Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (222)

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je ve Francii nejužívanější válečný pokřik? Oh-la lá, ils sont dejá lá! Pro úplnost v originále a ve filmu ho nehledejte - stejně je to zvláštní, že si Francouzi dovedou ze sebe udělat srandu zrovna v oblasti, která je pro ně dost citlivá. A chvála bohu způsobem, který udrží tempo po celou trilogii, a to už se dneska nevidí. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Nedokážu spočítat, kolikrát už jsem tenhle film viděla. Úžasná klasika, Francouzi prostě komedie umí, o tom žádná. A to říkám jako někdo, kdo nemá rád komedie a pustí si maximálně jednu až dvě za uherskej rok. Ale tahle mi umí vždycky zvednout náladu, je to vyloženě film na dny, kdy se cítíte příšerně a potřebujete zapomenout na váš posranej život a nějak si odlehčit večer. Zkrátka bizarní dobrodružství třech francouzských vojáků, co omylem zabijou Němce, ztratí svoji rotu a pohodičku nad pečeným zajícem jim naruší jeden ambiciózní poručík. Spolu ukradnou náckům obrněný auto a dobrodružství může začít. Výjimečně musím vypíchnout i českej dabing, kterej se u sedmý roty fakt vydařil. Film mýho mládí, kterej je pořád tak dobrej, jak si ho pamatuju, akorát si už přijdu jako stará babča, když kouknu na rok vydání. Hodnocení: osm z deseti šéfů doporučuje/10 ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Z francouzského pohledu Druhá světová nevypadá nikterak hrozivě - dokonce ani tenkrát, když německá armáda vítězí na všech frontách. Protože správný Francouz nikdy, za žádných okolností nepropadá panice, hravě se zorientuje v každé situaci, dle potřeby šikovně improvizuje a díky tomu si dokáže vždycky poradit. Pohodová záležitost založená na situačním humoru. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Asi najreprezentatívnejší z týchto troch francúzskych komédií z čias 2 svetovej. Ktovie, či by si tvorcovia mohli rovnako dovoliť takto poľahčiť a zvoľniť, ak by ako národ ostali v tomto hrôzostrašnom konflikte na strane porazených. Každopádne je film sám o sebe nesmierne vynaliezavý, nápaditý a vypointovaný v jednotlivých mizanscénach, schádza mu možno tak väčšia vyváženosť a odvážnejší revizionizmus. A pre niektorých ťažko skúšaných pamätníkov mohol v dobe vzniku vzbudzovať relevantné odpudenie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ústup v týlu nepřítele, nebo čtyřčlenné kleště? Francouzi se s těmi 6 týdny ponížení vyrovnávají po svém, třeba humorem s občasnou střelbou do vlastních řad. Co na tom, že Němci jsou tu takoví idioti, že kdyby se jim ve Vítězném oblouku zasekl tank, zrušili by tažení a vrátili se do Berlína.. Možná jsem čekal něco víc sofistikovanějšího, ale oproti našemu „Stůj, nebo se netrefím!“ je to pořád neuvěřitelná hlína.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Francúzski vojaci vo filme používajú pušky MAS-36. (Jello Biafra)
  • Velícího plukovníka Blanchetta, který ve filmu telefonem několikrát hlásí „Tady Mirabelka.“, ztvárnil režisér filmu - Robert Lamoureux. (aniiicka)
  • Německý vyprošťovák, ve kterém jezdí hrdinové filmu, je ve skutečnosti americký polopásový transportér M3. Také německé tanky jsou vlastně americké stroje M24 Chaffee. (GordonCZ)

Reklama

Reklama