Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z menej zaujímavých Christieoviek, kde postavy napriek dlhej stopáži zomierajú akosi rýchlo, hoci pri tom sparne - až 54 stupňov Celzia - veru aj muchy kapali. A Ustinov proste na Sucheta myslím, že nemá. Ani charizmou, ani štýlom dôvtipu. Sa čudujem, že vôbec na vraha prišiel. No ale keď ho mal napísaného v scenári, nedá sa nič robiť. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zkušeně zrežírované a hvězdně obsazené (podobně jako Lumetova Vražda v Orient Expressu, na kterou se v závěru filmu přímo odkazuje) s vtipně napsanými dialogy, mrtvoly se začnou od půlky utěšeně hromadit a koho by neuspokojilo řešení zápletky (pachatele lze docela snadno odhalit i bez znalosti předlohy či čekání na závěrečné Poirotovo shrnutí), může se v první polovině kochat kamerou J.Cardiffa a krásně nasnímanými egyptskými pamětihodnostmi. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po několika letech a vyhrál to u mě na celé čáře, Agatha Christie je prostě královna detektivek.. Výborná atmosféra napětí i podezřívavosti, všichni jsou podezřelí, protože všichni lžou.. Herecký ansámbl do jednoho úžasný, Peter Ustinov a David Niven skvělá dvojka, no a Mia Farrow jako odložená snoubenka fantastická.. Závěrečné rozuzlení skvostné.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Inteligentní detektivka šmrncnutá Shakespearovskou tragédií. Mnoho lidí kritizuje pomalý rozjezd a vláčné tempo - já jej naopak považuji za velký klad. Je zde dostatek času pro seznámení s postavami a zároveň pro vykreslení atmosféry. Poirotovo (a Raceovo, abych na něho nezapomněl) vyšetřování a dedukce působí tím pádem logičtěji a uvěřitelněji. Herecké obsazení plné hvězdných jmen snad ani nemůže zklamat, když ještě vezmu v potaz, že každý má co hrát. Navíc jistě mile potěší hojný výskyt půvabných hereček, z nichž mě nejvíc dostala femme fatale Lois Chiles. 90%. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Film začíná slibně. Poutavé exteriéry i interiéry, známé herecké tváře, sympatický humor. Se samotnou plavbou po Nilu film začíná postupně ztrácet glanc. Nejdříve začne trapnými postupy značkovat potencionální vrahy, kterými jsou všichni, a tím i ukáže na oběť ještě před tím, než je zabita. Následuje Pierrotova obrazová rekapitulace, že vrahem může být kdokoliv. Následně si všechny pozve do salónku, aby mohl svým chytrým vyprávěním odhalit vraha (jak trapně obehrátá situace). Následuje stupidní pointa, značně nevěrohodná a hloupá, pěkně zapadající do regálu knižních detektivek pro nudící se maminky a babičky. Navíc motiv celé vraždy je pro detektivky nechutně typický (klišé jak blázen!!). A tak hezky to na začátku vypadalo. Ach jo!! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Angela Lansbury nikdy nevidela hotovú filmovú verziu, kým sa 9. novembra 2018 nezúčastnila premietania k 40. výročiu. (Arsenal83)
  • Poté, co na postavu Linnet Ridgeway (Lois Chiles) málem spadne obří kámen, doporučuje jí doktor, aby si šla odpočinout, aby se večer mohla podívat na památky v Abu Simbel. V následjící scéně už je Linnet se Simonem (Simon MacCorkindale) v Abu Sibelu. Překonat vzdálenost 250 mil mezi památkou v Karnaku, kde spadnul kámen, a Abu Sibel by však za jedno odpoledne zvládnout parníkem nemohli. (Hopkins)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama