Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouho to vypadalo, že se sériový vrah mladých žen odmlčel. Omyl, jen dokázal své oběti lépe ukrývat. Kuneš se konečně dostává k případu, za kterým do kraje přijel. (Česká televize)

Recenze (24)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro vůbec to nedělám, ale tentokrát musím reagovat na komentář, který napsal Ozzy2. Je to vlastně jen odpověď na jeho otázku, Rapl je jednoznačně scénárista. Když jsem sledoval čtvrtou epizodu, měl jsem dojem že si právě scénárista hraje na to, že píše americký seriál, takže nám naservíroval sériové vraždy, aranžování mrtvol a v závěru dokonce adrenalinovou honičku. Dvojice Kuneš/ Lupínek se výborně doplňuje, ti dva by silou mysli mohli ničit horské masívy, jak jednoduše vydedukovali, že vrah není zahradník, ale pumpař, to musím obdivovat. Vždycky jsem byl přesvědčen o tom, že naši filmoví kaskadéři patří mezi světovou špičku, ale ten moment, kdy prchající vrah vyskočí půldruhého metru nad motocykl ještě před nárazem, o tom moc nesvědčí. I když to bude spíš chyba režiséra. Omlouvám se kaskadérům. Taky jsem nepochopil, jak si může kriminalista z okolí místa činu odnést jakýkoli předmět, o jeho zaevidování ani nemluvě. 3*- ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně po první epizodě se jedná o tu nejsilnější - nejen storytellingem, kterej má hlavu, ale hlavně postupným dokreslováním charakterů, které se nepletou, které jsou uvěřitelné, a které hlavně mají svoji roli. I ten Etzler je pravděpodobně v seriálu z nějakýho důvodu, a je jen škoda, že ten, kdo napsal byť jen jeden příběh s detektivní zápletkou, už ví, proč tam je. Což je škoda. Do konce seriálu (první řady) je ještě dlouho, a tak nějak doufám, že si pro Etzlera připravil Pachl jinej osud a důvod, proč se s prominutím sere do každý epizody. Z tý skály totiž mohl sletět kdokoliv, že ano. Jo a jedno velký WTF je manžel tý Hany W., kterej se ani nepotřebuje podívat, koho to zašili, aby věděl, že to nebyl on. Má pravdu ale, ne že ne. Asi taky napsal nějakou detektivní story. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Už jsi z něj vymlátil, že to není on?" Ach ta kolegialita, ta nám tady zase moc nefunguje. Nicméně "přátelské" vyjasňování pozic mezi Kunešem a Šoupalem mne hodně pobavilo. Samotný příběh se mi taky celkem líbil, i když ta mysteriózní stylizace mi zase až tak moc nesedla. Navíc to Gregor dost kazil svými zkraty a scénáristický blud, že motocyklista na krosce v lese nefrnkne autu, snad ani nebudu komentovat. Přesto je Rapl fajn hovado a já s ním v Krušných horách určitě ještě nějaké to pondělí vydržím. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČT1 HD - Tak tenhle díl mě bavil snad ze všech čtyř zatím nejvíce. Opět se posouváme v událostech okolo Kuneše dále, máme nové indície k Haně W ., takže se to parádně rozjíždí. Znovu chválím autentičnost, kamerové filtry :) a faktem je, že jsem opět na 60 minut s velkým zaujetím sledoval. 80% (with J.) ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

hezky se to rozjíždí, určité situacemi kolem vyšetřovatelů začínají zapadat. Atmosféra okolí, lesů rozpadlých míst začíná v Bludném kořenu sílit a konečně mi to nepřijde tak ploché a předvídatelné. Začínám být napjatá. Více rozkrytí tohto nevyřešeného případu sahá hodně daleko a nejde jej nechat minulosti protože se prolíná i do přítomnosti. Seriál začíná otevírat ty zprávné emoce. Chce tomu dát čas. USA produkce to nikdy nebude, ale já to přímo nechci i když pořád tomu něco chybí. Možná uvěřitelnější hraní. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku příběhu kapitán Gregor (Jan Dolanský) značí červenou fixou na nástěnnou mapu polohu nalezeného těla a auta. Po střihu už fixu v ruce nemá a na mapu dává barevné magnety. (heavy66)
  • Miroslav Etzler (Lucas Rohan) se nemusel nechat v tomto díle zaskakovat kaskadérem v situacích, kdy šplhal po skále. V minulosti se tomuto sportu dost věnoval, když jej k němu přivedla jeho partnerka herečka Vilma Cibulková. (sator)
  • Podle legendy je bludný kořen mýtická bylina, jejíž překročení působí podle lidové pověry zbloudění z cesty. Botanikové se dohadují, zda jde o bylinu, nebo o kořen kořen stromu; jeden z mnoha silnějších kořenů, který ale, na rozdíl od ostatních, nikdy nevystupuje na povrch. (sator)

Reklama

Reklama