Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Spisovatel, který po triumfálním úspěchu nemůže dokončit svou druhou knihu a mnozí si myslí, že naprosto zamrzl a již nedokáže nic vyprodukovat. Jako profesor nadějných mladých spisovatelů však zažije opravdu zamotané dobrodružství s několika svými studenty a dávným přítelem, literárním agentem. Líbí se mi tento styl komedií, kdy se zdá vše tak zamotané a bezvýchodné. Scénář a zápletka sice nebyly nijak silné a ohromujicí, ale přesto jsem se několikrát velmi hlasitě zasmál a povětšinou jsem se dobře bavil. Možná na to má malinko vliv americká část, jelikož britské komedie se vyznačují lepší kvalitou v těchto žánrech, ale snad je to jen můj dojem. Herecké osazenstvo bylo příjemné a nikdo příliš nevybočoval ze své role, což je snad i škoda. Také mi trochu vadili geniální studenti, kteří nad vším hloubali přímo Platónsky, což mi velmi připomnělo Dawsonův svět (i díky Holmesové). Celkově tedy uspokojivých 75% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu skvělé obsazení neskutečně nudný a pomalý film.Možná,že pro diváky,jimž byla postava Tobey Maguira blízka,tim se tento snímek určitě líbil.Ano,ti mohou Skvělé chlapi vyzvednout.Já viděl ale jen bloumajícího Michaela Douglase,který rozjímá a rozjíma,sem tam se mu přihodí něco veselého,pak něco smutného,občas se to proloží něčím neobvyklím,až nakonec dojde svého klidného stáří,ale ve skutečnosti kde nic,tu nic.O to je víc škoda Roberta Downeyho Jr.,který se tu sice mihne jen párkrát,ale každým svým výstupem tu zašedlou nudu naprosto rozjasní a zpestří o 100%.Skvělí chlapi není filmem pro každého,mě nezaujal vůbec a prostě jsem asi naprosto nepochopil,co jsem v něm měl vlastně hledat. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Obdivujem umenie, v ktorom dokáže scenárista nechutne vážnu situáciu odľahčiť komickou scénkou, na ktorej sa nedá nezasmiať a pritom stále zachováva pôvodnú vážnosť. A takých situácií je tu požehnane. Film plynie neskutočne pohodovo rýchlo, až tak, že som pri konci chcel ešte prídavok v podaní pár minút tohto malého hereckého zázraku. 80%. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení, přistupoval jsem k tomuto filmu s předsudky, moc jsem od něj nečekal a navíc jsem byl trochu podrážděný, když jsem usedal na naši televizní pohovku. O to větší bylo mé překvapení, když film skončil. Byl báječný, prostě WONDERboys... Za vyzdvihnutí stojí, společně se skvělými hereckými výkony většiny obsazených, především vynikající scénář. Citlivý, plný inteligentních a často plnokrevných dialogů, tu a tam okořeněný špetkou satiry, humoru a překvapivě i emotivně působivý. Několikrát jsem si při sledování filmu vzpomenul na jednu oblíbenou postavu z Milneho knihy Medvídek Pú - oslíka Iáčka a jeho milou hlášku: "dojemné...". Ano, dojemné to skutečně bylo. Film o chlapech se standartními chlapskými problémy, natočený dalším chlapem a ono je to skutečně dojemné. Ne tedy nijak prvoplánově, spíš pod povrchem. Nakonec i Milne ukrýval témata ve své knize tak nějak pod povrchem, mezi řádky. Takže ta analogie s Medvídkem Pú není zase až taková zhůvěřilost, jak se možná může zdát. A téma tohoto filmu? Zkuste hádat. Nápověda je ukrytá mezi řádky. A vodítkem budiž vám sentence z pera dalšího dnes již nesmrtelného klasika, tentokrát z hudební branže, Burta Bacharacha: "That´s what friends are for". ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo pri Batman Begins som si pochvaľoval vlastnú nestrannosť (Katie Holmes skrátka nemá šancu patriť medzi sympatické "herečky" Hollywoodu, mne napriek tomu doteraz neprekážala), tu sa mi to niekoľkokrát vrátilo... ta koza mi v podstatnej miere pokazila zážitok z celého filmu. Jej postava totiž tvorí oveľa dôležitejší element, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať a rovnako ako všetci v jej okolí, aj divák by sa do nej mal, aspoň platonicky, zamilovať. Mala by ním pohnúť jej bezprostredná krása, vnímavosť, mimoriadna inteligencia, vnútorná vyspelosť a to všetko by malo mať nechcený, mimovoľný nádych "lolitkovských" podtónov. Čo je však úloha pre herečku s patričným čarom osobnosti, nie tupo sa prechádzajúcu hviezdičku... Ale nenechajte sa odradiť, tento zároveň krutý aj láskavý príbeh z rodu "literárnych" za pozornosť stále stojí! Akurát mohol byť pri šťastnejšom obsadení spomínanej role ešte plnší, emočne pohnutejší. [70%] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, ve které se Grady (Michael Douglas) vrací domů spolu s Crabtreem (Robert Downey Jr.) a Jamesem (Tobey Maguire) byly natočena „na míru“ písničce Boba Dylana. (camper)
  • Ve filmu nepadne název románu, který Grady Tripp (Michael Douglas) píše. V předloze Michaela Chabona se Gradyho nedokončený román nazývá právě „Wonder Boys“ (ve vydání v českém překladu jako „Zázrační hoši“). (Mr. Lobo)

Reklama

Reklama