Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Piaty diel je na úrovni jednotky a trojky. Miestami celkom pútavý príbeh vyplňujú mdlé akčné scény. Latexová Kate už z toho na konci chytila šediny. Teší ma, že Speedmana nadobro odkráglovali, ale mrzelo ma, že sa zbavili aj Seleninej dcéry. Do popredia sa dostal prekvapivo chlap Theo James z ktorého robia pomaly nového vyvoleného. Nejakú extra charizmu nemá, ale nie je až tak úplne nevýrazný jak niektoré iné hlavné postavy z minula. Zo záporákov ma ten lykanský pseudodsniak príliš nenadchol, ale zato som si vychutnával slizkú a totálne sexy mrchu Lara Pulver. Páčila sa mi jak herečka tak aj postava, ktorú hrala. Tá si ukradla celý film pre seba a ja by som jej kľudne párkrát poslúžil jak ten jej poskok. Pre túto sériu je už tradíciou, že v každom diely sa objaví krajšia sexica ako fádna Kate. Veď aj tá zradná upírka Daisy Head je viac hot. Škoda len, že aj keď sa krvou a brutalitami v sérii nešetrí, tak na nejaké nahotinky nikdy nedôjde. Sakra. Hneď by sa mi zvýšilo hodnotenie. Záver tohto dielu je otvorený pre ďalšie pokračovanie. Aj keď ma táto séria dvakrát nenadchla, tak by som si ho rád pozrel. Snáď ho slabšie tržby nadobro neodpísali. 4,5/10. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Underworld jako filmová série pro měla byla zajímavá upíří alternativa. Len Wiseman se kdysi nebál spojit matrixovskou stylizaci s upíry a natáčet po Evropě v historických budovách a kanalizaci, to vše doplněné o Kate Beckinsale (svou budoucí manželku, kdo by jí v té kůži odolal...). Ta u série zůstala, podobně jako Mila Jovovich u Resident Evila. Bohužel Underworld příběhově velice uvadá a vše graduje v Krvavé válce, která nemá divákovi, co říct. Příběh okolo Selene se totiž nemá kam vyvíjet a zápletka se vůči minulým dílým z velké části opakuje. Obrovský problém má film s dramaturgií, s gradací scén, kdy se stane něco zásadního. Příkladem budiž vysvětlení "původu" Thomase. Nejen, že je to hrozně lacině sestříhané až by se člověk smál (jsi syn urozené - není možné - je - tak jo), ale navíc ani divák nevezme tento zvrat nijak důležité. To samé platí na mytologii, která se dostává do popředí v druhé půlce filmu, ale představuje jen úryvek z celku, který si nechávají tvůrci do (zase?) dalšího dílu. Toho se možná v kině nedočkáme a nebude to škoda, Underworld totiž už delší minimálně dva díly nepřináší nic nového a tvůrci ho udržují při životě s nutnou dávkou sebeobětování (věřím, že musejí obden rituálně darovat krev...). PS: z pohledu "čecháčství" je to trochu dražší reklama na krásy Česka, trochu krvavá, ale proč ne ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

S Underworldem je to jako s Resident Evil, víte, že další díl bude kokotina na entou, ale stejně neodoláte a podíváte se, a přestože to ta kokotina na entou opravdu je, stejně vás to nějakým zvráceným způsobem baví. Problémem Underworldu je to, že si ty předchozí části vůbec ale vůbec nepamatuju, žádná scéna, která by se mi aspoň trochu vryla do paměti, navíc ty díly jsou jeden jak druhej. Takže když tady mleli cosi o Selenině dceři, tak jsem jenom přemýšlel, jak moc srandovní je, že upíři cestují v Pendolinu... Co napsat k ději? Prostě na jedné straně upíři, na druhé straně vlkodlaci a po iksté válka mezi nimi (čti fighty, co vypadají jak ze Shreka). Nakonec tam přiběhne Gandalf bílý, teda Selene bílá, tedy Kate s odrostlým blond melírem a všechny je tam vykydlí. Amen. Už jsem jen čekal, kdy řekne: "My name is Alice and this is the final battle...", ne vážně, nechápu, jak to, že filmaře ještě nenapadlo natočit Účko vs. eReSko... A víte, co je blbý? Za týden už zas nebudu vědět, o čem Blood Wars bylo. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pořád vlastně nechápu, proč se ješte pořád točí další pokračování. Žádný z filmů nepřekonal hranici žánrového průměru a ani v pořadí pátý film série do světa díru neudělal. Je to opět hloupá béčková podívaná s průměrnými efekty a jednoduchým dějem, který by si vystačil s délkou hudebního videoklipu. V pravidlech underworldího světa jsem se ztratil už dávno, takže oživování mrtvých už mě vlastně ani nepřekvapuje. Zajímavými momenty pro českého diváka jsou záběry několika tuzemských lokací (hlavní nádraží, Hluboká, Nerudova ulice...), takže můžeme mít alespoň dobrý pocit z toho, že několik desítek českých lidí od filmu dostalo na pár měsíců práci. Škoda jen, že výsledek není úplně na chlubení. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 7.12.2016) Krvavé války, na které jsem jako dlouholetý fanoušek Underworldu už nějakou tu dobu čekal, se mi prozatím ze všech pěti dílů líbily nejméně. Moje hodnocení se sice stále drží na zlaté střední cestě, nicméně v tomto případě jde o nejslabší tři hvězdy. Místy mi to přišlo až příliš dějově překombinované a zbrklé a ve srovnání s ostatními díly zde chyběli charismatičtí záporáci. Rovněž některé nejmenované plot-twisty přišly bohužel kvůli slabšímu scénáři vniveč. Kate Beckinsale se stále drží svého drsňáckého standardu a vlastně drží film tak nějak po kupě. Pátý (a očividně ne finální) exkurz do světa upírů a lycanů, který nepřináší nic moc nového, ale i tak se na něj po lehčím vyřazení mozku dobře kouká a Češi si tam přijdou na své díky mnoha záběrům z Tuzemska. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama