) (seriál)

Krásnou Lúčku u Žiliny, ze které pochází Eva (Andrea Kerestešová), na mapě nenajdeme. ale existuje obec s podobným názvem – Krásna Lúka. Krásnou Lúčku v seriálu představovala obec Rataje nad Sázavou.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Jedním z knížectví, která proti sobě na začátku válčí, je podle praporu i Bavorsko, to ale bylo vévodství a císařem Napoleonem Bonapartem povýšeno na království.

Jára Cimrman ležící, spící

Jára Cimrman ležící, spící (1983)

V době, kdy žije následník trůnu František Ferdinand d'Este, se mše svatá v římskokatolické církvi odehrává tak, že kněz stojí většinu času kněz zády k věřícím, čelem k oltáři a bohosloveckým jazykem je latina. Výjimku měly jen chorvatské a české diecéze kvůli staroslověnštině pro částečné či úplné užívání. Mše pro následníka by byla konána určitě v latině.

Princezna ze mlejna

Princezna ze mlejna (1994)

V místnosti, kde Vodněna s Belzebou čekají jako princezny a potenciální nevěsty Jindřicha (Radek Valenta), se odehrál v 16. století utajený morganatický sňatek Filipiny Welserové a Ferdinanda II. Tyrolského, protože zámecká kaple ještě nebyla dokončena.

Comeback - Křik kormorána

Comeback - Křik kormorána (2010) (epizoda)

Marcelka (Dana Batulková) říká Tomášovi (Tomáš Matonoha), že si místo dovolené na srpen objednává dovolenou na autobusové nádraží, že Kolodvor není kolovoz. Kolodvor, je ale vlakové nádraží, nikoli autobusové. Takže ani Marcelka nemá tak úplně překladatelskou pravdu.

Královská ozvěna

Královská ozvěna (1972) (TV film)

Když král (Josef Kemr) píše dopis králi Florindovi (Radovan Lukavský), který mu diktuje princezna Bianka (Daniela Kolářová) o tom, jak mají obdobnému králi Florindovi poslat ozvěnu z celého království na deseti vozech, aby se zabránilo válce, je po zhlédnutí listu na kterém je dopis napsán, zřetelně vidět, že je list nepopsaný.

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Když Plha (Josef Kemr) čte školní řád, tak zmiňuje i třídní schůzky a říká, že „rodiče jsou staří a ta dráha taky není zadarmo“ a že jsou z Kojčic. To je až u Pelhřimova, což utratí nejen za dráhu, ale ještě i za autobus, protože Kojčicemi u Pelhřimova nevede železniční trať a tudíž tam ani není železniční stanice či zastávka.

Doktor Živago

Doktor Živago (2002) (TV film)

Natáčení probíhalo i na středočeském zámku Veltrusy.

Reklama