Reklama

Reklama

Co žere Gilberta Grapea

  • USA What's Eating Gilbert Grape (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gilbert Grape nie je z tých, čo by nemal do čoho pichnúť. Aj keď Endora je miesto, kde sa toho veľa nedeje. Jediný raz, čo mestečko navštívila polícia, bolo vtedy, keď sa Gilbertov retardovaný brat Ernie pokúsil vyškriabať na neďalekú vodnú vežu. Dávať pozor na brata je hlavnou úlohu Gilberta, čo vie byť pekne otravné. Najmä, ak Gilbert okrem toho pracuje v obchode. Potom ale Gilbertovi skríži cestu niekto, kto ho nenecháva ľahostajným. Becky so svojou starou mamou začnú mať problémy s autom práve vo chvíli, keď prechádzajú cez Endoru. Becky je krásna a Gilbert sa práve zaľúbil. Nájsť si však čas pre svoj vlastný život sa zdá byť pre Gilberta nemožné... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

hippie2222

Rozmnožovat se začnu, až potkám tvoji starou, ty šulínku toxickej. A jestli chceš vidět duševního mrzáka, tak se podívej do zrcadla, když jsi tak omezenej a soudíš lidi co jsi nikdy neviděl. Do ksichtu by jsi mi to neřekl. Co ale čekat od člověka s přezdívkou "hippie2222"- to už samo o sobě mluví za vše... Víc už se tebou zabývat nebudu, sbohem.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Zikus

Názor duševního mrzáka, kterej nejspíš dostával každý ráno preventivně od fotra pěstí a kopanec na solar. Doufám, že se nerozmnožuješ. Film skvělej.

na příspěvěk reagoval Zikus

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

Strašná zívačka, která až na vztah Gilberta s ženatou zákaznicí, postrádá jakékoliv opravdové drama. A Ernieho bych každej den seřezal, to by ho pak na ty jeho autistický móresy přešla chuť. No jo, to ale v USA, kde panuje strašlivá liberální výchova, nikoho nenapadne.

na příspěvěk reagoval hippie2222

JimmyHayek

JimmyHayek (hodnocení, recenze)

DiCapio skvělý, ale to nic nemění na tom, že tenhle film je jen průměrný doják na sobotní dopoledne.

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

Taky se mi tento film moc líbí, má takovou zvláštní poklidnou a napjatou atmosféru zároveň.

Viky17

Viky17 (hodnocení, recenze)

Krásný film s lidským příběhem. Obdivovala jsem děti jak se dokázaly starat o svou matku, která nezvládla fakt vyrovnání se se sebvevraždou manžela. Johny Depp a Loeonardo DiCaprio v něm zazářili.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

a já bych zrovna tady DiCapriův výkon něják moc nepřeceňoval...Zahrát něco takového není zrovna nejvyšší level-Pro herce je jednodušší usadit se v postavě s tiky,fyzickými rituály atd....Leonardo si zahrál spoustu jiných, náročnějších rolí a zvládl je s opravdovým přehledem....např. ve stejném roce This boy´s life-mnohem těžší role-zahraná naprosto brilantně..

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

SofiaNioba: No, záleží na tom, jak se na to koukneš. Je jisté, že jakmile hodnotíš herce a jejich výstupy, hned je děj v háji. Není to film pro každého to je jasné, ne každý pochopí jeho podstatu. Pro mě je to tedy film na uklidnění, když nemůžu usnout, je smutný, ale zároveň je v něm kapka štěstí.

SofiaNioba

SofiaNioba (hodnocení, recenze)

Tak tohle pro mne bylo opravdu zklamání. Dávám 2 hvězdičky za DiCapria a Deppa. Jinak pardon, ale scény, typu že kouká sto lidí na tlusou ženskou a popadají se za břicho, to má být tedy ta komedie nebo drama?

everlong

everlong (hodnocení, recenze)

no pokud mám brát jenom nejlepší výkony za ten rok, tak je to pro mě jednoznačně Ralph Fiennes za Schindlerův seznam.... i když Leonardo v tomto filmu předvedl asi svůj nejlepší výkon, alespoň z toho, co jsem zatím viděla.

shisho

shisho (hodnocení, recenze)

di caprio bol tu skvely ale mne akosi najviac utkvel v pamati cisar Joaquin Phoenix v Gladiatorovi

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

U mě by to byl Daniel Day-Lewis za Až na krev a na paty by mu šlapal Marlon Brando svými rolemi v trojlístku Tramvaj do stanice Touha - Kmotr - Apokalypsa.

ELduderino

ELduderino (hodnocení, recenze)

Ralph Fiennes byl sice dobrý v Schindlerově seznamu,opravdu.Ale co tady předvedl DiCaprio je něco úžasného! Já snad neviděl lepší herecký výkon! Co vy? Který herecký výkon považujete za nejlepší jaký jste kdy viděli? jen tak ze zvědavosti!

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

MrCreosote: Presne tak. "Co zere Gilberta Grapea nevim, ale vim ze Gilbert bude zrat to prase, ktery na konci uroznil".

shisho

shisho (hodnocení, recenze)

V pohodicke film len ta kratkovlasa stekna mi tam liezla na nervy

everlong

everlong (hodnocení, recenze)

jj přesně tak, DiCaprio by si Oscara za tuhle roli opravdu zasloužil, ale tehdy byla docela silná konkurence - byl nominovaný i Ralph Fiennes za Schindlerův seznam a ten by si cenu zasloužil taky

Vikess

Vikess (hodnocení, recenze)

Ty vole skoknul jsem to a nechapu ze Tommy lee Jones dostal Oscara za uprchlika jednoznacne DiCaprio i tak se divim ze jeste zadneho nema ta Oskarova komise je asi trochu vedle

Vanili

Vanili (hodnocení, recenze)

Dojemné, originální. Výborný scénář a báječné herecké výkony. Doporučuji.

Woofie

Woofie (hodnocení, recenze)

Prave jsem tento film dokoukal, ac pres tutu pokrocilou hodinu jsem z nej ani na chvilicku nespustil oci a jen cekal co Arnie zase podnikne. DiCaprio me v tomto snimku skutecne prekvapil a Depp cely tento film podtrhl a obohatil svym hereckym talentem. Doporucuji a urcite se na to v brzke dobe podivam jeste jednou..

BigDeal

BigDeal (hodnocení, recenze)

malo to znamenat, ze v nom podpalili matku (keby ju vynasali, vsetci ludia by sa zasa prisli pozriet na "atrakciu") inak tento film u mna jeden z naj...leonardo bol mimoriadne presvedcivy, az som tomu nemohol uverit ale najviac ma zaujal Johny i herecky a aj tym ako sa vzil do postavy...uplne som sa v nom videl :)...okrem toho fantasticka hudba, ale ta celkova myslienka sa mi najviac pacila "ak chceme mozeme ist kamkolvek"...hmm...sloboda :)

Estragon

Estragon (hodnocení, recenze)

Vynikajíci DiCaprio, který mě občas lezl na nervy :). Jako vždy byl výborný Depp. Pro mne celkem dobrý obyčejný film. Poslední scéna jak podpálili ten barák to nejvíc posrala. Co to k sakru mělo znamenat.

na příspěvěk reagoval HansVagus

Curlyman

Curlyman (hodnocení, recenze)

Deppa a DiCapria mozete hodit do mociara a aj tak z neho spravia labutie jazero a treba spomenut herecku Darlene Cates, ktora bravurne stvarnila ich mamu. KRASNY FILM.

Miluska77

Miluska77 (hodnocení, recenze)

DiCaprio tu ukazal aky je velmi dobry, tu som na neho pozerala s otvorenou pusou. Vie hrat a myslim, ze sa to neda popriet. Film velmi dobry som nadsena

Tammi

Tammi (hodnocení, recenze)

Myslím že velmi dobré, obraz chude americke rodiny, ktera ma nakrku mentalne hendikepovaneho chlace v podani DiCapria, ten podal vynikající výkon, lepsí jsem u nej snad ani nevidela..

Tirion

Tirion (hodnocení, recenze)

Zdravím! Neví někdo kde by se dal sehnat soundtrack nebo samotny songy k tomuhle filmu? Strašně se mi líbí totiž ta titulní melodie a moooc rád bych jí měl. Pls napiště pokud o tom víte. Dík...

Související novinky

Normální festival

Normální festival

18.11.2006

Od 21. do 24. listopadu 2006 se v pražském kině Aero uskuteční přehlídka hraných a dokumentárních filmů, jejichž společným tématem jsou lidé, kteří se v běžném životě orientují trochu pomaleji,… (více)

Reklama

Reklama