Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Jedna dějová linka byla na konci fakt už navíc a trošku moc přestřel ale jinak je to skládačka vpravdě zabavná, skvěle obsazená a s hlavyrvouci akcí. .vůbec jsem nečekal že to bude takhle dobré ale pocit naprosté spokojenosti se na závěr dostavil záhy. Chceme více takových překvapení ! na podruhé dám možná i 5tku ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Mělo to sice pomalý rozjezd, ale ve výsledku to je velmi zajímavý film. Ben Affleck zahrál autistu velmi dobře a pozadu vůbec nejsou herecké výkony ostatních z obsazení (např. můj oblíbenec Jon Bernthal). Skvělá akce. 80% ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Velice mě to bavilo a rád se na to podívám znovu. Věta, kterou nepoužívám tak často, i když by se to z mých komentářů mohlo zdát - píšu je totiž většinou jenom u filmů, které jsou buď výborné, naprosto otřesné, nebo tak průměrné, až to bolí. Tento je naštěstí z té první kategorie :) 75 % ()

cross 

všechny recenze uživatele

Já bych řekl, že tohle bylo zklamání roku! Po fantastickém traileru, který mě naladil na výpravu do zbožňovaného žánru, jsem dostal jen chabou přehlídku všemožně nemožných klišé, nesrozumitelný a zbytečně zamotaný příběh a nevěřícné nepochopení schopností jednoho podivně autistického autisty... Nejlepší scény jsou pro mě ty kde Affleck bojuje účtařinou, naopak nezajímavé skončily všechny ty kde drží v ruce zbraň. Zkažený večer...**1/2 ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"OD KDY JE TĚŽKÝ ZBAVIT SE ÚČETNÍCH?....MRTVÍ? COŽE? TO JE ZABILI KALKULAČKOU? " No, když je tím účetním autistický matematický génius s tvrdou, až šikanozní vojenskou výchovou od svého povedeného fotříka, je to fakt hodně těžký! Beník je génius, přesně ví, jaký role si ke svému tradičně bezemočnímu hereckému výrazu vybírat, takže jako autista byl vcelku přesvědčivej. K tomu chytlavej, dobře odsejpající příběh s několika wtf momentama a skvělou závěrečnou přestřelkou. Za mě rozhodně velká spokojenost. Pobavil jsem se dosyta a jelikož jeden malý človíček s autismem mi dokázal nadobro obrátit vidění světa, život jako takový i sebe sama vzhůru nohama, tak za tu závěrečnou scénu ze speciální kliniky pro autisty a myšlenku, kterou bych tesal do kamene přihazuji i pátou hvězdu. "Co když se mýlíme? Co když používáme špatné testy na změření inteligence dětí s autismem? Váš syn není hloupý. Je jiný. Vaše očekávání od vašeho syna se časem změní. Možná mezi nimi bude manželství, děti a soběstačnost. Možná ale ne. Jedno vám ale zaručuji. Necháme-li svět nastavit laťku na to, co čekáme od našich dětí, začnou nízko a zůstanou tam. Možná váš syn dokáže mnohem víc, než tušíte. A možná... jen možná....jen neví, jak nám to říct . Nebo...nebo jsme se ještě nenaučili my naslouchat." ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je scénáristická divočina, je tam snad všechno. Ale jako celek hodně zábavné a všechno do sebe celkem zapadne. Benu Affleckovi je role autistického zabijáka jak šitá na míru. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek, super prostředek, ale konec mírné zklamání. To, co si myslíte na začátku se vám časem potvrdí, ale ve finále to vlastně neskončí nijak ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný, občas hloupý, víme jak to skončí atd., atd... No a co, u Johna Wicka taky víme, že všechny zabije. Dvojka ještě nevyšla a stejně víme, že všechny zabije znovu. U účetního jsem se skvěle bavil od začátku do konce a ani minutu se nenudil. To je u mě definice 5* filmu. Doporučuji! ()

Miki8888 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie, kamera, no prostě bomba. Jeden z nejlepších filmů za posledních pár let. Jak by řekl verbal "pohonil som" ;) ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Vlastně není ani co vytknout, jen trochu děj místy chaotický . Příběh jednoho matematického génia, který rozhodně není obyčejný, stojí za to vidět. Ben Affleck dost překvapil. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Originálny účtovník, to je pravda. Len som nepobral tú premenu autistu na Ramba, počúvať hlasnú hudbu a trénovať by asi nestačilo. Ben Affleck nie je moja krvná skupina. –––– Možno je schopný dokázať viac, ako tušíme. A možno, len možno, nevie, ako nám to má povedať. Alebo sme sa ho nenaučili počúvať. ()

Lektor 

všechny recenze uživatele

Twist jsem tušil po čtvrtině filmu ale právě proto jsem se těšil na finále. Přes psychologický rozbor, dramatickou-sociální stránku, trochu komiksový přesah a libování ve vyprávění mě nejvíc bavilo to, čeho jsem ve filmu čekal popravdě nejméně, akce. Skvěle zrežírovaná, chlapská, přehledná. Daleko syrovější a lepší handtohand než v prvním Wickovi, kterého kdekdo oslavuje jakožto novodobou klasiku. 8/10. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář, má to hlavu a patu, netlačí to na pilu a udrží to pozornost. Co víc chtít? Affleck je velice slušný a jeho postava propracovaná, to jsem ani nečekal. V druhé části film nabere tempo, akce se rozjede a všechno do sebe postupně zapadne. Solidní je i kamera a střih, prostě velice dobré řemeslo. ()

Dexter256 

všechny recenze uživatele

The Accountant: Dlouho jsem se těšil až se na tento film podívám. A můžu říct že jsem se těšil právem. Ten film je ve všech formách skvělý. Ať už myslíme herecké výkony nebo celkový děj filmu. Je to prostě skvělé. Od začátku do konce se těšíte co bude dál. Herecké výkony jsou opravdu výborné!!! Nutno,ale říci že Ben Affleck podává ten nejlepší z nejlepších. Role se zhostil opravdu na výbornou a věříte mu každé slovo. Zatím nejlepší výkon co jsem od Bena viděl. :) 90% Už se těším na Benovo Pod rouškou noci. :) ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Dobrý příběh, který se může opřít o velmi zajímavého hrdinu. Podle mě Affleckova životní role. Akce tu moc není, ale stojí za to. Jen škoda nevýrazné hudby. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Napínavý akční thriller, který sice svojí zajímavou premisu netěží až na dřeň, ale využívá jí i tak důstojně a vykouzlí díky tomu chytlavý příběh fungující v klidnějších polohách i v povedených akčních scénách. Samotný námět může vybízet k lacinému, béčkovému zpracování, ale tvůrci se projektu chopili velmi zodpovědně a přináší nám áčkovou produkci, která by se dala nejlépe popsat jako trošku náročnější výplach, neboť příběh není ani příliš jednoduchý, ani příliš složitý, je tak nějak akorát mezi. Ben Affleck hraje na své poměry dobře, ale i tak mu to v pár momentech trošku ujede a v takových chvílích nepůsobí příliš uvěřitelně. Zúčtování je hutným filmem, který vás nebude ani chvíli nudit a ačkoliv nezanechá delší a výraznější stopu, jde rozhodně o poctivý a povedený snímek. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento film odkládal, což byla chyba. Opravdu dobrá akční jízda až do konce. Ben to podle mě zvládnul na výbornou ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem "obyčejnou" střílečku s Affleckem, ale dostal jsem velmi zajímavý scénář a skvělou ústřední postavu, kterou ztvárnil právě tento herec. "Střílecí část" byla, dle čekávání, klasikou kdy je 1 nesmrtelný hrdina proti přesile a vyhraje, ale s tím se holt počítá.Samotný konec byl slušný. Postava mladé účetní se nezdála nějak klíčová, ale krásně tříštila tu hutnou atmosféru, takže filmu jednoznačně prospěla. Jsem velmi spokojen i tak se držím při zdi a dávám 4z5. ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Tak na Účtovnika som sa tešil od kedy som na neho videl prvý trailer. Je síce pravda že občas tam je vidno strašne veľa klišé, ale to rozhodne nevadí. Príbeh autistického účtovnika, ktorého hraje Ben Affleck proste má čo ponuknúť, a až na možno jednu-dve také trochu pomalšie pasáže v strede rozhodne nesklame. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama