Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera čarodějky Dina po matce zdědila nadpřirozené schopnosti: umí se podívat člověku přímo do duše a vyvolat v něm pocity studu za jeho činy. Když je její matka neprávem obviněna z hrůzných vražd, Dina se rozhodne odhalit pravdu, kvůli čemuž se ocitá uprostřed nebezpečného boje o moc a v ohrožení vlastního života. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

xargos 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka a lze se na ní dívat optikou, která je pohádkám určená. Je to příběh o dobru a zlu, o zradě a prozření a snaze dosáhnout co nejlepšího konce. Ale tato pohádka má konec otevřený. Nevítězí v ní dobro na celé čáře a zlo je ponecháno nepotrestané. S dovětkem, že bude šance. Severské národy (a že jich tu v koprodukci je) opět dokázaly, že mají trochu jiný náhled na veškeré lidské konání. Byť pohádka, opět mně "chytily" a puštěn jsem byl až po titulcích. Prostření středovékého podhradí je tu předvedeno v celé své nuzné kráse, arogance moci u nepravého krále a čest a všechny ty dobré vlastnosti u těch, kdo mají být sprovozeni ze světa. Dělení jasné od první klapky a tak trochu trochu naivní. Přesto hodnotím pouze ztrátou jedné hvězdy. Je na co se dívat i podivovat, jaké scenérie to tvůrci vybrali, že je poznávám - i naše polínko bylo přidáno do ohně, obrazně i doslova, třeba pod Pravčičkou bránou. Film jsem viděl bez předchozí znalosti o naší koprodukci a neměl jsem proto nouzi o nečekaná překvapení! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

No, co k tomu říct, je to určitě průměrná věc, která ve své podstatě nemá žádný duchaplný příběh a s dialogy si také tvůrci moc hlavu nelámali. A taky mi vadí ten koloběh, kočky s myší. I těch krátkých 96 min se zdálo být dlouhých. Knižní předloha byla možná kvalitnější, ovšem snímek se řádně nepovedl. Na druhou stranu, né úplně všechno bylo špatné, vizuální stránka se mi líbila, trochu propracovanosti a nebyl by to špatný film. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemný středověký snímek s jedním fantasy prvkem (draci), který u mne povyšují české lokace natáčení (hrad, hory, středověká vesnička v Řeporyjích). Docela v pohodě to celé plyne, skutečně spíše jako taková temnější pohádka, navíc je tam na pozadí téma potřebay přátelství, i když je člověk jiný než ti ostatní. Velmi slušná kamera, hudba a souhlasím s verbalem, že holku vybírali z pedofilního katalogu, ale jinak nejspíš také podle síly pohledu, protože tady jí naprosto věřím, že dovede pohledem měnit myšlení a srdce lidí. Škoda některých nedotažeností nejspíš kvůli plánovanému druhému dílu (královna, potrestání zla). Ale jinak středověký film s temnými prvky, na který se rád podívám znovu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Zhodou okolností som kedysi čítal zaujímavú poľskú fantasy s rovnakým názvom, ktorá nie je predlohou filmu. Bohužiaľ tento film bol skromný a menovaná knižka bola 2x zaujímavejšia, takže viem, že z daného námetu by sa dalo vyťažiť oveľa viac. Príbeh je tuctový a jediným kladom je presvedčivá hlavná hrdinka. Vzhľadom na násilie, by som film necharakterizoval ako rodinný, hoci je evidentne pre deti. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá koprodukčná hraná rozprávka z temného a špinavého, zlovestného STREDOVEKU o zlých drakoch, falošnom kráľovi Drakanovi z Dunkarku, ktorý pije dračiu krv, aby mal väčšie GULE, ďalej s nádejnými veštkyňami, matkou a dcérou, ktoré sa ocitajú na okraji priepasti, aj keď sa dokážu obe pozrieť človeku do očí, a mať ho dokonale prečítaného, občas to nestačí. Tento film mi pripadal strašne jednotvárny a jednoduchý, až amatérsky, ktorý by som skôr poslal do televízie a na nosiče DVD, ako do kín, kde sa nehodí... ? Je to snímok, pri ktorom si poviem : „OK, je to v podstate neškodná sprostosť so sympatickými hercami a nesympatickým hlavným predstaviteľom, s dobrým flashbackovým strihom, obstojnou výpravou a kamerou, že sa nič zlého nestane, keď venujem pozornosť aj vskutku obyčajnému filmu, po ktorom sa o pár minút na to, zľahne úplne zem, že si asi naň už nikdy nespomeniem... ? ” ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Středověká fantasy plná draků a magických praktik byla natáčena mimo jiné ve slavných barrandovských studiích. (Zdroj: Film Europe)
  • Snímek se natáčel také v okolí Pravčické brány, u zámečku (nynější restaurace) Sokolí hnízdo a můžeme v něm vidět i Malý pravčický kužel. (Frency)

Související novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama