Reklama

Reklama

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Musim sa priznat, ze viac ma bavilo obycajne skolske prostredie jednotky ako exoticke thajske prostredie dvojky. Neviem no zatial co pri jednotke som sa fajne nasmiala, pri dvojke snad ani raz. Jednotku som videla v OV, dvojku s ceskym dabingom, neviem, ci je to tym alebo dvojka je jednoducho slabsia a oproti jednotke len priemerna...skoda. 60%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

I když Zeki v jedničce úspěšně dokončil přeměnu v ochočeného beránka, do dvojky naštěstí opět nastupuje ve špičkové formě vrcholového anarchistického pedagogického inovátora, čili o zábavu i motivaci pro to stát se učitelem je vystaráno. Přesně tohle určitě mysleli všichni vedoucí praxe, když nám říkali, že chlapi to mají ve školství jednoduché. P.S: Sloužit může úplně všechno, pokud se to umí používat. K nelibosti puritánů i sprostota. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zeki je nejen sympaťák, ale hlavně borec, protože zvládnout takovou tlupu dementů je kumšt hodný snad jedině Buddhy s dvěma D. Je sice fakt, že už to nemá ty brutus koule z minula, a navíc je tu zase o něco zesíleno takové to sociální srdíčko, ale vulgární/vaginální humor naštěstí zůstal a je to právě ona drsnější sranda, co se celkem spolehlivě stará o vaší bránici. Snímek šlape od začátku do konce, nemá výrazně hluchá místa, thajská exotika láká svými plážemi a vůbec celkově jde opět znát, že všichni se u natáčení perfektně bavili. A je to fajn, protože člověk úplně vypne a na ty dvě hodiny zapomene na veškerý životní sračky. Takže mise splněna a za dva roky fakjů u trojky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se evidentně nepoučili a proto je film určen jen pro Něměcký trh, důvodem jsou zcela neznámí herci. Pokud jde o kvalitu filmového materiálu je docela bídná. Sledujeme zápletku, kterak náš falešný učitel Zeke příjde k diamantům, které zašije do plyšáka, ten potom zcela náhodou putuje do Thajska a naši studenti samozřejmě musí být u toho. No řeknu vám takhle nesympatickou bandu děcek aby pohledal. Teoreticky by mohlo film zachránit množství vtipných situací, jenže ty jsou někde na dně moře. Příští díl zcela určitě vynechám, protože tahle pubertální zábava mě opravdu nic neříká. 40% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

11 % Aspergera, 89 % demence, aneb kantor kriminálník s družstvem Kreténů na školním výletě v Thajsku. Ještě aby přijeli Magnuskovi Bastardi a místním nebude připadat tsunami zas až tak hrozné.. Bota jménem Fack ju Göhte opět nakopla mou zadnici sofistikovaným humorem. Je to vulgární, s legračně naroubovaným morálním poselstvím, barevnější než klip Barbie Girl od skupiny Aqua a vtipné asi tak jednou za dvacet minut. V období svátků chci být při hodnocení shovívavější, ale nejdřív si musí ředitelka Goetheho gymnázia připustit, že v rámci inkluze nemá jednoho studenta, ale všechny.. Za dveřmi už číhají třetí Zekiho pomoši, ale v tuto chvíli nevím, jestli na ně najdu odvahu.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Když Zeki (Elyas M'Barek) se svými žáky a místními sirotky na výletu v Thajsku navštíví McDive jedí jídla v baleních s německými nápisy, přestože se jedná o thajskou pobočku McDonald's. (hansel97)

Reklama

Reklama