Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (994)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

55. celovečerní Disney Kdo by to byl čekal, ale spojení Disneye a města plného zvířátek samozřejmě generuje absolutní ňuňu roztomilost. S 3D animací pracují u Myšáků dost dlouho na to, aby se člověk mohl celý film jen kochat a v mezičase jen potlačovat potřebu si hlavní hrdinku pohladit. Protože Judy Hopkavá by v jedné osobě mohla konkurovat všem těm kamarádům z dojemného příběhu o kolouškovi Bambim. A to už je co říct. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Upřímně když mi bylo oznámeno, že Walt Disney přestává s klasicky animovanými filmy (viz Sněhurka a sedm trpaslíků až Medvídek Pú z roku 2011) nebyl jsem zcela nadšen už jenom z důvodu, že jsem velký fanoušek původních Disneyho filmů. Avšak když jsem navštívil film na Vlásku nedopadlo to vůbec špatně. Raubíř Ralph byl trošku horší ale i tak kvalitní animák. Ledové Králoství pak patří k mým nejoblíbenějším filmům. Velká šestka z roku 2014 pak byla trošku horší než králoství ale stále dobrý animák. A nejlepší na tom je že na tyto filmy se ve filmu odkazuje. Zootropolis se odehrává v alternativní časové linii ve které se zvířata naučili chodit po dvou a nosit lidské oblečení (i když ve městě existuje klub nudistů kde se různí Hroši a žirafy obnažují). A to se skládá z parádních scén například už vás někdy napadlo že obsluha pošty jsou jako lenochodi? Nejlepší na tomto filmu je že je to vlastně detektivka a to je více, než jisté. máme tu šokující zvraty ze kterých budete velmi šokovaní a samohřejmě pachatel je někdo úplně jiný než jste čekali. Máme tu velmi tvrdého šéfa policie, tlustého komického policistu nebo velmi dobře fungující podsvětí kterému velí Mr. Velký. A ten film je naprostá paráda. Právě ty zvířata tomu dodávají tu komičnost. Třeba ten pan Velký je jeden z nejmenších savců na světě nebo třeba stavka proti predátorům se podobá stávkám proti hippies. A teď k dabingu. Film jsem neviděl v originále ale, myslím, že dabing není špatný. U Disneyho si vždycky dávají na dabing pozor a zrovna mě se Petr Lněnička jako Nick Wilde líbí a líbí se mi i obsazení vedlejších rolí (Lumír Olšovský, Zbyšek Horák, Miroslav Mejzlík či Jiří Panzer) Na Zootoopii si zajdětě doporučuji vám to a užijte si to protože to není obyčejná rozprávka ale něco speciálního. Jak jsme od Disneyho zvyklí. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOŽNÁ JSME SE VYVINULI, ALE HLUBOKO UVNITŘ JSME STÁLE ZVÍŘATA“... /// Zvěř v akci – „tak tohle už mě nepřekvapí“, řekne si kdejakej všežravec. Ovšem bacha tlusťochu! Tady je to jiný kafčo! Tohle není žádná šmírarna za dřevěným plotem, nebo vidlárna z kdovíjaký farmy. Tohle je policejní story srdnatý zaječice, která je fajnová, stejně jako celá zvířecí metropole. Hodně dobrej nápad u kterýho ani ti starší neusnou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále mně někdo tlačí na vocas (městskej úřad, starosta, prezident..). 2.) Zjistím, proč se v králíkárně nemám pouštět do žádnejch prasáren. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $341,268,248Tržby Celosvetovo $1,023,784,195Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,935,154Tržby za predaj DVD v USA $53,952,131║ Disney si už pravidelne udržiavajú svoj štandard, samozrejme animačný gigant Pixar je stále o krok v pred ale zas pre taký DreamWorks Animation to je už rovnocenná konkurencia pokiaľ ho už aj neprekonali. Máme tu opäť pútavé podanie, dobré gagy, sympatické postavičky zo zvieracieho sveta, ktoré využívajú svoj potenciál, plusom pekná grafika, slušné 3D a poteší Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mezi nejlepší scény se řadí ověřování espézetky na dopravce u nejrychlejšího tříprstého lenochoda Flashe. V těsném závěsu je rejsek Mr. Big, který je mafiánským kmotrem. Dobrá byla i kolekce pirátských filmů jako Pig Hero 6, Wrangled, Wreck-It Rhino, Meowana, Giraffic a Floatzen 2. Shakira jako popová hvězda Gazela zazpívá písničku "Try Everything". ()

Galerie (204)

Zajímavosti (64)

  • V klubu nudistů lze vidět Aladinovu lampu. (Superstein)
  • Na představení na začátku filmu se objeví klávesy značky Catsio, což odkazuje na Casio. (SONY_)
  • Aj keď sa o Zootropolise hovorí ako o meste zvierat, vyskytujú sa tu len živočíchy z pomerne malej triedy cicavcov. (ČSFD)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama