Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (212)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je docela úlet. Text distributora sice naznačuje, že se bude jednat o klasickou komedii o střetu civilizovaného světa s tím křupanským, ale to je omyl, ze kterého mě film vyvedl krátce po úvodních minutách, protože postava Madse Mikkelsena je jakákoliv, jen ne kultivovaná a normální. No a když přijde na scénu trojice dalších bratrů, začne být film šílenější a šílenější a člověk má pocit, že Jensen nemohl být při psaní scénáře tak úplně smyslech. Nicméně ať byl či nebyl, mě pobavil. Sice ne na jedničku, ale na dobrou dvojku určitě a nebýt místy nesmyslné ukecanosti, bylo by i lépe. 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Objektívne je to možno za tri, ale subjektívne tomu musím dať viacej. Výsledná pointa je síce jasná od prvého momentu, kedy sa naznačí, ale vo výsledku je to film, ktorý si vyžaduje obrovské množstvo vašej zhovievavosti a pochopenia, aby ste si ho vôbec mohli užiť. A to oceňujem. Pretože takéto nedivácke experimenty mi prišli vždy sympatické. Nie je to najlepší Jensen. Ale je to rozhodne ten najbizarnejší a to je u neho už čo povedať. Ostrov doktora Moreaua skĺbený so Zvieracou farmou s množstvom prostoduchých postavičiek, ktoré tvoria Dánsku hereckú elitu. Mikkelsen ako obvykle parádny. Ostatní Jensenovci ale skvelo sekundujú. O sliepkach a ľuďoch budem mať asi ešte pekne dlho v hlave. Scéna v domove dôchodcov parádna. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které hladí diváka po srsti, a jsou ty, které se tomu vzpírají. Jensen znovu dokazuje, že mu nic není svaté a že má nevyčerpatelnou zásobu fantazie. Jsou mu ukradená společenská tabu a neohlíží se na pohoršení části divácké obce, která se ošívá nad vtipy mířícími k tělesnému postižení nebo k morálně nepřípustným formám sexu. Sdílím Jensenův nekorektní pohled na svět a užil jsem si jeho výlet za plody šílených vědeckých experimentů měrou vrchovatou. Výrazně k tomu přispělo i obsazení povedené rodinky. Skandinávská herecká esa to rozjela ve velkém stylu a jejich potměšilá klauniáda nešetří nikoho a nic. Doporučovat film na potkání bych se neodvážil, ale osobně jsem byl tentokrát s Jensenem při jeho porušování přírodních zákonů a společenských pravidel na jedné lodi. Jen si tak říkám, kam až je ochoten zajít příště. Celkový dojem: 90 %. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Anders Thomas Jensen asi nebude mojim obľúbeným režisérom a musím priznať, že občas mi jeho čierny humor sedí, ale občas zase nie. Pri tomto filme som asi opäť v kategórii, kde mi to nepasovalo. Pár dobrých hlášok vo filme padlo a myslím si, že niektoré scénky stáli za to, ale musím povedať, že počas sledovania filmu si človek môže pomaly ale isto niektoré časti pospájať a začne to zvláštne dávať zmysel. Keby to len bolo trošku prekvapivejšie. Úprimne môžem povedať, že sa mi páčila špinavosť a autentickosť, ktorú film zobrazoval, ale občas mi to prišlo trošku pritiahnuté za vlasy a miestami až nepríjemné. Určite to nie je film, ktorý by som chcel niekedy vidieť znova a určite by som to ani nekategorizoval do filmov, ktorý na mňa príjemne zapôsobil. Jeho kvality sú trošku inde, no asi nie som dosť zrelý na podobné filmové témy. Hodnotenie: C+ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ľudia si často kladú základné otázky: Kto som? Odkiaľ pochádzam? A kam idem (zmysel života)? Hrdinovia tohto geneticky modifikovaného groteskne smutného filmu sa o sebe dozvedia až kruto úprimne veľa. Nie cestou ľahkou a bezbolestnou, no napokon nájdu zmierenie so sebou i svetom okolo. Originálne a napokon i dojemne končiace dobrodružstvo života, ktoré takmer po celý čas vyzeralo, že žiadne východisko ani riešenie nemá.  Poznámka: Filozof, básnik a spisovateľ Egon Bondy v jednej svojej úvahe raz poznamenal, že ľudstvo bude vtedy slobodné, keď si uvedomí, že každý má právo na dôstojné celoživotné zabezpečenie, nech sa rozhodne robiť čokoľvek, čo ho baví. Za predpokladu, že fyzicky a psychicky netýra svojou pasiou iných. Ako príklad spomenul človeka, ktorý sa rozhodne po zvyšok života sa venovať neustálej onanii. Keď ho to baví, nik nemá právo nútiť ho do práce alebo iných spoločensky myseľ a telo zotročujúcich aktivít. Nuž a presne taký je jeden z hrdinov filmu. Neustále si mastí pipíka. Kde to len ide honí si, brat mu  dáva aj autopauzy, keď to na neho príde. Nevyčíta mu to, žije a napokon ho, po vysvetlení toho, kto sme a čo sme, aj necháva žiť. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)
  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama