Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (487)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Najdete ho ve skříni, neúnavně hryže a neplatí na něj naftalín. Ano, je to kostlivec.. Nad průměr podobně laděných thrillerů vyzdvihuje Edgertonovu prvotinu práce s postavami a jejich nejednoznačností, na druhou stranu některé momenty působily zbytečně lacině a místy až parodicky (viz. úplně poslední záběr ala „pouliční uzdravení“ Verbala Kinta). Překvapil Jason Bateman, který aniž by nějak výrazně měnil herecký rejstřík, zvládá polohu sympatického kamaráda i bezpáteřního hajzla. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vidíš, co se stane, když lidem otrávíš jejich myšlenky lží?“ Čekal jsem, že min. závěr mi celý dojem zkazí, ale k tomu nedošlo, právě naopak. Film jsem si užíval už od začátku. Pomalé seznamování se s postavami, klid, pohoda. Pak úvodní setkání, trocha pozornosti a vlezlosti, pak obě v podstatně větší míře, první lež a najednou zlom. Strašně mě bavilo, jak divák tápal, co je vlastně starý spolužák zač, ale zároveň tušil, že se Simon ke Gordovi asi kdysi nezachoval úplně dobře. A jak se stupňuje „přátelskost“ podivína, přibývá chvilek napětí, objeví se nějaká ta lekačka a houstne atmosféra, i díky zdravotnímu stavu hlavní hrdinky (anebo ne?). Poté přijde závěr, skvěle gradovaný pomocí dárků, a člověk je šťastný, že film neskončil jako mnoho podobných žánrovek, ale zaútočil na divákovu empatii. Pár věcí zde trochu drhlo, někdy se film zase snažil být až moc „cool“, ale nic to nemění na tom, že jsem z něho nadšený a hodnotím silnými 4*. „Víš, ty jsi možná s minulostí skončil, ale ona s tebou ještě ne.“ - „Co? Co tím myslíš?“ - „To se jen tak říká.“ ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No mám-li být upřímný, očekával jsem opravdu slušný nášup psychologického dramatu. Zvláště podle zdejších nadšených komentářů i vysokého hodnocení. Ale nakonec jsem zůstal trochu na rozpacích. Pointa filmu vypadá určitě zajímavě a je nás skutečně naservírováno několik slibných pasáží, ve kterých nechybí slušná atmosféra a ani herecké výkony ústřední trojice nejsou špatné, ale místy jsem se u toho trošku nudil. Každý člověk má svá tajemství a někteří i dost skvrn na své minulosti – já jsem taky nebyl a ani nejsem žádný svatoušek, no a o to víc mě mrzelo, že se více nepitvala minulost obou bývalých spolužáků, která mě zajímala nejvíc. Dozvíme se pár indicií, díky kterým si uvědomíme, proč se Gordy tak choval a proč tolik toužil po pomstě, ale tvůrci se více zaměřili na manželskou dvojici a postupnou proměnu Simona, který byl vážně parchant a stejný magor, jako jeho protějšek. Na každou svini se však vaří voda a vše nakonec vygradovalo v zajímavé finále. Osobně jsem přesvědčený, že s ní nepíchal, ale nevědomost a vlastní zkaženost nakonec Simona potrestala spravedlivě. Takže za mě lepší průměr. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že to začína pomerne jednoducho a šedivo, niečo v štýle spokojnej rodinky, ktorú začne terorizovať svojimi návštevami bývalý spolužiak manžela, sa to nakoniec v závere slušne rozmotalo a nečakane šokujúco uzavrelo. Presne taký záver som si však želal najviac. Snímok je veľmi dobre natočený, pričom disponuje aj príjemne tajomnou mysterióznou atmosférou, z toho dôvodu sa naň veľmi dobre pozerá a nudnejšie pasáže tak nevadia. Môžem len odporúčať. 75/100 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No... Asi by se našlo pár lidí, kteří kdyby viděli Dárek, šli by mně taky něco položit na rohožku. Film klade jednu z nejděsivějších otázek vůbec, ono totiž kdo ví, jestli je možné znát o svých nejbližších úplně všechno. Co vím ale určitě, že je lepší nemít tohle jako svůj cíl, protože hodně sportovců po protnutí cílové pásky namísto oslav omdlí. Dárek je dobře budovaný napínák, který si můžete sami kazit věštěním budoucnosti, lepší je ale podle mě nechat se strhnout hrou Gorda. Určitě to budu chtít vidět ještě jednou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno