Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 1
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takto sa odflákne história. Z reálneho prínosu Marca Pola sa urobí ázijské porno, takže mladý divák čaká len na šikmooké kundy a osud mladého Benátčana ho už od prvej časti nezaujíma. S výpravnou verziou z roku 1982 som bol len priemerne spokojný, ale táto verzia jej nesiaha ani po členky. Kvalitný obraz, tématický zvuk, no dej otrasný. Bezuzdná nahota spojená s bojovým umením, to je absolútne mimo. A tam kde nie je ani to, tak je len nuda. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

S klidem se dá seriál přejmenovat na Kublaj Khan. Marco Polo objevil všechno možný, jen ne charisma, i ten nejposlednější mongol tu má větší osobnost, seriál se díky tomu nedostal do popředí a upadl do zapomnění, což při tak rozsáhlém budgetu, jaký měl, je smuténka. Seriál je trochu na styl Game of Thrones - intriky, sex a prapodivný kung-fu boj připomínají pohádkový Tygr a Drak. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Historicky ne zrovna autentické, ale jinak zábavné načrtnutí mongolského světa třináctého století. I když tu dojde na akci, nahotu a podobné "nutné" propriety moderních historických seriálů, tak podle mě jsou hlavním tahákem skvělé dialogy hlavních i vedlejších postav (které jsou navíc obvykle velmi dobře obsazeny). Asi nic, co by se promítalo během hodin dějepisu, ale jako představení příběhu Marca Pola novodobému publiku to funguje. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80% ... Vydarený seriál. Nakoľko sa drží histórie to fakt neviem a radšej to ani rozoberať nebudem. Je to pútavé, herci rozmanitý, výprava kostýmy a kulisy fakt nádherné. Aj hudba a atmosféra výborné. Scenár neurazil. Na kvalitnejšie vizuálne efekty však už asi veľa peňazí neostalo (ale veľa ich tam nie je, takže to nebije až tak do očí). Možno by bolo lepšie keby hovorili tie postavy svojou rečou a dodali tak tomu punc vierohodnosti, no to by nesmeli točiť Američania. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Netflix a Weinsteini si usmysleli, že také chtějí svou variaci na Hru o trůny/Vikingy/Borgie. Vzali tedy desítky miliónů dolarů, vydali se na mnoho kontinentů, na výpravě, kulisách či kostýmech nešetřili a dali tak vzniknout sérii, která staví na stejných základech jako úspěšné (pseudo)historické seriály konkurence; tedy pletichaření (a sexu), nečernobílosti charakterů (a sexu), bitkách i bitvách (a sexu), zákulisních intrikách (a sexu), nahých děvách a sexu. Chytře zamířili do sfér, které nabízejí značnou míru volnosti, exotičnosti i atraktivnosti bouřlivé doby plné změn. Jenže aby si snad západní divák neřekl "proč koukat na hromadu intrikujících Asiatů", tak je to zastřešeno "legendou" o Marcu Polovi (plnícího spíše úlohu Blackthornea z Clavellova Šóguna), byť je záhy jasné, že on není tím, kdo by scenáristy zajímal především a tak vesměs jen bloumá, nemá do čeho píchl (pokud tedy zrovna nepíchá) a tu a tam si dá lekci kung-fu u slepého zenová moudra pronášejícího mistra. Ostatně to je další z problematických aspektů; na jedné straně tvůrci budují (vesměs úspěšně, jakkoli pozvolna) vážné drama plné intrik a zákulisních mocenských her a na druhé si neodpustí v každé epizodě cca dva až tři přepálené momenty, které zapadají spíše do něčeho à la Třístovka. A tak je tu nejedna zpomalená scéna, nahá děva skákající do vzduchu jak čamrda a porcující plně ozbrojené strážné apod. Natočené je to oku lahodícím způsobem, ale do celkového konceptu seriálu se to nehodí. Také to především co se postav a dialogů není napsané zase až tak dobře (nezaměňovat se špatně) jako současné špičky žánru čili osazenstvo nemá zpočátku moc co hrát (první epizody stojí čistě na Benedictu Wongovi), což jde ruku v ruce s dosti pozvolným rozjezdem. Než se začně něco opravdu dít a o něco jít, tak je sice na co koukat a čím se kochat vizuálně, ale to je tak vše. Jakmile se to ovšem kolem poloviny série zajede a najde, tak je třeba uznat, že se tvůrcům přeci jen podařilo kvalitou se přiblížit svým konkurenčním předobrazům. A kdo ví, třeba v příštích sezónách půjdou ještě o ten pomyslný krok dále a plně se jim i vyrovnají; základy k tomu mají díky druhé polovině položené solidní. | S1: 3/5 | ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Obě série vyrobily dohromady ztrátu 200 miliónů amerických dolarů. Proto Netflix 12. 12. 2016 oznámil, že se další pokračování ruší. (Jirka_Šč)
  • Celkový rozpočet produkcie druhej série bol približne 60 miliónov eur, z čoho na Slovensku sa preinvestovali viac ako 2 milióny eur. (mh825)
  • Seriál sa od augusta 2015 natáčal aj na Slovensku, vo Vysokých Tatrách, Malej Fatre, Slovenskom raji a Súľovských skalách v Bytči. Ďalšia slovenská lokalita použitá v tretej časti druhej série je známy Tomášovský výhľad. (mh825)

Reklama

Reklama