Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (300)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný námet (zvlášť, keď si o tom človek niečo viac "naštuduje"). Matthew je tak angažovaný herec, že hranica medzi zžitím sa s postavou a prehávaním je veľmi tenká, tu niekoľko krát možno aj prekročená. Film možno nemá dynamiku, ale jeho devíza je práve v detailoch a jednotlivých scénach... a ako inak v Matthewovi:) Soundtrack parádny!!! 3,5*/5 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nechcem sa vyjadrovať k téme, ktorá iba potvrdzuje hamižnosť veľkých finančných zvierat ( tu by som vymenoval pár animálnych druhov hodiacich sa, ale nechcem urážať ich pôvod a nevinnosť ), rozkradnúť ,potopiť, zakopať, zničiť ( a všetky obdobné synonymá obsahujúce podobné znenie ), ostatných, čo i len trošku sa snažiacich jedincov vo vlastnej ( milionárskej ) kariére. Výborné herecké výkony, niekoľko nezabudnuteľných scén a posolstvo, ktoré nepohlo nikým vtedy, ani po 30tich rokoch, a nepohne zrejme ani po nasledujúcich 300. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Dejovú štruktúru s pointami to má, ale je bez šťavy, nezaujato zrežírovaná. S diskutabilnou voľbou soundtrackových songov. Filmu by prospel obratnejší, sviežejší štýl rozprávania. Iskra, akú mal American Hustle (filmy sa pohybujú na podobnom, americkom retro teritóriu). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film se mi zdál být naprosto průměrný, zaujal mě pouze herecký výkon Matthewa McConaugheye, kterého vůbec nemusím, ale tentokrát byl tak slizký, že nebylo možné si ho nevšimnout. Jeho Kenny mi byl zpočátku absolutně ukradený, ale čím déle jsem ho sledoval, tím mi připadal zajímavější. Na Zlato se už asi nikdy znovu nepodívám, ale Kennyho si budu ještě dlouho pamatovat. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý Matthew McConaughey v bezzubém, místy i nudném filmu, který při podrobnějším zkoumání odhalí i nedotažený scénář a velmi podivný soundtrack. Gold má ve své podstatě velmi zajímavý příběh, nicméně režisér Stephen Gaghan ho podává velmi rozvláčnou, chce se říci, že až odfláknutou režií, které "vévodí" občasné plytké dialogy a dějově prázdná místa. Toto všechno vytváří velmi rozporuplný divácký zážitek, který, jak už zde někteří naznačují, ocení jen lidé, jež se o tuto kauzu hlouběji zajímají. Události neznalý divák by zde vážně ocenil kratší stopáž a dynamičtější scénář, což by výrazně pozvedlo atraktivitu celého snímku na reprezentativní úroveň. Takhle ovšem Gold zůstává jen dalším projektem, jehož velké ambice dalece přesahují tvůrčí možnosti a schopnosti. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa na autentických miestach v New Yorku, Nevade a Novom Mexiku. Filmový štáb taktiež pracoval aj v Thajsku a Indonézii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama