Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 1

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (341)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Člověk by mohl nadávat na tuny patosu, patriotismu a celkově si dobírat Američany, že z ''malého'' atentátu opět dělají třetí světovou. Když vidím ty komentáře a odpady, jsem rád, že jsem dospěl v rozumného člověka který má city, strach o svojí rodinu a který soucítí s obětmi teroristických útoků a nezáleží na tom, jestli obětí je pět nebo padesát a jestli to je Američan, Francouz, Belgičan nebo Španěl, každý nevinný lidský život zmařený vymazaným džihádistou je tragédie. Berg je jeden z nejlepších režisérů na světě a já hltám jeho styl vyprávění a točení. Napínavý, dojemný a strhující film který neukazuje jen jednotu Američanů, ale měl by poukázat na jednotu všech civilizovaných lidí všude ve světě. Film, ze kterého si lidi bez srdce a bez duše budou dělat legraci, film který ocení každý normální člověk, ve kterém je aspoň kus nějaké morálky a dobrého srdce a to si nejsem vůbec jistej, jestli za 11.zářím nestojí samotná vláda USA, takže nejsem žádnej milovník USA a její politiky. Ale jsem sakra normální člověk, který měl při scénách po atentátu doslova husí kůži a bylo mi zle. Tohle by se mohlo stát kdykoliv i u nás a pokud si zdejší drsňáci co kokotují do amerického patriotismu a jednoty nepamatují, kdysi tohle uměl i náš stát a není to tak dávno, kdy se hromadně a spontánně scházeli lidé různého věku, vzdělání, společenské třídy i vyznání, aby podpořili tři zemřelé hokejisty kteří zahynuli při leteckém neštěstí a jsem hodně zvědavej na lidi, co si tu hrají na největší drsňáky, jestli někdy křápne něco u nás, budou dál jen sedět za svým debilním počítačem a mumlat sračky, nebo zvednou prdel a půjdou vyjádřit a demonstrovat svojí sílu, boj za svobodu a podporu všem, kterých by se to nějak dotklo, jak tak hádám, budou tiše sedět za svým PC a píčovat do nějakého jiného filmu. Po Deepwater Horizon další Bergův dech beroucí film a buďte rádi vy kokoti, že je točí o Američanech a nemusí je točit o nás.100%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYL TO KRÁSNÝ DEN...V BOSTONU. A ZNENADÁNÍ...NA TEN KRÁSNÝ DEN PADL STÍN. PRO MILIONY Z NÁS JE TO, CO SE STALO V PONDĚLÍ...OSOBNÍ.“… /// Úvodní „katastrofická“ rutina – seznamka s postavama… (ten to položí, ten asi chcípne…)…, do startu zbejvá 12, 11, 10… 3 hodiny… vodevšaď je cejtit tu samozřejmost (jistotu) bezpečí. Jde to fakt rychle, takže najednou cpou frajeři do batohu papiňák… a PRÁSK! PRÁSK!. Až dokumentární filmařina znázorňující chaos, zranění a smrt. Tohle se dělo na místě výbuchů, tohle v nemocnici a takhle se rozjíždí vyšetřovací mašinérie. Mám sto chutí vyrazit na trestnou antimuslimskou výpravu, páč chvíle strávený s těma kryplama dokonale zvednou adrenalin. Stejně jako policajti (ty vole, to je banda čuráků!). Americkej patos z toho místy cáká, ale jelikož jsem neměl naštudovaný podrobnosti – bavil jsem se! Stejně jako u Letu číslo 93. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na maraton a nechcu, aby mě chytili. 2.) Nevím, jak si vychovat další generaci paraolympioniků. 3.) Thx za titule „num71 a Norus88“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|84%| Konečně kvalitní Bergrův film. Bergrovi jsem nikdy moc na chuť nepřišel, tak jsem rád, že aspoň toto dílko je vydařené. Filmový počin, který je natočen podle skutečné události. Délka snímku je dlouhá a já se nenudil ani na minutu. Jak už tomu bylo v úvodu, tak i postupně během celého filmu jsme tu poznávali veškeré i vedlejší postavy, které měly postupem času v příběhu nějaký smysl – s tím jsem problém neměl. Mark Wahlberg tu nemá úplně nejvíc prostoru, což vůbec nevadí. Sehrál opět slušný herecký výkon, ale byli tu i jiní herci, kteří ztvárnili zajímavé postavy. Třeba Kevin Bacon – jeho role mu padla jako ulitá. O akci tu nejde. Na začátku tu máme pár výbuchů – scény působí trochu obyčejně, ale přesto reálně. Následují scény těžce zraněných a i pár mrtvých lidí – to vše je natočeno skvěle a reálně v tom ohledu, že jsem to vnímal naživo. Snímek má opravdu slušný a rozmanitý scénář. Třeba scéna, kdy atentátníci unesli čínského občana, mě bavila – bylo to prostě pravé napětí. Tempo to má vcelku svižné, furt se něco děje – je tu cítit naléhavá a vážná atmosféra oné atentátnické situace. Dlouhá přestřelka spojená s výbuchy od domácích výbušnin atentátníků byla přímo fantastická. Byla natočena skvěle, reálně a intenzivně. Hudba byla obstojná. Úplné finále bylo už obyčejnější, přesto přijatelné. Nevím, něco bych možná doladil, abych dal plný počet. Možná to chtělo trochu víc zvýšit emoce, přidat nějakou zapamatovatelnější scénu, ale to jsou detaily. Určitě jsem tento vydařený snímek neviděl naposled. Berg mě mile překvapil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Berg si u mne trošku napravil reputaci po nedávném né příliš uspokojivém Deepwater Horizon, ale pořád Patriots Day nedosahuje vrcholu jeho tvorby. Jedná se sice o poměrně citlivé téma, přesto mi příjde podivné proč natáčet film o teroristickém útoku, kde zemřeli pouze 3 lidé, když se ve světě dějí daleko větší katastrofy. Ale k filmu: Tempo je dobré, velká přestřelka stylová, natočeno solidně a Wahlberg je klasicky opět fajn, tedy za pobavení ten čtverec dám. 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Scény výbuchu na Bostonském maratónu jsou samy o sobě hodně působivé a následná naháněčka s atentátníky funguje výborně, především přestřelka ve Watertownu je vyloženě vymazlená a očividně věrná realitě jak jen to bylo možné. Patosu a postav je možná zbytečně mnoho (místy film strašně ztrácí tempo). Berg umí realistické rekonstrukce, ale to tlačení autentických záběrů bylo možná zbytečně na sílu. Reznorův sountrack tentokrát moc nevyniká. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Film získal ovace ve stoje na festivalu Amerického filmového institu. (Caaslav)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Mark Wahlberg byl nejprve proti filmu a roli odmítal. Roli přijal až po přečtení scénáře. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama