Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Sám bych se k těmhle filmům nikdy nedostal, takže jen díky jedné holčině jsem to shlédl všechny filmy, nechal si jí poplést svoje vnímání a když pak vztah skončil, tak mi zůstalo pět DVD s Angelikou... Tenhle čtvrtý film je spíše určený ženskému publiku, a to některému, a zase prim hají piráti a hrdá a seriozní Angelika, a pokud by její chování mělo hodně dívek a žen, tak by bylo lépe a světě. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Námornícke dobrodružstvo Angeliky je oveľa zaujímavejšie oproti nudným kráľovským dvorom, kde to bolo samé ohováranie a intrigy. Tu ide naozaj o život, utopenie je to najmenej a pri scéne z podpalubia tuhne krv v žilách. Aukčná scéna s nenaplneným očakávaním bola mojou nočnou morou v detstve. A ten záver naštval nielen romatickú dušu, ale asi každého, ako som sa dočítal, ide o jeden rozdelený film. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě jasné, že Angelika evidentně je neukojená nymfomanka, ovšem zarážející je, že existují i neukojení diváci(čky), které stále další a další snímky z téhle ságy uspokojují. K dobru (a hvězdičku) jim leze přičíst to, že tyhle filmy byly lepší, než současné telenovely - i když asi to není jejich zásluha. Je to trošku rozporuplné, nemyslíte? Na druhé straně trocha toho půvabu, dobrodružství a krásně starého feelingu se dá v dílech, jako jsou tato, snést... :-) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl už mizí stejně tak jako několikanásobně unesená Angelika za obzorem... Na tenhle sem se obzvlášť těšil, páč je zde spousty vody, pirátů, námořníků, bukanýrů, kurdějí, galejníků, dokonce i sodomistů (v podpalubí). Zrovna ti úchyláci, kteří se skrývají v útrobách ve mně zanechali velký dojem (už jako když sem viděl Angeliku jako malej). Taková jako odstrašující scéna. Ale úchylák ani sodomista ze mě nevyrostl, zas tak velkej dojem to nebyl :o). Další podobně silný okamžik je na dražbě. Tam si divák může nejvíce vychutnat ladné křivky Angeličiny :o). Jen co se týče těch chlapů, tak už nám holka nějak měkně, kde sou ty časy (díly), kdy si to během jednoho filmu "rozdala" postupně se třema borcema. Tady je to pouze s Pejrakem. Je vidět, že už je natolik vychytralá, že i složité situace dokáže vyřešit jinak než-li "tak už si lehni na záda, to bude prima brigáda". No, ještě jedna neděle se sultánem a bude to za mnou a pak už zase pár let pauzička. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip, přestává být vtipem, škoda jen, že se toho nedrželi tvůrci série o Angelice, která by dnes mohla být regulerně nazývána seriálem, nebo alespoň miniseriálem. Nastavována kaše, navíc několikrát důkladně převařená vyvolává v ústech pocit "nechutnosti" a velké sytosti, třebas byste měli hlad. Nepovedená historická kulisa, která se s Angelikou táhla v podstatě od prvního dílu je zde ještě mnohem důraznější, stejně tak důraz kladený na "vnady" a bezchybnou krásu hlavní protagonistky, která i kdyby slézala Mount Everest jistě by se nezapomněla namalovat. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a sultán. (Raccoon.city)
  • Štvrtý diel Neskrotná Angelika a piaty diel Angelika a sultán (1968) sú vlastne rozdelený jeden film, bol by inak príliš dlhý. (Raccoon.city)
  • Nepříjemným zážitkem pro Michèle Mercier bylo natáčení scény, v níž je znásilněna v podpalubí. Pomyšlení na ni ji děsilo a byla z toho špatná několik nocí předem. Když se na ni vrhla skupina statistů se vzhledem kriminálníků a se špinavýma rukama, roztrhali jí šaty, dotýkali se jí všude a počínali si jako divoši. Jeden z nich - ten co měl pouta na rukou - jí dokonce zasadil prudkou ránu do prsou. Scéna Michéle Mercier natolik traumatizovala, že omdlela doopravdy a otoky na prsou jí zůstaly téměř dva roky. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama