Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako prvé treba pripomenúť, že tento film má na svedomí Ridley Scott. To je lákadlo samo o sebe. Ak máte náhodou z ukážok traileru pocit, že ide o sentimentálne rodinné stretnutie, či nebodaj o nereálne bezstarostnú cukríkovú komédiu, ste na omyle. Skutky postáv majú svoje prirodzené dôsledky a s postupom deja je čoraz jasnejšie, že Royova idylka sa skôr či neskôr pokazí. Kazenie však dospeje k dosť originálnemu rozuzleniu a záver filmu patrí medzi najkrajšie, aké existujú. Na rozdiel od mnohých iných filmov uvidíme kvalitnú hereckú prácu aj pri vedľajších postavách. Sam Rockwell, ktorý hrá Frankieho je skvelý..Réžia a kamera sú na očakávanej vysokej úrovni. Tento film sa čo do kvality rozhodne medzi ostatnými nestratí. Ridley Scott natočil inteligentný, ale prístupný príbeh, ktorý je príjemným vybočením od hollywoodskych klišé. Ak si chcete vychutnať kvalitný dej v dobrom tempe a originálny záver, netreba váhať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet a scenár tohto filmu je tak priemerný, že by z neho nadpriemerný film nedokázal urobiť ani Christopher Nolan a v minulosti ani Hitchcock. Vlastne je dobre, že ho natočil Scott, pretože scenáru kvality filmu aj zodpovedajú. Mohlo to dopadnúť omnoho horšie, predstavte si, že by si sa takejto tuctovej látky ujal Brett Ratner. Scott síce netočí žiaden autorský film, cítiť, že tu iba hovorí kameramanovi, aby išiel tu ďalej, tu bližšie a nech je už konečne pauza na obed. Cage je tu ešte vo forme, v dobe vzniku filmu jeho výkony ale neboli ešte predmetom vtipných diskusií. Tak som si odškrtol ďalšiu chýbajúcu kolonku v Scottovej filmografii a to je pre mňa asi tá najväčšia hodnota tohto filmu. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tématicky poměrně neobvyklý Ridley Scott s filmem, který si doslova stojí za svým českým názvem. Podle hodnocení jsem moc nečekal, ale dostal jsem, kdyby už nic, Nicolase Cage v nejzábávnější formě jakou pamatuju. Jeho impotentní hraní alá zamračený čelo se nekoná ani náhodou, takže já jsem dostal možnost se parádně vysmát zlozvykům a neřestem jeho zdejší postavy. Příběh je dotažený do konce, navíc jsem ani finální zvrat neodhadl, takže jo, za mě určitě spokojenost a podivení se nad zdejším hodnocením. Allison Lohman sekunduje více než zdatně, Rockwell svůj standard. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak jdeme někoho obrat." V opravdovém životě mi poněkud vadí týpci, kteří mne chtějí připravit o ušetřený peníz na zářivou budoucnost - tedy zubní protézu, umělou kyčel a naslouchátko. Ve filmovém světě na ně mám mnohem lepší názor, ale musí to být rafinovaní pohodáři obklopení nějakou tou polonahou slečnou. A tyto podmínky samotářský Roy nesplňuje ani se svým luxusním nervovým tikem. Navíc onen velký švindl, bez kterého se snímky tohoto typu neobejdou, každý podezřívavější divák odhalí do dvaceti minut. Přes tyto výtky si dovolím dát slušné tři hvězdy, protože poněkud upozadněný Frankie docela naplňuje mé představy o filmovém podvodníkovi a snímek jako takový se ani chvíli nesnaží být nudný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix drámy komédie a heist filmu s nejakým tým morálnym ponaučením drží nad hladinou priemeru hlavne skvelý Cage v Monkovskej úlohe trochu bláznivého zlodeja. Jeho vzťah s dcérou je na filme tým najlepším a záverečná scéna je fakt dojímavá. Ostatné línie sú ale len tuctová vrátane ústredného podvodu bez ohľadu na to, či ho odhadnete alebo nie. Z vedľajších úloh tu má nejaký priestor len Sam Rockwell, ale nemá príliš čo hrať, čo je vzhľadom na dôležitosť jeho postavy škoda. Takže celkovo to je jeden z tých slabších Scottových filmov, ale za jedno pozretie to pre Cageových fanúšikov stojí. 6/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pro režiséra Ridleyho Scotta byl film výletem prvním výletem na komediální pole. V době jeho vzniku komentoval, jak se k němu vlastně dostal: "Člověk by přece měl zkoušet nové věci... ale nehledal jsem si látku tohohle typu nijak usilovně. Prostě to vyplynulo z toho, že se moje přítelkyně zná s autorem knižní předlohy Tedem Griffinem. Hrozně jeho práci obdivuje a jednoduše mě donutila, abych si to přečetl. Když narazím na spisovatele, se kterým si budu rozumět, poznám to hned podle prvního odstavce. A tady se mi už po prvním odstavci začala v hlavě přehrávat filmová verze. Tak můj mozek funguje. Řekl jsem si i: 'Vidím Nicolase Cage.' Z nějakého bizarního důvodu mě napadl právě on, protože ho považuju za jednoho z největších hereckých chameleonů." (NIRO)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama