Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (68)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po excelentní Pustině nejlepší česká seriálová záležitost poslední vskutku dlouhé doby. Rapla jsem si zamiloval hned v úvodní části, nejen pro jeho ponuré a proto výtečné prostředí, ale samozřejmě kvůli všem pravidelně se vyskytujícím postavám, které jsou dokonale napsané a ještě lépe zahrané. Z potemnělých Krušných hor šel mnohdy mráz po zádech a kriminální případy byly až na minimalní výjimky zajímavě propracované. Čermák je pro mě jedním z nejlepších českých herců současnosti. A převážně jeho zásluhou jsem tenhle seriál přelouskal v tak krátkém čase, abych si mohl před pár okamžiky přečíst, co na nás pan Pachl připravil do druhé série, kterou uź netrpělivě očekávám. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes některé průměrnější díly Rapl obstál. Bukowski byl lepší, ale opět se potvrdilo, že Pachl umí postupně zlepšovat kvalitu série (včetně podařených závěrů). Nějaké drobnosti by se dali vytknout. Tady bych si uměl představit charizmatičtějšího záporáka. Celkově by to chtělo najít soka pro Kuneše, který ho totálně odrovná/zlomí/vyždímá...72%. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S odstupem pěti let, v průběhu druhé projekce, zvedám hodnocení na plný počet, protože je každé pondělí ryzí radostí usednout před placku a dopřát si doušek kvalitního seriálového krimi počinu z našeho hrnce. Perfektní atmosféra, klid, příjemný humor, velmi dobré případy, soukromé patálie vyšetřovatelů nevyrušují, naopak dodávají příběhu na šmrncu. Obsazeno parádně, fajn scénář i dialogy, vizuál podmanivý. První sérii mám ráda, patří k tomu nejlepšímu, co u nás v daném žánru vzniklo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající česká kriminálka, v současné době na našich obrazovkách bezkonkurenční seriál. Nevím sice, zda se budu dívat na reprízy, přece jen krimi má kouzlo v odhalování pachatele zločinu, ale rozhodně vím, že bych rád viděl pokračování a těší mě, že pokračování se již chystá. Kromě skvělého Hynka Čermáka je nutno vyzdvihnout i neméně charismatického Alexeje Pyška. Dále si zaslouží pochvalu vynikající kamera a téměř bezchybný scénář s nečekaným (dů)vtipem. ()

Cartman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policajt jako z dob mého dětství, vostrej, zábavnej, usměvavej jak Sly v Rambovi...prostě tak jak to mám rád. Krušné hory působí jako Aljaška nebo Skandinávie kolem polárního kruhu, případy pestré, postavy nejsou jasně černobílé a celou sérií prochází další dějová linka. Za mě jeden z nejlepších českých produktů za desítky let. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (59)

  • Trojice křížů, kde se také natáčelo, byla zhotovena v roce 1849 občany města Prameny (Sangerberg). Jejich umístění na výrazné vyvýšenině dávalo v pozdějších dobách vznik pověstem o jejich původu. Jsou na nich umístěny nápisy, které však nejsou příliš čitelné. Lze pouze vyčíst, že byly vyrobeny jako poděkování za uzdravení. (sator)

Reklama

Reklama