Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš je opět v nesnázích. Dočasně si mimo službu přivydělává jako soukromé očko. Ale nebyl by to Kuneš, aby se banální sledovačka nevěrného manžela nezvrtla v sérii mrtvol. I Rohan má starosti. Asi největší s Željkem, u kterého existuje důvodné podezření, že se pokusí utéct z vězení. Kromě toho mu dělá vrásky budování nového vyšetřovacího týmu v Ústí. Stará parta Lupínek, Mácha, Slepičková jsou už na místě, ale ještě zbývá udělat místo právě pro Kuneše. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

Ampi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehodnotím jednotlivé díly, většinou až celou sérii. Nicméně k ním mohu napsat komentář. Tým kriminalistů z Jáchymova se skoro komplet i s patologem přestěhoval do Ústí nad Labem. Kde i přes velikost krajského města je méně vražd než v odstrčeném krušnohorském městečku. Dialog, který mne zaujal: Protože jsou intelektuálně nekompatibilní. Ty vole, to nevím, jak přeložit. ()

boni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem asi jediný, komu se nejvíc líbila ta zápletka s Kunešem aka soukromým (v)očkem zámořského střihu (stylu), ale nemůžu si pomoct, sice to bylo příběhově relativně prosté, lépe řečeno byl celý příběh jako dělaný dle pár vět na přebalu knihy s Philem Marlowem, ale ta atmosféra, tak ta byla 101% noirovská. A to já strašně rád. Jinak hlavní dějová linka se stáčí relativně zajímavým - ale nejsem si úplně jist, jestli šťastným - směrem, uvidíme. Kuneš je stále dostatečně sarkastický, několik hlášek mi opět vyloudilo široký úsměv na tváři. Za soukromé očko 4*, za hlavní příběh 2*. Umíme víc, Kuneši, umíme víc. Hlavně tedy příběhová mini odbočka s Pavelkou byla vyloženě impotentní. Ale jinak solidní průměr na začátek, takže doufám, že až se protagonisté zaběhnou v novém prostředí, tak opět přijde ta správná jízda a já se budu těšit na každý nový díl. ()

Reklama

Tucinka 

všechny recenze uživatele

upřímně jsem se hrozně těšila na nové díly... ale byla jsem z toho taková na rozpacích, jako role Kuneše super, ale co ty úlety ve smyslu ( mobily zásahovky, mobil v knize, sprej v šuplíku atd... )... takže si říkám, že raději o tom nebudu moc přemýšlet a budu doufat, že další díl už nebude obsahovat takové banální nedostatky, které mi narušovaly dobrý dojem ze seriálu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl II aneb jestli to tak pujde dal, bude se serial vysilat v supermarketech v ramci detskych koutku. Bojim, bojim, ze 2. serie bude pruser skrz travici trakt. Prvni dil je bud nuda k uzoufani, nebo fakt velmi naivni a prostomyslna filmarina. Tech lapsu je tam hafo, ale u jednoho me fakt chytl zachvat. Pop jde zpovidat s bibli, v niz je - hadejte! jo a ten vul vola do zahranici a rve na celou veznici! Z drivejsi slusne prace s atmosferou zbyl jen dest a z Rapla zbyl plejboj, jemuz do kurniku skacou mature slipky. No wow. Prvni dil na me pusobi tak, jakoby ho reziser tocil pro divaky, kteri nechteji za zadnou cenu u filmu premyslet, staci jim, ze se to hybe, je to barevny a dobre se u toho usina. Snad se dalsi dily pochlapi. Enšpíglovy rejpavé kecy miluju, rád si je čtu, ten chlapec má nějakou zvláštní diagnózu. Jako jeho ošetřující lékař doporučuji, aby více papal cereálie ke snídani a měl pravidelnou stolici (nemyslím soudní). ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhou sérií Rapla se Pachl vrací do polohy, která mu sedne nejvíc. Zatím to připomíná mix GangsterKy a toho, co jsem měl tak rád na Cirkusu Bukowsky. Prostředí balkánské mafie je nesmírně atraktivní, Kuneš klasicky hláškuje a přesun z hor jemu, i celému seriálu svědčí. Příjemným bonusem je Predrag Bjelac, který se pro role balkánských gangsterů narodil - doufám že v dalších dílech dostane víc prostoru. Pokud to bude pokračovat i dál na vlně prvního dílu a Pachl bude sledovat především hlavní "balkánskou" dějovou linii a nerozdrobí seriál do jednotlivých případů, jako tomu bylo v prvním Raplovi, budu každý díl s napětím očekávat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Kuneš (Hynek Čermák) má doma TV stereo rádio rekordér PHILIPS COMBI TC-10 z roku 1983. (sator)
  • Epizoda se natáčela v Praze, Ústí nad Labem, Kolíně, Vykmanově a Černé Hoře (Kruče a Bar). (SONY_)
  • Kuneš (Hynek Čermák) zahraje doma složitý kytarový riff. Vzhledem k tomu, že hra na kytaru provází Hynka Čermáka celý život, hrál ho opravdu on, a to na kytaru Jazzmaster Fender. Kytarové kombo je též značky Fender. (sator)

Reklama

Reklama