Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Yennefer s Geraltem se vyfiknou na honosný bál, ale během prohýřené noci se ukáže, že všechno je pouhý klam. (Netflix)

Recenze (49)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo, nebolo....alebo prilis dlhy bal. :) Pozrime sa na 'NIC' z viacerych uhlov. Nevadia mi intrigy mocnych, ci pletichy magov. V knihach i v hrach to bol celkom zaujimavy prvok. To, ze nam cely cas nukali stareho fuzaca bolo taktiez priehladne. Co mi vsak vadilo, ze postavy konaju nevyspytatelnymi sposobmi bez toho, aby sme napriec dlhymi epizodami poznali ich motivacie - inymi slovami, neuveritelnost charakterov. Pocas sledovania tejto epizody som sa nudil. Slabsi priemer. 35% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První v zásadě povedená epizoda třetí série. Ale právě na ní bylo krásně vidět, proč mi není jasné, koho chtěli tvůrci seriálem oslovit. Pokud divák četl knižní předlohu, snaha o překvapivý zvrat se musela minout účinkem, pokud divák předlohu nečetl, nemá šanci chápat, o co tady opravdu šlo (ale to se vlastně vztahuje na celý seriál, který používá zcela běžně odkazy na knihy, z nichž vychází). Na rozdíl od většiny diváků jsem si na Henryho Cavilla v roli Geralta nemohl zvyknout, po tomto dílu jsem si ale jistý, že už to bez něj nepůjde, takže čtvrtá řada bude asi pěkným bizárkem. / Poučení: "Tohle nejez, je to jen iluze." "A ty jsi co?" ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skladba této epizody byla zajímavá a nejspíš ji ocenili ti, kteří mají velkou trpělivost...užívají si každou minutu, protože se jim dosavadní epy líbily. Pokud se vám ale doteď pod kůži nedostaly, tak jako mě, nejspíš se budete trochu nudit. Kontextové prolínání za zpěvu "...vše je klam ...", je totiž fajn vyfikundace, ale ve skutečnosti jen zdržuje. Stále se jen mluví, mluví, mluví. A divák doufá, že se díky tomu dozví identitu superčaroděje. Asi není spoiler když napíšu, že doufá marně, takže nedostane ani akci, ani odpovědi... . ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Geralt a Yen tvoria pár na bále bratstva na ktorom je každý jeden člen z vlastných dôvodov. Teraz zostáva iba odhaliť páchateľa. Prevedenie: Mierne detektívna zápletka by bola zaujímavá, keby nám scenáristi od úvodu nepchali pod nos Stregobora ako hlavného podozrivého. Opakovanie tých istých scén na vyplnenie minutáže je zúfalstvo samo o sebe. A Yen nám v tejto časti ukazuje, že jej predstaviteľka má indické korene vo všetkej paráde. 45% ()

psychoJoa odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslíš, že jsme to zvládli? Haha… ne. Nezvládli. To, že se šetří záběry a proto se používají vícekrát mi neva. To, že zdejší pletichaření připomíná dětský hádky na pískovišti mi teda va, ale co už. Ale to, že majstrštikem série je rádoby hádka o Yennefer, která se během toho zdejchne zaujatě čmuchat… to mi ale pije krev. Je až k smíchu, jak tupé ty postavy jsou a že nikoho ani nenapadlo zauvažovat nad tím, že Stregobor je až moc jednoduchý cíl. Jenže… to by se museli scénáristé víc snažit a vono se jim očividně nechce. Tvůrci totiž pro zaklínače nedýchají, oni ho podle mě ani nemají rádi. Divím se Henrymu, že to s nima vydržel tak dlouho. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to bylo rychlé… 10 minut a stále candrbál a kecy. 20 minut recyklace záběrů z candrbálu a ty samé kecy (!?). Tedy ano, díváme se na to samé ZNOVU! Jako proč? Proč to nešlo vyprávět komplexně hned napoprvé? Kdo tenhle koncept vymyslel? Fuj. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proc tak 1/4 zaberu a vlastne celych scen tam je 2x, to opravdu nechapu, kdyby to bylo z pohledu jine osoby nebo neco.. ale ne, doslova to tam je 2x a k tomu v druhe casti prilepene zabery ktere v prvni vystrihli?!.. Chvili jsem si rikal, jestli jsem si nedal moc piv, ale bohuzel tento vecer jsem stravil na vode.. Z paradniho (knizniho/herniho) materialu se v treti serii definitivne stava nuda a tento dil byl tak trochu "chceme vam neco vypravet, ale nemame vam co rict.." Postavy jsou za celou serii spatne vykreslene a je to hrozna skoda a nynejsi pletichareni by slo natocit urcite lepe. ()

molcan2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh, ktorý nedáva zmysel, žiadny vývoj postáv, nezrovnalosti, zlé herecké výkony, najmä herečky, ktorá mala úlohu Cirilly... Totálny odpad! Väčšina problémov pramení z toho, že scenáristi nenávideli knihy a odklonili sa od nich natoľko, že je to na nepoznanie a jednoducho zlé... Mali tú najľahšiu úlohu - jednoducho adaptovať knihy. Ale nieee... Takže sme skončili s niečím, čo sa vôbec nepodobá knihám, čo odohnalo pravých fanúšikov, a zároveň vytvorilo generický fantasy príbeh, ktorý nie je ničím výnimočný, a teda nepriláka nových. V podstate seriál pre nikoho a presne ten ho sleduje... nd pomyslenie, že sme očakávali, že v seriáli s názvom "Zaklínač" uvidíme viac Zaklínača... A skončilo to týmto obrovským sklamaním! ()

MarekPlachky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z objektivního hlediska se jedná o lehce nadprůměrnou epizodu průměrného seriálu. Největším odvazem je rámcově retrospektivní vyprávění (styl přímo převzaný z kapitoly o bálu na Thaneddu), což je sice velmi odvážné pro tvůrce, ale mimo seriál se nejedná o nic světoborného. S odřenýma ušima je díl tak na 4 hvězdy... ALE já jsem gigantickým fanouškem knih (plus jsou události na Thaneddu mojí nejoblíbenější částí ságy). Při sledování se prostě aktivovala část opičího mozku, která viděla události z knih a způsobila aktivaci neuronů. Geralt mluví s Vilgefortzem o neutralitě a obrazech = mozek šťastný; Sabrina a její šaty = mozek šťastný, slyším jméno Artaud Terranova, Fercart či Marti Sodergren = mozek šťastný; vztah Lydie a Vilgefortze = mozek šťastný. Bál na Thaneddu před blížící se bouří = mozek šťastný... Jen doufám, že poslední tři díly nepokazí dobře našlápnuté finále. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi bez obalu si můžeme říci, že šlo o doposud nejlepší epizodu této řady. Za touto epizodou stál nějaký nápad, děj se prolínal, vracel se neustále v čase a ukazoval nám jiné aspekty rozhovorů z jiných úhlů pohledu. Provedení o něco lépe udělené než samotný "překvapivý" zvrat v závěru. Již několikrát jsem psal, že vedlejší postavy mě v tomto seriálu moc neberou. Tentokrát byly stravitelné a lépe jsem jim přišel na chuť. Kéž by si seriál udržel alespoň takovouto úroveň. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mne celkem nudný politický díl. Intriky, klamy a na závěr rozuzlení. A aby to nebyla úplná nuda, Geralt s Yennefer skončí v posteli. Nakonec ale dobré, protože vznikla zajímavá zápletka pro další díl ()

Picoun7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda krásně navodila atmosféru na tuto závěrečnou, která je zatím tou nejlepší z dosud vypuštěné klece dílů. Spletitá konstrukce epizody se zajímavým způsobem dějově prolíná, a nabízí nám politikaření, hašteření, flirt a intriky, které jsou vytočené do vysokých otáček na magickém bále, který nám slouží jako jeviště pro vyřešení nevyřešené otázky -> kdo je oním záhadným mágem? Důsledná detektivní práce na konkláve čarodějů, kterou předvádí Geralt společně s Yennefer, je lahodící zrakovému ústrojí a též potvrzující mé přesvědčení, že mezi vlkem a kráskou s havraními vlasy pravděpodobně existuje soulad i mimo jimi získané role. To hlavní z celé podstaty však je, že jsem si tuto estrádu falše velice užíval. Bylo sice zapotřebí předchozích čtyř epizod, abych se vůbec dokázal znovu zorientovat v tomto světě vědmáků, mágů, elfů a nepovedených CGI potvor, protože se mi jaksi velké množství předchozího obsahu vymazalo z paměti, ale přiznám se, že na zbývající tři kousky se těším. ()

Reklama

Reklama