Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (995)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Animované filmy patří k mým méně oblíbeným a Zootopii jsem si pustil aníž bych o ní cokoliv věděl, pouze to, že se jedná o letošní téměř miliardový hit a je to vskutku úspěch i za mě. Film ani tak není pro nejmenší, jedná se o pestrou detektivku řízlou buddy humorem s plno referencemi na známější filmy, které menší děti zcela jistě nepochopí. Film má úžasné tempo, překrásnou animaci, doslova až dech vyrážející, veškeré detaily a zvířátka působí lahodně (Ústřední dvojice výborná- Králíček k sežrání, Liška správně vypočítavá a smart), aby toho nebylo málo, tak dávkované a časté zvraty jsou velmi neočekávané a inteligentní. Kdo by to jen řekl, že pod anime obalem se schovává tak vymazlený film, který zároveň řeší světové problémy jako šikanu či rasismus. Scéna s lenochody highlight filmu !! :) 100% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání moc fajn animák, hlavně díky ústředním postavám, animaci, hromadě nápadů a společenskému podobenství/poselství. Bránici mi to sice nervalo (ani lenochodi, ani narážka na BREAKING BAD), ale naopak jsem docenil pár příjemně temných momentů (scény šikany, Judy vs Nick v muzeu), taky honička myší mikročtvrtí byla dobrá. A po mnoha letech (poprvé od Rebeky z Letohrátek) mám zase jednou crush na animované zvířátko (Judy). ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka se sociálním přesahem, nádherně reflektující předsudky, šikanu a zároveň mediální manipulace. Co na tom, že hlavní hrdinové jsou Liška a zaječice. Bajky se vrací v novém formátu. Prvotřídní akce, vtipné slovní duely, povedené gagy, které pobaví jak děti i dospělé. Uznávám že temnější, na pohádku hodně vážné, scény děcka zaraženě promlčely, ale je dobře že jim něco ukáže i neduhy globalizace. Nádherný svět, klasická hudba a je to jenom mnou nebo jste si taky všimli několika malých poct Poslednímu skautovi? ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

U Disney se blýská na lepší časy! Konečně tu máme originální celovečerní animovaný film ryze dysneyovské produkce, který staví na myšlence vlastního světa s vlastními pravidly, který (v tomto případě) paroduje svět lidí s notnou dávkou satiry. Pro děcka je to příjemná a osvěžující podívaná a dospělí si zde taky přijdou na své, hlavně díky občasným hláškám a odkazováním na kultovní filmy. PS: Ani bych se nedivil, kdyby do budoucna vznikl samostatný biják o lenochodech ze Zootropolis! Ovšem byl by to zřejmě nejpomalejší film v historii animovaného film! :-D ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vstup do Zootopie je absolútne efektná sekvencia, kde vám padne sanica a zamýšľate sa, kto, prečo, ako tento svet postavil, aby všetky časti na seba takto nadväzovali. Ale to najlepšie ešte len prichádza. Druhá tretina je skvost za plných desať bodov, funguje ako parádne natočený film o vyšetrovaní. Práve druhá tretina ukazuje všetky silné stránky Zootropolisu. Nielen vyšetrovanie, ale koexistenciu všetkých druhov, personifikáciu rôznych vlastností v zvieracej ríši, ale súčasne aj vážnejšie témy ako rasizmus alebo predsudky. Finálna tretina je síce dobrá, ale po výbornej druhej už pôsobí skôr ako zbrklé vyústenie a nemá takú dychberúce rozprávanie, udalosti či vyústenie. Azda je to daň aj za to, že scenáristi nás strašne dlhý čas napínajú, kto by mohol stáť za všetkými záhadami a machináciami až nás výsledok vlastne toľko neuspokojí, lebo si povieme - aha, veď to mohlo byť jasné oveľa skôr. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (64)

  • Judy si s rodiči volá přes aplikaci MuzzleTime, což odkazuje na aplikaci FaceTime, kterou najdeme v zařízeních značky Apple. (SONY_)
  • Když Nick jede s kočárkem (než ho zastaví Judy), tak vedle něj jede další kočárek a v něm dole leží hračka myšáka Mickeyho. (SONY_)
  • V kanceláři náčelníka Boga můžeme na kalendáři vidět obrázek fiktivního města San Fransokya z filmu Velká šestka (2014). (SONY_)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno