Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (389)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Niekde na hranici 70% medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. Absurdná komédia, ktorá však na rozdiel napríklad od takých Divokých historiek akosi postráda skutočnú pointu. Je to len absurdné, miestami vtipné, miestami zamyslenia hodné, ale nie je tam nič, čo by mi utvelo v pamäti na dlhšiu dobu. Alebo som to len nepochopila, aj to je možné... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Jedna z nejlepších satir na Boha plná skvělého, moudrého, černého, i skrytého humoru. Samostatné zpracování musí pohladit každého většího filmového fanouška. Líbil se mi též důraz na hudbu a detail v poetickém kabátku. Zkrátka svěží, vtipná a poeticky vytříbená satira. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zajímal by mě sestřih bezpečnostních kamer kostela, ve kterém by se Nový zákon v neděli ráno promítnul na obraz Poslední večeře nad oltářem. Možná by to byla větší zábava, než tahle francouzská snaha přivodit papežovi infarkt. Smích je nejlepší lék a Francie nejlepší lékař, ale klika, že jsem měl jen malou rymičku, protože i v záplavě dobrých nápadů se dá utopit. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Scala-ČSFD projekce/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Obraz 10/10/// PLUS: film plný emocí, od melancholie přes humor až po morální poselství, skvěle zvolená hudba, neotřelá práce s kamerou a celkově kouzelný fantaskní vizuál, z kina jsem odcházel s úsměvem na tváři MÍNUS: asi někdo neskousne fantasy prvky a jiný výklad náboženství./// Shrnutí: Hledám alternativu slova příjemný, protože takto na mě film od začátku do konce působil. Užíval jsem si každou scénu. A když už mě ta která scéna nepřekvapila svým nápadem, byl jsem potěšen obrazem, hudbou, dialogy, myšlenkou, stylem vyprávění. Na Zbrusu Nový zákon se klidně podívám vícekrát./// Celkem 88%/// ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem film odstřelil po 10 minutách,ale po druhé projekci spokojenost. Za 5 let se divákovi změní vkus a sleduje filmy jinýma očima. Film má originální a trhlý příběh a skvělého Benoita Poelvoorda, kterého musí milovat každý, kdo jej zná. Kdyby se celý film zaměřoval na to, jak Benoit vymýšlí zákony a kazí lidem život, tak by to byla událost roku, ale i tenhle směr mě bavil. Zábavné, trhlé a milé. Libilo. Příběh****, Akce>Ne, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí*. 7/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná scéna na pláži je natočená v belgickém Blankenberge. (Mara97)
  • Film obsahuje ještě jednu scénu po závěrečných titulcích. (Fary)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama