Reklama

Reklama

Taboo

(seriál)
Trailer 1
Drama / Thriller / Mysteriózní
Velká Británie, 2017, 7 h 55 min (Minutáž: 55–60 min)

Epizody(8)

Temně surreálná minisérie TABOO, odehrávající se v roce 1814, sleduje dobrodruha Jamese Keziaha Delaneyho (Tom Hardy) – muže, který byl na konci světa a zpět se vrací nezvratně změněn. Dlouho se věřilo, že je mrtvý, nyní přijíždí domů do Londýna, aby převzal to, co zbylo z otcova podnikatelského impéria a přebudoval svůj život. Dědictví po otci je však pohár plný jedu, James si musí dokázat poradit s čím dál tím více spletitými okolnostmi a nepřáteli číhajícími za každým temným rohem, aby se vyhnul rozsudku smrti. Ve víru intrik, vraždy a zrady se mysteriózní rodinné drama rozvíjí v žhnoucí příběh lásky a proradnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (318)

Illy 

všechny recenze uživatele

Hardy a špinavý hadry táhnou celej serioš kupředu. Já toho chlapa miluju, a tímhle počinem mi udělal velikou radost. Atmosféra perfektní ... tady chci druhou sérii víc než kněz desetiletého ministranta. Pecka. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriálový počin.Veľmi sa mi do toho nechcelo ale nakoniec musím povedať že som sa slušne bavil.Vynikajúce herecké obsadenie a myslím že je jasné keby tu nebol Tom Hardy tak seriál nebude tak úspešný. Nie je to rozhodne seriál pre každého a viem si predstaviť že veľa ľudom nesadne. Mňa to bavilo , skvelá atmosféra , výborný príbeh a na konci sme sa dočkali aj akcie. U mňa za 4* a na druhú sériu som celkom zvedavý. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se opájí důležitostí a mysteriózní atmosférou, ale reálně to k ničemu nedospělo, protože po první sérii byl zaříznut, tudíž naprostá ztráta času. Ač mě zaujalo zasazení a Hardy v hlavní roli, tak to bylo i blbě natočený. Lituji, že jsem na to tehdy koukal. ()

theSaint

všechny recenze uživatele

Tom Hardy nám pomalu začíná padat do monotónního hereckého projevu. Co ještě nedávno fungovalo u Šíleného Maxe tu začíná pomalu nudit a slévat se. Pro jeho příští roli bych mu doporučil zcela jinou polohu, jelikož s tímhle už si jednoduše do budoucna nevystačí, diváky by tím mohl definitivně otrávit. Naštěstí série těží z hutné atmosféry, tajemna a schopnosti v divákovi vyvolat zvědavost po odpovědích. Samotná Hardyho postava není vůbec špatná, dokonce by se dalo říct, že je výborná. Problém ovšem je, že tohle už nám Hardy párkrát předvedl a nás už to nepřekvapí. Objevit se v tomhle jako nováček, tak má vyhráno. Takhle si ovšem musí pozornost vybojovat a především ji udržet. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal slibně, jako závdavek na poctivou práci s tradiční formou. Bohužel jakási fantasy linka s dialogy a zápletkami dětinštějšími, než nabízejí české studiové pohádky, opět převážila. Takže nás čekají zdlouhavé záběry na tváře vynořující se „tajemně“ z pološera, probleskující prostřihy na loutkové příšery ze strašidelných zámků a záznamy plné groteskních hlasových filtrů snažící se možná jen omylem připodobnit filmovou dikci k béčkovým brakům sedmdesátých let. Pilot mě ke sledování nenavnadil, přesto jsem seriál nakousla dalším dílem. Jen mě utvrdil v tom, že nám tu pro fandy Games of Thrones vyrostla další laciná, slaboduchá slátanina. Taková typická soudobá masovka pro spodních pár milionů, kde zaujme jen nábytek. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že přes vynikající vizuální stránku a výborný rozjezd seriál po několika dílech ztratil dech. Zápletka se bohužel ukázala jako nedostatečně nosná na to, aby utáhla 8 hodin. Hardyho herectví také není bůhvíjak sympatické, pořád si něco huhlá a vrčí pod vousy...bavilo mě to, ale u 7. dílu už jsem usínal. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Netradiční, a to velmi. Neměl jsem vůbec tušení do čeho jdu a po začáteční epizodě bylo vše takové rozporuplné, zajímavé, ale povedené. Opravdu temný Londýn 19.století je skvěle vykreslený. Úvodní polovina minisérie to krásně rozběhla a člověk si říká, že by se to mohlo už dát jasným směrem. Ne, vždy je něco nečekaného a žádným způsobem se nedá říct co se stane v následujících minutách. Občas mě to zavádí myšlenkami ke Game of thrones, který odstartoval nečekané zvraty a úmrtí. Tady to taky působí, jen je z toho absolutně jiný pocit. No a další polovina je dokonalá, akční, dramatická a s naprosto okouzlující hudbou. Díky tomu jsem si seriál dost oblíbil a s napětím očekávám další sérii. PS: Tom Hardy excelentní výkon. Zasloužený plný počet. (2719) ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a výpravou perfektne spracované historické dráma s hviezdnym obsadením, ktoré sa snaží, čo najviac priblížiť špinu a atmosféru pochmúrneho viktoriánskeho Londýna. Zápletka točiaca sa okolo sporu medzi hlavnou postavou a Východoindickou spoločnosťou ohľadom vlastníctva územia v Amerike je naozaj príťažlivá a neošúchaná, o to viac je na škodu, že bola spracovaná tak zvláštnym spôsobom. Hlavný dej je stále prerušovaný predvídateľnými zvratmi v osobnom živote Delaneyho a jeho sestry, nevhodne zasadenými halucináciami miešajúcimi sa so spomienkami a debatami s postavami, ktorým väčšinou chýba zmysel a údernosť. Takto z toho vychádza značne roztiahnutá depresívna vec, ktorá má u mňa nulovú šancu, že si ju niekedy pozriem ešte raz. 8/8 - 60% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně nádherně zpracovaný viktoriánský Londýn 19. století s parádním Hardym a jeho špinavým pláštěm a zabijáckou brutalitou... a to jsou bohužel také jediná pozitiva, která mě napadla. Jinak zbytečně zdlouhavé, depresivní a celá hlavní zápletka je tak roztahaná, že je vám po pár dílech stejně jedno jak to celé dopadne. 1. série - 65% ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Monte Christo prcá ségru. Pěkné a blbé. Hardy hraje Hardyho, jako obvykle. Neuvěřitelná historka s nevysvětlenými a tím pádem zbytečnými "mystickými" vsuvkami. ()

Erumocio 

všechny recenze uživatele

Na všechno se krásně dívá. Tvůrci nám dali přesně to, co slibovali. Výborného Hardyho a krásně špinavou, zkaženou Anglii. Nicméně tomu ubírá oněch 8 dílů, který látku natahuje co to jde. Každý díl má něco a stačí to, aby vás to donutilo pustit si další díl. Věřím, že 8 hodinové čekání na grandiózní finále ne jednoho diváka odradí. ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Ač všichni seriál kritizujete za natahovanost, vězte, že žádný "skutečný" příběh není tak přímý a spádný, jak byste chtěli. Seriálové vyprávění příběhu o konspiraci by ani být nemělo. Přece nechcete lámat zvrat za zvratem, až byste se v nich ztratili a ony by pozbyly smyslu. Lépe si jejich smysl a plynulost vychutnat. Nakonec i vyústění si díky tomu užijete více. Mystika v příběhu je příjemné osvěžení. Komentář po první sérii. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Veľmi úchvatné dielo v hereckom podaní môjho obľúbeného herca. Je to veľmi pozoruhodné, pretože je vo veľmi neobvyklá záležitosť. Tom Hardy je herecky najlepší steam punk týpek z Anglicka. Ono to má prostú zápletku a časom sa to už celkom aj naťahuje.  Prekvapivo som to našiel na Netflixe čo ma aj zároveň udivuje. Toto len potvrdzuje, že tam môžu byť akékoľvek kraviny, tak vždy sa tam dá nájsť niečo dobré. Príjemný zážitok. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I have a USE for YOU....." aj po opatovnom vzhliadnuti po 7mich rokoch, rovnaky dojem. Paradne temna, spinava, drsna a mysteriozna zalezitost s excelentnym Hardym, vybornou Frankou Potente a Jessie Buckley. Chodte do toho. 85% ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem to špatná minisérie není, ale v nekončící kanonádě nových produktů mi nepřipadá ničím výjimečná. Během sledování jsem pociťoval postupný kvalitativní úpadek. Zatímco úvod byl úžasný a vybízel k nadšení, které bylo během první půlky úspěšně udržováno, v druhé půlce se dostavil stereotyp a apatie. Kupříkladu předposlední díl, který bývá tradičně u všech možných seriálů vrcholovým zážitkem, mě nechal naprosto chladným. A finále výsledný pocit nijak nezlepšilo. Je to trochu škoda, neboť Taboo své kvality nepochybně má. Temná atmosféra a stylizace pohltí v prvních sekundách. Soundtrack Maxe Richtera do uší proudí s maximálním potěšením. Scénář září krásným fekálním a toureťáckým nádechem. Je také radost vidět "Nejvyššího vrabčáka" jako snad nejvíc "profuckovanou" postavu posledních let. A Hardyho neustálé mručení samozřejmě také efektivně funguje. :-) Problémem je, že tyto aspekty mají (kromě slastné hudby) i svoji stinnou stránku. Seriál je někdy tak "temný", až je to sebeparodující. Stejně jako řada postav. Mám také pocit, že několik charakterů bylo naprosto zbytečných a otravných. V neposlední řadě musím zmínit, že mi vadí, že hlavním hrdinou byl patřičně incestátor. To, co bylo v Borgiích a Hře o trůny "roztomilé", zde už zkrátka nefunguje. Také jsem nemohl vystát onu povinnou buzničku, která byla při každém záběru na zabití. O sestře hlavního hrdiny je možno tvrdit, že byla naprosto mimo a že se jednalo o naprosto labilní kravku. Také jsem očekával hlubší vysvětlení mysteriózních scén. Ačkoli indicie na mnohé ukazují, nemohu se zbavit přesvědčení, že zdejší "tripy" působily pouze samoúčelně. Nakonec tedy uděluji 3 sudy instantně připraveného střelného prachu z pěti. ()

Související novinky

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

24.06.2016

Ačkoliv Tom Hardy seká jednu velkou roli za druhou, teprve letos se dočkal první oscarové nominace. Na rozdíl od Leonarda DiCapria šel sice domů s prázdnou, i tak mu ale Revenant pomohl k dalšímu… (více)

Reklama

Reklama