Reklama

Reklama

Báječná Angelika

  • Francie Merveilleuse Angélique (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co byl hrabě de Peyrac na základě králova příkazu zatčen za čarodějnictví a posledního lednového dne roku 1661 upálen na Place de Gréve, mladá vdova Angelika najde své místo mezi ostatními opovrženými, na slavném pařížském Dvoře Zázraků, který je útočištěm lupičů a žebráků. Zde potkává svého přítele z dětství v Poitou – Nicolase, který se stal vůdcem pařížských lupičů. Stává se královnou pařížské lůzy. Má mnoho nepřátel, jak u dvora, tak v podzemí. Ale Angelika se nevzdává, zachraňuje své dvě děti a naplňuje svůj odvážný plán. Chce zpátky svou čest, tituly, majetek i postavení u dvora. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Ano, sociální skok vpřed, od lůzy ke král. dvoru, zde byl trochu rychlý, ale to se může stát i lepších rodinách, ne? Tak proč to řešíte?:) Příjemným oživením, tedy alespoň pro mne, byla epizodní role J.L.Trintignanta, jehož výkon mne nadchnul. 4* za Trintignanta a za věrné vykreslení dobových reálií. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přestože děj příběhů Angeliky se dá směle označit za plytkou záležitost a láska k de Peyracovi za pouhou zástěrku a chabou nit, která upachtěně tmelí celou sérii, poněvadž Angelika je ve skutečnosti neukojená nymfomanka (o důvod víc jí fandit :o)) ), budu hodně milosrdný. I přes skutečnost, že je velmi těžké vžít se do osudů hlavní protagonistky, protože, přiznejme si, Angelika je vypočítavá mrcha, která jde přes mrtvoly, touží dle jejích vlastních slov po moci a spravedlivou pomstu smrti mladého chlapce raději vymění za konfesi na výrobu čokolády. No ale čert to vem. Na filmy s Angelikou se hezky dívá, tahle staromilská kostýmní vyprávění jsou mojí velkou slabůstkou, na Michéle Mercier je hezký pohled, hudba je v některých pasážích přímo božská a můj oblíbenec Jean Rochefort je "pan Charisma", herecký ďábel, který si každou svojí scénu krade vysloveně pro sebe, už jenom svou pouhou přítomností a jeho dvojznačná postava šéfa tajných služeb je velmi příjemným osvěžením. Zkrátka - HODNĚ SUBJEKTIVNÍ 4* a níž nepůjdu ani za noc s markýzou de Peyrac :o) ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Poslední snímek ze známé série, který šlo vcelku sledovat bez většího sebezapření. V Báječné Angelice by se dalo ještě alespoň trochu mluvit i o herectví, v dalších pokračováních šlo jen o vnady a krásu Angeliky, což je škoda hlavně pro Michéle Marciér, která několikrát dokázala, že umí být velmi slušnou herečkou. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Angelika tentokrát nenavštívi exotické miesta v Oriente, ani sa neplaví po oceánoch, o to viac času jej zostáva na mužov. Na mnohých mužov, spoľahlivo oblbne každého bez ohľadu na vek, spoločenské postavenie alebo bohatstvo. Prejaví sa nielen svojou vypočítavosťou, ale aj podnikavosťou a ako priekopníčka s čokoládou. Vystrieda asi tisíc šiat, každé s dokonalým výstrihom aj tisíc rafinovane neodhaľujúcich nahých polôh v posteli, preto sa radi pozerajú aj muži. Príbehovo je film presne o tom, čo sa od neho očakáva, jednoducho je výborný k žehleniu. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě pro tu báječnou Angeliku slabost:-), konkrétně v tomhle díle, kde se z markýzy vyklube pěkná potvůrka a nymfonamka. A to její "já se pomstím", ojoj. Celá série je trochu jednodušší, občas se člověk směje, ale je to nádhera... Jak je vidět v době Angeliky stačilo dobře vypadat a mít trochu pod kloboukem a celý svět vám ležel u nohou. "Barte Sorbon" ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Podle štábu a režiséra bylo chování Michèle Mercier (Angelika) na place tak hrozné, že ji chtěli po druhém díle přeobsadit. Popularita Michèle Mercier už ale byla tak velká, že by to celou filmovou sérii pohřbilo. Ovšem nepříjemnosti s herečkou pokračovaly i nadále. Neustále si stěžovala na nevyhovující pracovní prostředí i na komparzisty. (raininface)
  • Natáčení filmu probíhalo od 20. dubna do 20. srpna 1964 především v ateliérech francouzské společnosti Studios de Boulogne a v okolí zámků Esclimont a Versailles. Ve studiích italské společnosti Cinnecita vznikaly scény odehrávající se na Novém mostě a na Dvoře zázraků. (Cucina_Rc)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama