Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Darčeku nie sú zaujímavé zvraty a vodenie diváka za nos, ktorého na konci Edgerton prekvapí (ale nešokuje). Na Darčeku je pozoruhodné prekreslenie postáv, ich vývoj, práca s motívmi. Zápletka je v podstate fádna až otrepaná, ale vďaka postavám s hĺbkou je nakoniec všetko vo filme na správnom mieste. Pokiaľ pôjdete na film viacerí, budete o ňom dlho diskutovať. Malý, skôr nízkorozpočtový triler (ale ako rodinná dráma hodnotnejší), ktorý je vďaka svojim kladom na Hollywood atypický. Vďaka svojim zvratom mu je však poplatný. Takmer v každej scéne a v každej prednesenej vete možno hľadať významy a spájať ich s tým, čo už sme videli, alebo budeme vidieť. Mám ale na mysli postavy a ich charaktery, viac ako dejové zvraty. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie od herca Joela Edgertona, ktorý skúša sedieť na dvoch stoličkách NARAZ, pred kamerou, zároveň za kamerou ako Debutant, ktorý si taktiež napísal šikovný scenár plný zvratov, nápadov, myšlienok a významov, že raz na každého príde... Vedľa Bena Afflecka, je vážny konkurent, narozdiel od Bena, vie Joel zahrať i pred kamerou, Affleckovi to skôr ide za kamerou. Jason Bateman a Rebecca Hall, ( ktorá mimochodom vyzerá svojim zostrihom vlasov ako Anne Hathaway ), dopĺňajú víziu tvorcu, s ktorým by som do budúcnosti určite počítal, ako s režisérom a hercom zároveň, či len samotným režisérom, výsledok by bol ešte lepší, ak by sa sústredil na to, čo vidí pred očami. Inak je to všetko šikovne spracované. Vidno, že Edgerton sa učil od majstra napätia a hrôzy, Alfreda Hitchcocka, aspoň vidieť doživotný vplyv niektorých významných tvorcov ako je Hitch, Kubrick a cetera. Ešte raz, film The Gift, je bravúrny debut herca, ktorý má myšlienku, ktorej sa drží, pričom postupne budú na hladinu vyplávať ostatné náznaky, ktoré hlavolam spoja do celku. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být klasický thriller o mladém páru, do jehož života se začne vměšovat úchyl. Ale není. Gordy není maniak s brokovnicí nebo sekerou, Robin je na "ženu v domácnosti" ta trochu nesmělá a introvertní a Simon je sice úspěšný manažer, ale film krásným způsobem pomalu odkrývá hnusnou povahu, která mu pomohla toho úspěchu dosáhnout. Film nastíní několik obecně srozumitelných témat. Že člověk, který byl na střední škole šikanující kretén, se skoro nikdy nezmění, protože už to má v povaze. Že některá manželství dostanou povážlivé trhliny, když někdo dlouho potlačuje to, co je pro něj přirozené. A taky pravděpodobně připomene něco přímo vám jako divákovi. Totiž že jednomu hajzlovi jste schopní fandit proti jinému hajzlovi jenom proto, že tomu druhému byste nejradši uštědřili kopanec do rozkroku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vidíš, co se stane, když lidem otrávíš jejich myšlenky lží?“ Čekal jsem, že min. závěr mi celý dojem zkazí, ale k tomu nedošlo, právě naopak. Film jsem si užíval už od začátku. Pomalé seznamování se s postavami, klid, pohoda. Pak úvodní setkání, trocha pozornosti a vlezlosti, pak obě v podstatně větší míře, první lež a najednou zlom. Strašně mě bavilo, jak divák tápal, co je vlastně starý spolužák zač, ale zároveň tušil, že se Simon ke Gordovi asi kdysi nezachoval úplně dobře. A jak se stupňuje „přátelskost“ podivína, přibývá chvilek napětí, objeví se nějaká ta lekačka a houstne atmosféra, i díky zdravotnímu stavu hlavní hrdinky (anebo ne?). Poté přijde závěr, skvěle gradovaný pomocí dárků, a člověk je šťastný, že film neskončil jako mnoho podobných žánrovek, ale zaútočil na divákovu empatii. Pár věcí zde trochu drhlo, někdy se film zase snažil být až moc „cool“, ale nic to nemění na tom, že jsem z něho nadšený a hodnotím silnými 4*. „Víš, ty jsi možná s minulostí skončil, ale ona s tebou ještě ne.“ - „Co? Co tím myslíš?“ - „To se jen tak říká.“ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zvláštně pojaté drama (ostýchal bych se to nazvat thrillerem). Bateman, kterého jsem si oblíbil v komediálních rolích, mě docela rozsekal v takhle vážné roli. Slušné napětí, zajímavě kombinovaný příběh, slušná zápletka. Přitom se v tom fimu zase moc neděje a skoro o všem se jen mluví. O to hustší to má atmosféru. Hodně se mi líbila ta v závěru nezodpovězená otázka. Pokud by někdo chtěl slyšet mou verzi odpovědi, tak: NE. 3.5* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama