Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistický, ale překvapivě poutavý a napínavý thriller z válečného prostředí, které se prakticky v reálném čase soustředí na zásadní vojenskou akci, která však může znamenat i ztrátu nevinných lidských životů. Moc nevěřím tomu, že by každá vojenská akce měla takový postup, ale při sledování jsem si to opravdu užíval. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍTE STŘÍLET! V SÁZCE JE MNOHEM VÍC, NEŽ CO VIDÍTE NA MONITORU...“ /// Vojenská operace v přímým přenosu. Přípravy na zatčení nebezpečnejch osob v Nairobi, ve čtvrti plný lidí (a vojáků). Sledovací prostředky, odpovědnej důstojník, operační středisko a posádka dronu, kterej se má stát smrtící silou. Válečná situace se vyvíjí. Přesouváme se do Anglie. Sledujeme diskuze, dozvíme se o pravidlech zásahu, třeba kolik povolují civilních ztrát. Máme tady tři roviny – vojenskou, politickou a civilní. Byrokratická mašinerie, spojená se strachem učinit rozhodnutí. A nezaujatej(?) pohled na nevinný lidi, kteří to mají „zapár“. Moc hezký dilema. Překvapivě se najde prostor i pro akcičku (malou, ale emoční). A překvapilo mně, že na konci je těch otázek ještě víc. Zdržím se soudů. Jen by mě zajímalo, jestli by se ti potentáti takhle rozhodovali, kdyby se to odehrávalo v jejich zemi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V jistejch věcech mám jasno. 2.) Nevím, jaká je cena války. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jak končil se sračkou Ender´s game,tak tady s dvouhvězdičkovou nudou pokračuje.Co se týče autenticity konání postav nevim co k tomu říct.Jestli to tak skutečně je,tak potěš koště.Sáhodlouhý okecávání jeden druhýho,v kanclu kopie Anděliky Merkelový,v plechový krabičce na sirky dva ubulený dementi,který zřejmě nikdy tváří v tvář válce nestanou,natož aby jim válka někoho vzala.Zase je pravda že opačný případy by nadělaly spousty škody,takže složitá věc.Co se týče filmu,kromě čistejch patnácti napínavejch minut je to slabota,vlekoucí se jako kolona na magistrále.40%. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je neskutečné špionážní válečné drama a pecka, která dokáže strhnout bez skoro jediného výstřelu a akce. Perfektní herci, skvěle napsané postavy, dialogy a scénář nemá chybu. Ve filmu se jedná o likvidaci teroristů, kteří jsou sledování v budově a akce si jedná rychle řešení. Do celé zápletky jsou zainteresované politické špičky, pozorovatelé, armádní činitelé, agenti a piloti Dronů. Ti všichni musí učinit rozhodnutí, když v průběhu akce nastávají nečekané situace a všechny postavy řeší dilema, jak najít shodu. Po dramatické stránce je film vyloženě kule rvoucí, nenechá vydechnout a a je napínavý i v místech, kde by to člověk nečekal. Je to ukázka, jak válka může na každého dopadat z jiného úhlu pohledu a člověk vlastně neví, ke komu se přiklonit, neboť jednání všech dotyčných chápe. Gavin Hood po Enderově hře odvedl další perfektní práci.......9/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dramatické nahlédnutí do kuchyně boje proti terorismu, kde se přehazuje horký brambor rozhodnutí a řeší se, jestli udělat strouhanku, nebo ne.. Hood to na diváka upekl přes etické otázky, morální dilemata a suspension of disbelief (mj. bezpilotní MQ-9 Reaper se neumí vznášet nad cílem, při jeho snímání nad ním krouží). Doslovnost a někdy až směšně šponovanou vyhrocenost lze zařadit mezi „collateral damage“, na které svět za pár dnů zapomene stejně jako na malou prodavačku Aliu. Vždyť menší zlo je vlastně dobro.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Rola plukovníčky Katherine Powell, ktorú stvárnila Helen Mirren, bola pôvodne napísaná pre mužského protagonistu. (MikaelSVK)
  • Pri pohľade zo satelitu na cesty Eastleigh je na ceste viditeľné „STOP“, na kenských cestách značky „STOP“ neexistujú. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno