Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

panMartin 

všechny recenze uživatele

České krimi inspirované severskou tvorbou mě zaujalo od prvního okamžiku. Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (oblasti Krušných Hor) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Výborná hudba, atmosféra, herecké obsazení, člověk se pomalu nedokáže odtrhnout od televize od počátečních titulků až po závěrečné. Doháníme zahraniční produkci a inspirace je znát. Čermák si postavu Kuneše neskutečně dává a jeho suché hlášky neměly chybu, žral jsem přítomnost Pyška i Příkazkého. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů. Těším se na druhou sérii. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Rapl mě překvapil, protože jsem netušil, že jde ve šlépějích Kuneše. Ale tentokrát si udělal geniální průser, který ho deportoval z Prahy až na samé pohraničí, kde lišky dávají dobrou noc. Snímek chce tlačit stejně dobře na pilu jako jeho předchůdce Bukowsky, ale na to nemá dech i když koule pana Čermáka na to pořád mají! Zase na druhou stranu, když vidím co v dnešní chaotické době vzniká za televizní paskvil, tak Rapl patří rozhodně do toho lepšího šuplíku kriminální zábavy! 90% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To je můj způsob vyjadřování sympatií." Drsňák Kuneš si svou hvězdu určitě zaslouží, velice povedená znělka taky, Raplova lingvistická okénka by měla být součástí výuky němčiny ("Ihre Name? Jasně, Irena") a soukromou hvězdu si dovolím udělit za znalost lokací, ve kterých se seriál odehrává. Pondělní večery s Raplem mě zkrátka bavily, i když k dokonalosti se nepřiblížily. Ale vem to sníh, led a neustálá mlha. ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je asi první Česká kriminálka, na kterou se zcela cíleně dívám a už s ní tak nějak v pondělí počítám. Podle mě je to nejen výborně napsanou postavou Kuneše, ale i jeho dokonalým ztvárněním Hynkem Čermákem. Kolem se pohybují další skvělé a rozhodně ne černobílé figurky. Vůbec mě nevadí, že je dopředu známý vrah, vždyť často je podstatná motivace a osudy těch "zločinců" a jejich rodin... Ve druhé polovině dílů se navíc stále více rozjíždí rovina tak nepříjemná, jako Kunešův pohled. Nelíbil se mi tem přeslazený konec, ale co, zasloužil si to. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Některá místa jsou na facku (ano, mluvím o scénáři), ale celkově mě seriál bavil. Postavy - vizuál - atmosféra, moje oblíbená triáda, ovšem jako detektivní seriál si to rozhodně židli neobhájilo. Nepovedlo se jim uspokojivě vybudovat zápletku v rámci jednotlivých epizod - většinou bylo řešení do očí bijící a postup vyšetřování tak zcela ztratil zajímavost - divák se tak mohl bavit jedině hereckými výkony a kamerou. Buď prodloužit stopáž, nebo absolvovat kurz Jak napsat dobrou detektivní epizodu. Se zápletkami protaženými přes více dílů taky zacházeli podivně, něco e vyřešilo překvapivě rychle, jiná věc se táhla tak dlouho, až se na ni zapomnělo a v posledním díle se musela uzavřít ve dvou větách. To je tragická nešikovnost. Ale na další sérii se těším, i když riziko zklamání je velké (jako u všech pokračování). ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Natáčelo se i v Jáchymově na Dole Svornost. Policejní stanice v seriálu je ve skutečnosti budova radnice v Jáchymově. Také se točilo v Praze, v Krušných horách, ve věznici Vykmanov, u elektrárny Tisová u Sokolova, Saské Kamenici (Chemnitzu), Drážďanech, Karlových Varech (např. v hotelu Richmond), klášteře Teplá či Mariánských Lázních. (ČSFD)
  • Kuneš (Hynek Čermák) zahraje doma složitý kytarový riff. Vzhledem k tomu, že hra na kytaru provází Hynka Čermáka celý život, hrál ho opravdu on, a to na kytaru Jazzmaster Fender. Kytarové kombo je též značky Fender. (sator)
  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama