Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (250)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No-pilot mě na prdel zrovna neposadil, ale jistý potenciál to má, tak třeba se to časem rozjede. Zatím za 3 ....EDIT: Po cca dvou letech jsem se k tomu z dlouhé chvíle vrátil a musím říct, že když se člověk přehoupne přes jalový pilot, čeká ho velmi komplexní, inteligentní a příjemně nečernobílý dramatický seriál ze kterého se v průběhu dvou sérií (zatím) stává až kulervoucí záležitost. P.K.Dickův základ je totiž tak promyšlený, uvěřitelný a funkční, že divák není vyrušován donebevolajícími nelogičnostmi jako např v případě The Handmaid's Tale M. Atwoodové, která evidentně není schopna vytvořit soudržná a uvěřitelná pravidla a struktury daného fiktivního světa. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vysoce atraktivní námět v povedeném atmosferickém zpracování zejména díky smyslu pro detail (kulisy, kostýmy, CG, atd.). Slabý scénář pln nevyužitého potenciálu a nevyrovnané charaktery však seriál velmi sráží. Obergruppenführer Smith, japonský ministr obchodu a šéf Kempeitai vysoce převyšují zbylé hlavní charaktery a to především mizerné ústřední trio. ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Filmy či seriály podle Dickových románů moc slavně nedopadají, snad až na Blade Runnera, který se od knihy docela dost, i když ne tak podstatně, jako tento seriál, liší. A řekl bych, že bohužel ani tento seriál nebude výjimkou, pokud jde o kvalitu či popularitu. Kniha není žádná akčňárna a chybí i zajímavá dějová linie, příbeh, proto se seriál dost liší a ten děj je prakticky dílo scenáristů, kteří využili hlavně téma knížky. O čem by konec konců seriál byl, kdyby se držel knihy, která je přesně tím typem díla, které je nezfilmovatelné? Zpracování seriálu je výborné, to se musí uznat, ale podobně jako mě nenadchla kniha, nenadchl mě ani tento seriál. Seriál jako celek nebudu hodnotit, viděl jsem jen polovinu epizod první řady. Jestli vás seriál nechytne během prvniích dvou nebo tří dílů, nechytne vás asi vůbec, protože je pořád na jedno brdo, takže zvažte, zda další díly stojí za váš čas. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nápad za milion, který všem ležel od roku 1945 přímo před nosem, ale odvahu dát mu vlastní tvář měl málokdo. Pokud do toho jdete stejně jako já bez znalosti předlohy, tak po komorním pilotu přijde mnoho otázek, protože většinovou představu nesplňuje ani za mák. Kde je utrpení běžného obyvatelstva, kde jsou hvězdy odboje, kde jsou velcí hráči nacistického Německa? Skoro celá první série se nese i nadále v tomto komorním duchu, kde se nám sice představí hromada postav, ale nic velkého se nestane. Velký prostor dostanou Japonci se svými zvyky a divným chováním. Pro někoho zřejmě exotické koření, ale já bych upřednostnil jejich kámoše s hákovými kříži. V posledních dvou epizodách jsou výše zmíněné výkřiky do tmy částečně zrealizovány, ale znovu jde o značně dietní množství, které však v plné kráse odhaluje obrovský potenciál celého projektu, jenž velká jména, která se pod něho podepsala, snad v další sérii konečně odpálí a divákům spadne čelist. 1. série: 65%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov histórie, druhej svetovej vojny a alternatívnej reality je tento kúsok ako stvorený. Píše sa rok 1962 a všetci dávno mŕtvi nacisti sú tu živí a dokonca vládnu svetu spolu s Japoncami. Seriál sa veľmi dobre a rýchlo pozerá. Tvorcovia stavili na vcelku vyvážené epizódy, ktoré sa takmer zakaždým končia niečím nečakaným, napínavým, a tak sa divák nedokáže dočkať ďalšieho dielu. Herecky tu jasne kraľuje Rufus Sewell, ktorému by len málokto neveril, že nebol v minulom živote náckom. V každom zábere, v ktorom sa objaví, patrí celá scéna jemu. Prvá séria bola mimoriadne presvedčivá s nádychom mysteriózna a keďže mnoho ostalo nevysvetleného, je tu priestor pre ďalšie sľubné série. Druhá pokračuje v nastolenom tempe, žiaľ jej záver a nástup tretej série už nie je to pravé orechové. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • Herec Joel de la Fuente, který ztvárnil šéfinspektora Kida, si po skončení natáčení odnesl na památku Kidovy ikonické kulaté brýle a od kostymérů dostal ještě darem oblek své seriálové postavy. (pusheen)
  • Čtvrtá série je založena na nedokončeném pokračování původní knižní předlohy Philipa K. Dicka. (maxmen)
  • V prvej epizóde prehodí spolupracovník esesáka Johna Smitha, že zakázané filmové kotúče zobrazujú alternatívnu realitu tak presvedčivo, že by podobný film „nedokázala nakrútiť ani samotná Fraulein Riefenstahlová.“ Jedná sa odkaz na najslávnejšiu dokumentaristku nacistického Nemecka – Leni Riefenstahlovú. Za svoju kariéru nakrútila niekoľko dokumentov, ktoré oslavovali Adolfa Hitlera a nacistickú stranu. Veľmi pochvalne sa o nej vyjadril aj ríšsky minister propagandy, Joseph Goebbels. (Avathar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama