Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (251)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na úvod je to celkem silná káva, pobrat všechny informace a postavy, stejně jako především vztahy mezi jednotlivými frakcemi - nicméně jakmile se tím prohlodáte, vyplivne vám na konci pilot dvě celkem sympatické postavy a jednoho záporáckého hajzla, tudíž se celá rovnice rychle pokrátí a dál už se s tím bude počítat mnohem líp. Teda alespoň doufám, protože atmosférou a kulisami je to náramně originální podívaná, tak snad i ten příběh bude stát za to. Pilot 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nářez. Takhle dobré jsem to snad ani nečekal. Opravdu zajímavý nápad podle knihy Philipa Kindred Dicka. Tento seriál produkuje Ridley Scott a vysílá ho Amazon TV. Odehrává se v roce 1962 a ukazuje nám alternativní historii. Asi tak nějak by to vypadlo, kdyby Němci společně s Japonci vyhráli 2. světovou válku. Amerika je rozdělená na německou a japonskou část. Mezi nimi se nachází Neutrální zóna. Lidé s touto situací samozřejmě nejsou spokojení, a tak vzniká odboj. Někdo produkuje filmy, ve kterých spojenci ukázáni jako vítězové války. Celý příběh se točí kolem Juliany, jejího přítele Franka a nacistického agenta Joea. Osud je svede dohromady a honba za zmíněnými filmy může začít. Chce je totiž získat opravdu každý. Plus Válka mezi Japonskem a Německem je na spadnutí. Končí to trochu otevřeně. 2. série přináší mnoho nečekaných zvratů. Spoiler: V Říši se dějí personální změny a začíná přituhovat. Všechny postavy se o dost posunou oproti 1. sérii. Finále je neskutečně napjaté. Blíží se další světová válka a je jen na našich hrdinech, aby jí zabránili. Je tu 3. série a s ní další snahy odboje. Jejich úsilí sílí stejně jako to Nacistů. Dozvíme se pár nových věcí o cestování mezi světy. A pár postav nás opustí. 4. poslední série skončila. Některé linky se uzavřely, jiné ne, Další postavy nás opustily. Možná tomu k dokonalosti chybělo ještě pár dílů, ale i tak je to super :) "Tohle je začátek roku nula." ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Až se třeba v druhé sérii začne něco opravdu dít a nebude se celou dobu vnadit pomocí tajemství a eskalujícího napětí na finále, v kterém se ukáže, že se nic nevyřeší (a to fakt vůbec nic), tak třeba půjdu i na plný počet. Takto "jen" slabší čtyři, protože mám slabost na alternativní reality, kde vládnou Nacisté. Např. Wolfenstein: New Order je ale mnohonásobně dějově i vyprávěním lepší než tenhle zajímavý pokus Amazonu. Amazon má nějaké problémy i v formální stránce seriálu, ale hlavně mrzí část v Neutrální zóně, která je plná špatně budované romance, nelogického chování postav, otravného maršála a klišé. Jak se příběh hlavních hrdinů v druhé polovině série propojí více s mnohem zajímavějšími vládnoucími složkami (výborný obergruppenführer John Smith a stejně výborný ministr obchodu Tagomi i šéf policie, který se snad pro tuto roli narodil), náhle vše jde úplně skvěle. Taky prostředí japonského SF nebo německého NY je co se výpravy i retro dobové atmosféry týče velmi umně zvládnuté a bylo radost se na toto originální splynutí dívat. Tedy téměř originální, japonské SF tu totiž bylo nedávno v Big Hero Six :) Velmi se mi líbily i pomalejší díly, kde se řešilo psychické vyčerpání a smutek postav včetně mírného filozofování o osudu apod. Škoda tedy, že se to tvůrci opravdu ani trochu nepokusili uzavřít a člověk teď musí čekat dlouhou dobu na pokračování. Ale pozitivní vztah stejně mírně převládá. 7,5/10 ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vysoce atraktivní námět v povedeném atmosferickém zpracování zejména díky smyslu pro detail (kulisy, kostýmy, CG, atd.). Slabý scénář pln nevyužitého potenciálu a nevyrovnané charaktery však seriál velmi sráží. Obergruppenführer Smith, japonský ministr obchodu a šéf Kempeitai vysoce převyšují zbylé hlavní charaktery a to především mizerné ústřední trio. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nápad za milion, který všem ležel od roku 1945 přímo před nosem, ale odvahu dát mu vlastní tvář měl málokdo. Pokud do toho jdete stejně jako já bez znalosti předlohy, tak po komorním pilotu přijde mnoho otázek, protože většinovou představu nesplňuje ani za mák. Kde je utrpení běžného obyvatelstva, kde jsou hvězdy odboje, kde jsou velcí hráči nacistického Německa? Skoro celá první série se nese i nadále v tomto komorním duchu, kde se nám sice představí hromada postav, ale nic velkého se nestane. Velký prostor dostanou Japonci se svými zvyky a divným chováním. Pro někoho zřejmě exotické koření, ale já bych upřednostnil jejich kámoše s hákovými kříži. V posledních dvou epizodách jsou výše zmíněné výkřiky do tmy částečně zrealizovány, ale znovu jde o značně dietní množství, které však v plné kráse odhaluje obrovský potenciál celého projektu, jenž velká jména, která se pod něho podepsala, snad v další sérii konečně odpálí a divákům spadne čelist. 1. série: 65%. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (24)

  • V 6. epizodě 1. série "Three Monkeys" zazní zhruba v polovině stopáže na pozadí děje z Dvořákovy opery "Rusalka" česky árie "Měsíčku na nebi hlubokém..." (ydenbroy)
  • Velitelství SS v New Yorku se nachází na stejné lokaci jako reálné ústředí Organizace spojených národů. (maxmen)
  • Seriál bol pôvodne plánovaný ako štvordielna miniséria. (Avathar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama