Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (487)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dárek je snímek, který je s blížícím se koncem lepší a lepší a stále méně vám dovolí odpoutat zrak od obrazovky. Zejména závěr se nese v duchu pěkně hutné pointy, co v divákovi musí nějaký čas zůstat. A ponaučení z Edgertonova počinu? "Nečiň druhým to, co nechceš, aby bylo činěno tobě", případně že karma opravdu existuje..? :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca jednohubka vyskladaná na dvoch rozorvaných postavách. Dusná paranoja prvej polovice sa po zložení tajomnej skladačky prehupsne do psychologického thrilleru, pričom v oboch žánroch film funguje. A Jason Bateman tu úplne exceluje. Prečo vlastne márni čas v tých priemerných komédiách? The Gift síce žiadnu dieru do histórie kinematografie neurobí, ale keby bolo takých solídnych žároviek viac, hneď by bol svet krajší. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film o tom, jak vám může nevyřešená minulosti převrátit celý život naruby. Manželský pár se přestěhuje do nového města, kde Simon naráží na spolužáka ze školy. Vše začne nevinně, Gordon jim neustále dává nějaké dárky. Časem se ale vše vyhrotí do větších rozměrů. Postupně se začne odhalovat jejich společná minulost, což manželku Robin celkem vyděsí. Pak už se děje jenom jedna psycho věc za druhou a vy nevíte, kam až to zajde. Místy je to vážně až děsivé. Rozhodně mě tento počin Joela Edgertona příjemně překvapil. "Gordo je magor." ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Oldboy meets Mientras duermes. Neboli to, co přijde většině lidem zde jako chytré a neočekávané pro mě bylo spíše plnění očekávaných postupů a klišé. Většinově jsem se vlastně nudil a až druhá polovina nabízí něco víc, než jen čekání na očekávané. Problém je, že zmiňovaná druhá polovina staví dvě mužské hlavní postavy do takového světla, ve kterém jsem přestal mít zájem některé z nich fandit. Bylo mi tudíž jedno, co se s nimi stane. Film má pár slušných momentů a celkově není nějakou extra srágorou. Je ale podle mě dost průměrně udělaný a jeho kroky v příběhu jsou vždy dost očekávatelné. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zvláštně pojaté drama (ostýchal bych se to nazvat thrillerem). Bateman, kterého jsem si oblíbil v komediálních rolích, mě docela rozsekal v takhle vážné roli. Slušné napětí, zajímavě kombinovaný příběh, slušná zápletka. Přitom se v tom fimu zase moc neděje a skoro o všem se jen mluví. O to hustší to má atmosféru. Hodně se mi líbila ta v závěru nezodpovězená otázka. Pokud by někdo chtěl slyšet mou verzi odpovědi, tak: NE. 3.5* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama