Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Když v devítce Jason skončil v pekle,tak se děj přesune do roku 2010 a pak do vesmíru. Jde vidět,že Kane má jen trochu upravený účes,jinak jde poznat,že pod hokejovkou jde vidět,že je bez masky a rozříznuté oko,má jen zavřené. Tenhle díl řadím až po dvou letech natočený Freddy vs Jason. Tam Freddy oživí Jasona a tak může děj pokračovat do Jason X. Te´d k samotnému filmu. Je zábavný,vražd je dost a originální,zmrzlá hlava,vrták,rozseknutí na plů a další. Souboj s anroidkou,vylepšený Jason a jeho úplný konec. Docela krásné zničení a ukončení celé série. Pro mě však série pátků skončilo osmým dílem Jasonovou cestou na Manhattan,protože devítku bych bral do série,kdyby se vysvětlilo a ukázalo jak se znovu narodil,v osmičce z něj stalo mrtvé dítě a zůstal ve stoce na Manhattanu. Jako film je dobrý a Jason je opravdový sekáč. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) JASON X je v podstatě oživení po 8 letech této slavné hororové legendy, postavy Jasona Vorheese. Takže se to asi dá brát jako součást série (v pořadí 10.díl). Obával jsem se, že to bude pěkná sračka a slátanina. Ale naštěstí to nedopadlo tak zle. Je to taková sci-fi blbina, která neurazí, nenudí a svým způsobem i zabaví. Líbilo se mi i zpracování a nápady v daleké budoucnosti. Sice by to chtělo větší rozpočet, ale i tak to v rámci možností ušlo. První cca 2/3 jsou docela dobré. Jason tu nekompromisně vraždí, sem tam se objeví nějaká ta odlehčená scéna. Jen poslední cca 3/3 mě už totálně nebavila. Jakmile nastoupila androidka do akce, tak už šlo vše mimo. I ten Jasonův takzvaný upgrade. I se to ke konci zhoršilo efekty a scény ve vesmíru, ale co, dodíval jsem to bez újmy na zdraví. Nakonec dávám optimální 3* a snesitelný průměr. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak příšerné, jak psaly tehdejší recenze. To dnes jsou mnohem větší megasračky, než toto. Super quilty pleasure, které je s každým kouknutím lepší a lepší. No, rozhodně zábavnější o 100% než než ta ultranudná a divná 9. Special quest star...milášek David Cronenberg (jeho přítomnost na začátku filmu jest prý díky faktu, že rež. 1 díl tv s. Pátku 13.), který sem opět dodal zajímavého Roberta A. Silvermana.;-) Ti dva jsou nerozluční, chicht. Efekty jako lodě a růz. SF prvky jsou v poho a uber upgrade Jason je totál gorila.;-) A jelikož jde o dalekou budoucnost, tak (jako podobně v př. Hellraisera IV) víme, jak dlouho bude synátor paní Vorheesové řáditi. Já vím, 445 let byl v hybernaci, ale víte jak to myslím.;-) Dobrý ironický fórek s tím bordelem kolem Země 1, která (jaký to šok!) je v 25.st. již nepoužitelná a já jsem přesvědčen, že v reálu to nebude trvati tak dlouho. Moc pěkná holografická vzpomínka na tábor u Crystal Lake i s nezbytnými spacáky i s přibalenými kozaticemi.;) Prostě...pohodové 3 za tento nadprůměrný trash.;) P.s. a za 4 roky bude konečně zrušený hokej, dle tohoto prorockého filmu. Už aby byl konec té tupé a debilní masové zábavy. Pak ještě fotbal a bude klid. Jo a pro uživatele Benjamin-L, ano je to 10.díl. Proto to X, logicky. ;-) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný horor, ktorý znovuzrodil postavu Jasona Vorheesa. Má dobrý príbeh o Jasonovi, ktorého sa vedkyni za cenu niekoľkých obetí podarilo aj so sebou zmraziť, ale o niekoľko stoviek rokov sú ich telá objavené a prevezené na vesmírnu loď, kde je vedkyňa prebudená, ale preberie sa aj Jason, ktorý opäť začne svoje vražedné besnenie. Spracovanie nie je zlé, ale mohlo byť aj lepšie. Celý tento nápad o prenesení kultového zabijaka do vesmíru nebol práve najlepšou voľbou, k nemu sa to vôbec nehodí, ale napriek tomu som s prvou polovicou nadmieru spokojný. Začiatočná snaha o zmrazenie, zoznámenie sa so sci-fi tématikou, prebudenie Jasona a jeho vraždy až po vyčistenie komanda sú na tom veľmi dobre, takže prvá polovica sa mi páči, ale potom už začne pribúdať zbytočných prvkov a takmer úplne zmiznú tie dobré a tak druhá polovica ma už až na minimum scén, ako napríklad imitácia Kryštálového jazera skoro vôbec nebavila. Zabití je to dosť, Jason tu zabije najviac ľudí z celej série a sú aj celkom vydarené, ale svoj potenciál mohli využiť aj omnoho viac. Hlavným záporom je, že až príliš moc vrážd nevidieť v obraze, ale inak sú celkom nápadité, drsné a aj slušne krvavé. Najviac sa mi páči pomalé zlomenie väzov a použitie tekutého dusíka, tieto dve zabitia by som označil za vôbec najlepšie z celej série, ale vydarený je aj úvod alebo zlomenie chrbtice. Typické hororové prvky sa tu už vôbec nedajú brať do úvahy, film sa snaží byť skôr taký zábavný tým čiernohumorným spôsobom, ale vyšlo mu to len čiastočne, čo je škoda. Herecké obsadenie je určite sklamaním, poteší iba Lexa Doig v hlavnej úlohe, okrem nej tu už nie je o koho stáť. Réžia na mňa pôsobí skôr priemerným dojmom, niečo jej vyšlo viac a niečo zase menej a podobne je na tom aj technická stránka, viacero efektov sa vydarilo, ale aj dosť moc nie. A čo sa týka samotného Jasona, tak tu je jeho úroveň predelená jeho upgradom, väčšinu času je výborný, ale po mechanickom vylepšení ma už nebavil skoro vôbec. Po predchádzajúcej deviatke je to výrazne zlepšenie, ale v rámci celej série je to len mierny podpriemer. Ale keby sa vylepšili postavy, upravil scenár druhej polovice a viac vrážd bolo vidieť, tak by to bolo úplne ideálne. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 58% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Jason X", Jason Voorhees v ďalekej futuristickej budúcnosti, na vesmírnej lodi, kozmická vyvražďovačka... To predsa nemôže nikto brať vážne. Tak toto je teda poriadna hlúposť. Je mi zle z toho, keď vidím ako sprznili obrovskú, kultovú horrorovú legendu. Takýto trash shit  si tento horrorový slasher borec nezaslúžil. Pozrel som si tento titul viacej krát, ale nedokážem sa zbaviť pocitu, že je to celé jeden veľký, absurdný nonsens. Navyše aj sám Jason tu pôsobí dojmom zadýchaného, obtlstlého dôchodcu. A to čo z neho spravili na konci je úplna groteska. Takmer odpad! * ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Jason X prodělal kvůli získání ratingu R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) jen velmi málo úprav a stal se tak nejméně cenzurovaným filmem celé série. (gogos)
  • Natáčení probíhalo od 6. března do 30. dubna 2000 v kanadském Ontariu. (Stocki)
  • Postava Adrienne (Kristi Angus) odkazuje na herečku Adrienne King, která ztvárnila v prvních dvou dílech Pátku třináctého postavu Alice Hardy. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama