Reklama

Reklama

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Film udělaný přesně pro generaci dnešních mladých (i já jsem se ovšem slušně pobavila), kteří jsou odkojeni "jůtůbem". Snad poprvé se mi stalo, že je druhý díl snad ještě lepší než ten první. Ani trochu nelituji toho, že jsem na to šla do kina. Jedno mi ovšem nesedělo - sirotci, kteří měli prostředky na to, aby si sehnali elektrické čluny (nebo jak se tomu nadává) a jediné na co mají myšlenky je jídlo z mekáče. Díky těmto maličkostem jsem nedokázala dát plný počet hvězdiček. Musím ovšem sama sobě trochu posypat hlavu popelem, protože jsem dříve naprosto nesnášela jakoukoliv zmínku o Němcích, ale tento film se jim naprosto vyvedl (a je snad ještě vtipnější než vše co jsem do teď viděla). Doufám, že bude ještě něco tomuto podobného, protože minimálně dvojice šprtka a bývalý kriminálník mě baví neskutečně. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jednička geniálně zvrácená, plná odzbrojujícího humoru, dvojka líná nuda okořeněná sociální tématikou pro změnu v exotickém prostředí Thajska. Škoda, čekal jsem něco více. Pár fórků se rozhodně podařilo prodat beze zbytku - Všichni učitelé jsou kreténi, on je ale v pohodě kretén, herci výborní včetně M'Bareka, který cedí jeden brutální vtípek za druhým, jeho sbírka dementů taky, ale prostě to proti jedničce ztratilo náboj a já se místy dokonce i nudil. Škoda...ale přehnaná očekávání většinou nevyjdou... 70% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Po velice osvěžující jedničce, která dokázala i jisté známky své hlouposti převrátit v přednosti (humor), přichází dvojka, která výše zmíněné absolutně nezvládá. Děj je odbytá a neorganizovaná vata, v níž se postavy volně pohybují po určitém prostoru a volně mluví, přičemž narazit na vypointovaný vtip je zde obtížnější než integrovat muslimy do ČR. Fakjů pane učiteli 2 není vyloženě tragicky nezáživný film, úroveň poskytnuté zábavy zkrátka odpovídá slabšímu průměru... 4/10 ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Čechy tolik oblíbená komedie tu má očekávané pokračování. Je krásné, že i komedie z Evropy může vykřesat slušný balík a ještě k tomu to může být dokonce i vtipné, což druhý Fuck Off Hollywood rozhodně je! Je pravda, že jsem se asi nebavil tolik, jako u prvního dílu, nicméně režisér Bora Dagtekin i tak udržel tu dobře rozjetou laťku humoru, svižnosti a příběhu na vysoké úrovni, což jen tak někdo nesvede. Za mě rozhodně velká spokojenost. I ten dabing se dal skousnout, ale dabované nepovedené záběry fakticky bijí do uší! :-D ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pokračovania úspešných filmov zväčša už nedosahujú takú kvalitu ako "jednotky" - a to je presne aj tento prípad. Fack Ju "dvojka" nebola síce až tak zlá, ale už to stratilo tú svoju prvotnú atmosféru a napriek tomu, že boli zachované postavy, tak aj so zmyslom pre humor to upadlo - hoci stále sa aj tu našli niektoré dobré scénky, nad ktorými sa dalo pousmiať. Ale oveľa viac ich pôsobilo skôr nátlakovým a trápnym dojmom. Už to jednoducho proste nebolo ono, a nepomohlo tomu ani exotické prostredie Thajska, ktoré so sebou nieslo obrovský potenciál. Žiaľ nevyužitý... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Po skončení závěrečných titulků je možné sledovat nevydařené scény. (Cheeker)
  • Natáčelo se v Mnichově a Berlíně v Německu, v Bangkoku a dalších  místech v Thajsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama