Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trvalo celkom dlho kým sa costner vrátil k réžií a musím priznať že týmto kúskom tak isto ako tými predošlými si ma úplne získal. Osobne som Costnera nepovažoval za úžasného herca a ani režiséra ale napriek tomu je mi jeho štýl hrania a réžia nadmieru sympatický. Tanec s vlkmi sa síce nekoná ale keď sa to tak vezme tento film je bez toho patriotizmu, ktorého tam trocha bolo aj lepší. Costner s ľahkosťou natočil úplne obyčajný film dalo by sa povedať old schoolový americký western s dvoma starnúcimi parťákmi ktorý sú spolu desať rokov ale o sebe veľa nevedia ale rešpektujú sa a sú veľmi dobrý priatelia. Po tragickej udalosti kde sa Costner nevyhýba brutalite aj keď to nie je presne lebo to nie je nechutné len si myslím že ak niekto zabije psa tak to je brutálne môj názor všetko sa strhne a začína sa cesta za spravodlivosťou. Krásna a jednoduchá réžia ktorá nám umožňuje nazrieť do vnútra postáv a rozvíjať príbeh tak aby nenudil. teda aspoň mňa nenudil. jediné čo môžem tomu vytknúť je priamočiarosť ktorá hneď na začiatku určí kto je dobrý a kto zlý a všetko potom je to čo už tak dôverne poznáme až na tri veci ktoré mi osobne prišli nezvyčajné a veľmi zaujímave. za prvé je to dážď. Polovička filmu sa odohráva v daždi a ten umocňuje atmosféru tajomna a špiny. Za druhé sú to masky ktoré majú oblečené bad guys, prišlo mi to originálne pretože z nich ide celkom strach, za tretie je to vzbura usadlíkov proti neprávosti v strhujúcom finále ktoré je podľa mňa geniálne a pri ňom som sa cítil ako chlapec. Herci sú skvelý od zloducha Gambona až cez ľudského duvalla, tajomného Charlieho, nádhernú Benning a osobitého chalana Lunu. Takisto hudba od Kaimena krásne splýva s okolitou prírodou a spolu tvoria úžasný celok. Len ma mrzia tie hodnotenia na boku. Myslel som si že western ktorý sa na nič nehrá bude ocenený viacej . V jednoduchosti je predsa krása. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půle je plná krásných až kýčovitých obrazů (skoro jsem čekal, že se objeví ostře řezaná tvář kovboje a vyzve mně, abych si vychutnal svoje Marlboro) a volně plynoucího děje s dobře napsanými dialogy a sympatickými hlavními postavami. Žádní neomylní ostrostřelci s koltem proklatě nízko u pasu, kteří se tak vděčně parodují v Limonádovým Joe, ale praví kovbojové, honáci krav, pro které byla chlapská čest a poctivost nade vše. Duvall s Costnerem své role zahráli znamenitě a i díky jejich výkonu se divák lehce s jejich osudy sžije a o to více jim pak fandí při závěrečné, docela zdařilé přestřelce. Nicméně si myslím, že střihačské nůžky by občas, v zájmu větší gradace děje, nebyly na škodu a v závěru jsem měl také dojem nastavovaného konce. Celkově tak tři* a půl. Kevin Costner po dlouhé době aspoň trochu dal vzpomenout na své staré časy, kdy tak okouzlil filmový svět Tancem s vlky. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Open Range je snímek velmi rozkolísaných kvalit, (víc než by bylo zdrávo), kdy se s neuvěřitelnou četností střídají scény (nesmírně) působivé a než si ji (je) stačíte dosyta užít, tvůrci to pohřbívají scénou vyloženě lacinou. Přesto jsem měl chuť převážně chválit a komentář měl vypadat následujíce: pokud budete očekávat drsný western (čti nezromantizovanou představu divokého západu) plnou přestřelek, s šetřením dialogy (něco ve stylu Leone(ho) Once upon a time in the west, přesněji řečeno Eastwoodových Unforgiven, zákonitě budete zklamáni. Pokud se však spokojíte „pouze“ s „obyčejně“ převyprávěným příběhem dvou chlapíků, co chtějí (chtěli) pouze převést své stádo a následně (po zkomplikování) se domoci práva a posléze pomsty( a jako bonusu upřímného bilancování jejich dosavadních životů), budete po zásluze odměněni. Pokud bych měl zmínit hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, byl by to bezesporu Bobby Duvall. Je nesmírným potěšením sledovat tohoto (ne)stárnoucího chlapíka mj. vyprávět, jak měl kdysi ženu a dítě a jak po jejich smrti zanevřel na vše, ale pokud se mu podaří z nastalé situace vyhrabat bez úhony, postará se, aby mladík, (kterého přibrali do party), nedopadl podobně popř., že když jdeš „na smrt“ je potřeba si to užít (viz scéna nakupování v obchodě). Jak říkám, chtěl jsem spíše chválit, už pouze kvůli vydařenému hereckému obsazení,(kdy zejména stárnoucí A. Bening přesvědčuje vyzrálým výkonem) a opravdu zdařilým scénám (mezi které počítám i závěrečnou přestřelku). To by ale nesmělo přijít závěrečných nesmírně patetických, plytkých a kýčovitých 15 minut, kdy to co se dařilo tvůrcům (tu bez nejmenších námitek, podruhé s menším úspěchem) postupně vystavět, pohřbili závěrem div ne z červené knihovny. Byl jsem připraven (snad) i přetrpět závěr (na který bylo zaděláno) a to sice: Charley umírá a Sue se dostává do ruky čajová souprava „princezna“, ale tvůrcům se podařil „husarský kousek a na první pohled nemožné“ SPOILER nejen červená knihovna (resp. rodokaps), ale dostali (čti nasrali) tam i tu čajovou soupravu. WTF?! Řekněme, že jsem usnul 15min před koncem (popř. se mi zaseklo DVD v přehrávači) a zůstanu tak na průměrných 3*, jinak bych musel s hodnocením NOTNĚ dolů a to bych (i s přihlédnutím viz komentář výše) nerad. Zajímavý (výstižný) komentář (pro mě): uživ. Rob Roy ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Reklamy na Marlboro jsem měl vždycky rád... Snímek mi svou stavbou připomněl V pravé poledne, kdy byla v první části budovaná amtmosféra, která postupně houstla...jako tady. Závěrečný boj byl vynikající, přemýšlel jsem, zda za něj nepřidat ještě jednu hvězdičku, nakonec se to ale ustálilo na těch čtyřech. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaný western pro ženy. Divoký západ bez divokosti, špíny, surovosti, upocených přisprostlých smradlavých chlapů a hlavně bez stříkající krve. Zato plný poetických záběrů krásné krajiny (povětšinou bez střelců) a v ní mezi květinami pobíhajícího bílého čoklíka nebo zasmušilého romantika Kostěje. A já si říkám, proč vlastně ne. Jedinou výraznou výtku mám k nesmyslně natahovanénu konci a šablonovitým dialogům. 60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Začátek natáčení byl posunut o několik týdnů, protože Robert Duvall si při přípravě na film zlomil několik žeber při pádu z koně. (imro)
  • Tig není jen jméno psa, který se objevuje ve filmu, ale také název společnosti, která film produkovala. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama