Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Swansea 

všechny recenze uživatele

Ryzí potěšení. Tak tahle týmová práce se režiséru Hansonovi povedla. Od kvalitního scénáře podle stejnojmenné knihy Michaela Chabona až po originální song "Things Have Changed" Boba Dylana. A Michael Douglas v roli okolnostmi vláčeného univerzitního profesora tvůrčího psaní v tvůrčí krizi je prostě k sežrání. ()

chef 

všechny recenze uživatele

Pohodovy filmik s pohodovym Douglasom, ktory nam dozrel do veku kedy si moze dovolit hrat takychto pohodakov uz len kvoli svojej charizme. A ked to doplni aj svojim hereckym umenim a dokoreni ho Meguire vznika nam dielko, plne malickych odkazov pre zivot, hodiace sa na prijemny vecer pri telke s kolacikmi, cajom a niekym blizkym :) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu skvělé obsazení neskutečně nudný a pomalý film.Možná,že pro diváky,jimž byla postava Tobey Maguira blízka,tim se tento snímek určitě líbil.Ano,ti mohou Skvělé chlapi vyzvednout.Já viděl ale jen bloumajícího Michaela Douglase,který rozjímá a rozjíma,sem tam se mu přihodí něco veselého,pak něco smutného,občas se to proloží něčím neobvyklím,až nakonec dojde svého klidného stáří,ale ve skutečnosti kde nic,tu nic.O to je víc škoda Roberta Downeyho Jr.,který se tu sice mihne jen párkrát,ale každým svým výstupem tu zašedlou nudu naprosto rozjasní a zpestří o 100%.Skvělí chlapi není filmem pro každého,mě nezaujal vůbec a prostě jsem asi naprosto nepochopil,co jsem v něm měl vlastně hledat. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradičná komédia s originálnou atmosférou. Veľmi vzdialene to má nábeh na Tarantinovky alebo Coenovky, ale nikto tu nezomiera (no dobre, jeden starý slepý pes to odnesie, ale mohol si za to sám, parchant jeden) a všetko parádne graduje až  sa to šťastne uzavrie. Je to z prostredia intelektuálnych spisovateľov. Niektorí sú za zenitom a iný na začiatku kariéry. Skvelé je herecké obsadenie. Douglas si tu zahral niečo podobné ako o roky neskôr v skvelom Kominsky Method. Tobey Maguire si zase strihol divného lúzera, ktorý má ale veľký talent ale najviac osviežujúce bolo vidieť Roberta Downeyho Jr. v jeho pred Iron Manovskej škatuľke. Snáď sa z nej ešte niekedy dokáže vymaniť. Už keď som to videl prvýkrát, tak ma to nadchlo a aj po rokoch ma to stále baví. Hanson mal v tej dobe ako režisér špičkovú formu a dokonale balansoval medzi drámou a komédiou. 8/10. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Nevinně, nenápadně a skoro nudně vyhlížející začátek. Netěšila jsem se na pana Douglese, kterýho jako herce i chlapa nemusím vidět. K filmu jsem se dostala kvůli/díky Robertu Downey Jr.(!) Ale to, co se po pár minutách rozjelo, jsem nečekala. Perfektní postavy, vyváženej příběh, komický situace a scény. Bavila jsem se, charakter postav Douglese a Maguirea si zamilovala a Roberta náležitě užila jako vždy. Ještě se k nim vrátím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Michael Douglas kvůli své postavě Gradyho přibral 12 kilogramů. Docílil toho pojídáním pizzy a pitím piva. (jenik71)
  • Scéna, ve které se Grady (Michael Douglas) vrací domů spolu s Crabtreem (Robert Downey Jr.) a Jamesem (Tobey Maguire) byly natočena „na míru“ písničce Boba Dylana. (camper)
  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama