Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš je opět v nesnázích. Dočasně si mimo službu přivydělává jako soukromé očko. Ale nebyl by to Kuneš, aby se banální sledovačka nevěrného manžela nezvrtla v sérii mrtvol. I Rohan má starosti. Asi největší s Željkem, u kterého existuje důvodné podezření, že se pokusí utéct z vězení. Kromě toho mu dělá vrásky budování nového vyšetřovacího týmu v Ústí. Stará parta Lupínek, Mácha, Slepičková jsou už na místě, ale ještě zbývá udělat místo právě pro Kuneše. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Fascinuje me, ze neco tak divacky nevstricneho je tak popularni. Ale proc ne, rozhodne Rapl patri mezi ty originalnejsi ceske kriminalky. Uvod druhe rady pekne atmosfericky, libi se mi naznacena hlavni dejova linie pokracujici z prvni serie s Zeljkem. Epizodni pripad ale teda slabsi, logika taky docela hapruje, sympaticke charaktery to drzi na ctyrce a jsem zvedavej, co se bude dit dal. Zatim OK i pres stupidni zaver ve vezeni. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuneš opět válí hned od začátku. Scéna s filmem ve výtahu neměla chybu. "Varuju tě!" a ten následný záběr "Přebral." vskutku pobavil. Zápletka kolem nevěry sice nebyla nejlepší, ale věřím, že nad tím vším bude viset daleko zajímavější příběh, který nás bude bavit. Návrat starých postav potěšil. Normálně bych dal 4*, ale vzhledem k tomu, jak nízké hodnocení to tu zatím má, přihazuji pátou (dle mého si tato epizoda zaslouží 70-72%). ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto zmatený díl, zdánlivě navazující na předchozí sérii. V tomto díle se dozvíme, že Rohana a spol. přesunuli do Ústí, že si Kuneš přivydělává, jako soukromé očko a že má asi i finanční problémy. Nic z toho se ovšem divák nedozví srozumitelným způsobem, který by vše objasnil. Co je z jeho dcerou nevíme...Díl se tak zabývá bezvýznamným případem očka Kuneše, který je doplněn o občasné scény z života ostatních protagonistů seriálu. Dále vytýkám autorům změnu v povahách postav a nesmyslnost jejich jednání. Za mě je tento díl naprosto zbytečný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli jste si přišla pro kalhotky, tak mi je zabavil exekutor." Já mám Rapla rád, takže jsem spokojený s tím, že ukázal, co jsou zač dobráci z GIBSu i to, že zásahovky před utajovaným zátahem odevzdávají mobily. Jenže ony je odevzdávají už před akcí a nikoli po seznámení se zákrokem, aby nikdo nemohl upozornit gangstery a novináře. Tak to nevyšlo. Stejně tak nevyšlo, že policajt nemůže zároveň pracovat jako soukromý detektiv. Ani ten mimo službu. Ale dost nářků. Rapl Kuneš je skvělý originál, jeho metody mě baví a jazyková nevybavenost je dokonalá. Ovšem termín "intelektuálně nekompatibilní" je naprosto brilantní a já trvám na tom, aby to ten dvoumetrový gorilák přeložil do angličtiny naprosto přesně. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad poprvé využívám, že na čsfd je možné v zájmu většího chaosu hodnotit jednotlivé epizody. Mě nevadí ani tak, že Kuneš je nejprovařenější klišé okopírované z filmů noir a s doplněnou várkou českého buranství. Drsný, jdoucí si vždy vlastní cestou, neohlížející se na pravidla, tvrďák, ale spravedlivý …. ach jo, to je teda ubohá invence scénáře. Ale dejme tomu, že použil obecně známou postavu drsného detektiva a zasadil ji do českého prostředí. Mě ani tak nevadí, že ten detektivní příběh byl naivní a průhledný. Ale co mě fakt naštvalo, že ve filmu z roku 2019 probudí v neděli ráno policejní šéf svoji sekretářku (v jejím vlastním bytě, ne ve své posteli!), aby jí nařídil, aby mu šla nakoupit? To jako vážně?!? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda se natáčela v Praze, Ústí nad Labem, Kolíně, Vykmanově a Černé Hoře (Kruče a Bar). (SONY_)
  • Když je Kuneš (Hynek Čermák) postaven mimo službu a přehrabuje se ve své minulosti, prohlíží si sbírku aktů a starý fotoaparát. Hynek Čermák má koníčka focení aktů. (sator)
  • Kuneš (Hynek Čermák) má doma TV stereo rádio rekordér PHILIPS COMBI TC-10 z roku 1983. (sator)

Reklama

Reklama