Reklama

Reklama

One Punch Man

(seriál)
  • Japonsko ワンパンマン (více)
Trailer 2
Japonsko, (2015–2024), 14 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

One (komiks), Júsuke Murata (komiks)

Hrají:

Aoi Júki, Júki Kadži, Kendžiró Cuda, Mamoru Mijano, Masaja Onosaka, Teššó Genda, Daisuke Namikawa, Júdži Ueda, Ken'iči Ogata, Mijuki Sawaširo, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Nejsilnější superhrdina na světě dokáže zabít kohokoli jednou ranou. Ale nemá žádného soupeře, takže bojuje s nudou a depresí. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (91)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Masová obliba jednostranného akčňáku mi vrtala hlavou zhruba do konce první epizody. Způsob, jakým se Saitama shazuje, je ale natolik neodolatelný, že jsem mu začal propadat taky. Brzy se totiž začnou klubat parodie na superhrdinské souboje, na neporazitelná monstra, na žebříčky nejrůznějších schopností nebo na trénink nepředstavitelné síly. A když se všechno semele v parádním vizuálu a nečekaných hláškách za účasti bezelstně zapáleného Genose, funguje to skvěle. Jediné, co mi chybí, je nějaký druhý plán, který by pomáhal neustálé nadsazenosti a potrefenosti dohrát i jiné věci než samotnou akci, ale zároveň si uvědomuji, že by byl i trochu hřích babrat se v něčem, co úspěšně šlape samo o sobě. ()

VeliiQ 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tom je, že ono to ze začátku vážně vypadalo dokonale. Zajímavá hlavní postava, bezva vtipy, dobré boje s výjimečnou kresbou a úžasná vedlejší postava. Jenže tohle všechno ukázali na začátku a hned po druhém díle to začali pěkně flákat. Místo toho, aby se kvalita zlepšovala, tak se zhoršovala, což je škoda. ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele

Když jsem několika známým představil One Punch Mana jako mangu/anime, kde hlavní hrdina skolí všechny na jeden úder, setkal jsem se jen s krčením rameny. To mě vedlo k uvědomění si, v čem spočívá skutečná síla tohoto titulu. Není to skoro vůbec o tom, koho všeho dokáže Saitama rozdrtit. Je to o správné vyváženosti humoru, Saitamovy povahy, zasazení hrdiny do prostředí „kariérního růstu“ a pak samozřejmě nějaké té akce (která, jak už název napovídá, skoro skončí dříve, než vůbec začne). Konečně se zas za nějakou dobu povedlo udělat jedno anime, kde nebyly tucty chyb a klišé a mohl jsem se do toho skutečně ponořit. ()

Linaroth 

všechny recenze uživatele

Post-anime s panem Vajíčkem v hlavní roli. OnePanMan posbíral žánrová klišé a těží je ad absurdum, protože přece stejně víme, jak to dopadne, tak proč se v tom moc hrabat. Budu rád, jestli to už nebude mít žádná pokračování a udrží si to nabitých 12 dílů bez zbytečných omáček. V opačném případě hrozí, že se z OnePanMana stane přesně to, co paroduje. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Neviem, čim to je, ale aj keď tu nie je obsiahnutý žiaden hlboký príbeh, napínavé súboje, nepredvídané zvraty ani všadeprítomná love story, anime dokáže zaujať. Jeho kúzlo pravdepodobne spočíva v jednoduchosti, priam prostoduchosti hlavného hrdinu Saitomu. Zaujímavé, koľko málo stačí k úspechu. Ale aj to je jedna z možností, ako v dnešnej dobe vyniknúť. A hľadiac na hodnotenie seriálu, očividne úspešná. ()

Galerie (624)

Zajímavosti (12)

  • Jméno hlavního hrdiny Saitama je stejné jako jméno japonské prefektury Saitama, ze které autor mangy pochází. Autor pochází přímo z hlavního města prefektury, která se jmenuje také Saitama. Když se Saitama dostal na měsíc, byl na Zemi vidět jeden kontitent. Tento kontinent má přesný tvar jako japonská prefektura Saitama. (Harroc)
  • Obě závěrečné písně „Hoshi yori Saki ni Mitsukete Ageru“ a „Kanashimitachi wo Dakishimete“ nazpívala zpěvačka Hiroko Moriguchi. (CarnTheNunya)
  • Závěrečnou píseň „Chizu ga Nakutemo Modoru kara“ nazpíval Makoto Furukawa, jenž daboval jednu z hlavních postav, Saitamu. (CarnTheNunya)

Související novinky

Pokračování Venoma má název

Pokračování Venoma má název

22.04.2020

Dvojka Venoma od režiséra Andyho Serkise má oficiální název, snímek ponese titul Venom: Let There Be Carnage, což je jasný odkaz na hlavního záporáka Carnage, jehož ztvární Woody Harrelson. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama