Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (906)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Slyšíme je, ale nejdou zastřelit. Hoď tam vajíčko!" Že bych byl nadšením bez sebe, to rozhodně ne. Rozhoupaná kamera z pohledu hlavního hrdiny, navíc se zúženým zorným polem, mě prostě štvala. A k tomu ještě všude samí Rusáci, ti mi lezli na nervy zrovna tak. Několikrát jsem přemýšlel o odpadu a že to vypnu, nakonec jsem se rozhodl udělat bobříka výdrže. Jako klasický akční film bych si to užil lépe, byť příběhově je to samozřejmě tuctovka. Univerzální vojáci, prachy, chtíč nejspíš po ovládnutí světa a zneužitá hlavní postava. Občas dobrá muzika, když zapěl Freddie, jak ale začal vřískat Rusák, byl to běs. Ne, v tomhle žánru raději západní filmy. Nakonec dám tři, za ty kopice mrtvol a výstřiky rudé, i když jinak tuhle hovadinu už nikdy neuvidím. A jen doufám, že se mi nic podobného nedostane pod ruku. Mizerie...a takový to mohl být zábavný film. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Žhavé výstřely II ztratily svůj punc nejkrvavějšího filmu všech dob. Dle tohoto videa 232 zářezů. Jenže co mě jakž takž dokázalo pobavit ve stopáži klipů jako Insane Office Escape a Bad Motherfurcker, je při celovečerní stopáži vražedné pro mé mozkové buňky. To není nadřazené ohrnutí nosu nad pokleslým (filmovým a herním) žánrem jako takovým, i já si ještě sem tam nějakou tu FPS zahraju. Jenže krev a x způsobů jak vyřídit boty nebo protihráče není ten důvod, proč tomu tu a tam věnuju čas. Příběh, byť zde není úplně bez nápadu, je jen taková berlička, jak odůvodnit všechno to maso kolem. A i když tvůrci sami berou celé dílo s obří nadsázkou a až do konce nechybí inspirace ke stále novým a novým variacím na zastřel/umlať/ubodej/vyhoď do vzduchu/shoď na zem, já chci od filmu trochu víc. A ten důvod, o kterém jsem se zmínil? No, třeba atmosféra, kterou měla FPS scéna v Doomovi a tohle ne, i když provedením je to o notný kus dále. Díky tomu provedení na druhou stranu věnovaného času nelituji, tak jako jsem jej nelitoval třeba u Avatara, kterému jsem po dlouhém váhání nakonec udělil stejné hodnocení. Navzdory všem výtkám totiž je to seznámení s technologickými možnostmi současného filmu někdy až dechberoucí, tím spíš, že zde bylo pořízeno za pakatel, pročež si tvůrci minimálně uznání talentu zaslouží. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenku kvituji, technickou realizaci obdivuji, zbytek zkritizuji. Hardcore Henry je nepředstavitelně našlapaný a stylově ozvučený akční nářez, kde některé úvodní scény (především volný pád v záchranném modulu) šponují míru diváckého prožitku do nevídaných a dá se opravdu říci revolučních výšin, přičemž trefou do černého je také optimálně stanovená minutáž a spousta černého humoru, který brilantně obstarává nejlepší postava/y filmu, nehorázně hláškující Sharlto Copley. Tím ale pozitiva končí, neboť zběsilý sci-fi příběh, béčkovější nežli béčkový, nemá hlavu ani patu, o většině postav včetně zmateného Henryho nevíme absolutně nic a také velká většina motivů zůstává nevysvětlena a nedotažena. Je to zkrátka až moc velký chaos, který se ještě dá omluvit u adrenalinových akčních scén, ale i čirá filmová zábava by se měla snažit o nějakou tu smysluplnější nebo alespoň atmosféričtější zápletku - o Henryho se nemůžeme ani bát, protože je očividně křížencem všech nezranitelných hollywoodských hrdinů v historii. A poslední výtka směřuje k závěrečné dlouhatánské bitce, která namísto kulervoucího zakončení zastává v mých očích pozici nejslabší akční sekvence filmu.... Určitě jsem se bavil, nebýt takový odpůrce počítačových her, možná bych nenamítal nic. 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V rámci inovace akčního žánru pouze předskokan, protože do plnohodnotného filmového zážitku má Henry daleko. Nulový děj a zběsilý sled akčních scén nezalepí pocit, že tahle klipovitá fraška je jen a pouze spotřební matroš s krátkou životností. Originální, technicky velmi povedený, ale zároveň vyčerpaný téměr na maximum. A tentokrát nebylo potřeba ani druhého, či třetího dílu. Stačilo 90 minut toho prvního. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Čistá palba zaníceného fanouška pokleslosti, který jde za ultimátními fyzickými zážitky s razancí sovětského buldozeru. Ta tvůrčí tvrdohlavost je obdivuhodná, ale dramaturgicky dost chabá, protože okolo šedesáté minuty to začne drhnout. Rozběsněný závěr ale herní koncept nakopává (doslova) do výšin (arkádové skoky included) a otáčky do červených. Progresivní žánrová odbočka, bohužel do slepé uličky. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Hoci nie je vo filme vysvetlené, ako Akan (Danila Kozlovskij) dostal telekinetické schopnosti, existuje komiks s názvom "Hardcore Akan" slúžiaci ako prequel k filmu, ktorý toto vysvetľuje. (Real Tom Hardy)
  • V scéne, keď Henry vtrhne cez okno náhodným civilistom do bytu, si môžeme na stene všimnúť plagát filmu District 9 (2009), v ktorom herec Sharlto Copley taktiež stvárnil hlavnú postavu. (Hamaradža)
  • V jednej scéne možno vidieť plagát na PC hru Left 4 Dead. Režisér sa práve touto hrou inšpiroval a film natočil vo veľmi podobnom štýle. (Da_reba)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama