Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predošlým epizódam mierne sklamanie, ale aj tak to bolo epické finále, plné zvratov, skvelých výkonov, výborného digifestu s predzvesťou toho, že ten skutočny boj Eleven a jej partiu ešte len čaká. Síce si Dufferovci mohli odpustiť všetky tie povzbudzujúce rozhovory, ale inak to bola opäť paráda. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani totálny masaker, ani odrazený dekel sa nekonal, nemám 14 rokov, ale treba uznať že táto epizóda sa vydarila s jedným obrovským nedostatkom, ktorý sa vyskutuje od epizódy The Long night v 8 sérii Game of Thrones. Tma. Neuveriteľná. Tá má zmysel na doladenie atmosféry v prípade ak divák ešte niečo vidí. 6 prednastavených a ani 3 vlastné režimy obrazovky nestačili k tomu aby bolo v úvode niečo vidieť, pokiaľ sa Vaša obývačka nenachádza v atómovom kryte pod zemou, prípadne nemáte tak dobré rolety či žalúzie. Počas dňa a za bežných podmienok, teda že aj slnko má miesto vo Vašom živote nepozerateľné. Samozrejme vec názoru, ale počkať do noci a pozrieť to potom by bolo lepším rozhodnutím. Čo sa týka deja a efektov až na samotný záver nie je čo vytknúť, bez spoilerov takže iba takto okrajovo. Čo sa týka korektnej vsuvky o šikane, 12 ročné 50 kilové dievčatko premôže 90 kilového športovca beriem, veď celý príbeh je scifi. Škoda že realita je iná ako mokré sny liberálneho Netflixu a to že s tým nedokážu spraviť nič napriek tomu že to pchajú do každého svojho diela ich musí neskutočne štvať. Ďalej tie jedno a dvojhviezdičkové hodnotenia ktoré sa tu hneď na začiatku objavili. Ani mňa netešilo že LCDP má vždy v úvode 100% hodnotenie, ale občas treba uznať kvalitu seriálu a tomuto dať pod 3* zaváňa zaujatosťou. Jongieui Jib: Gongdonggyeongjeguyeok, teda kórejske Le Prasa a Šrapnel má 47%, pretože ho nehodnotia ľudia čo im niečo len tak odpáli dekel na dva mesáce, možno aj na pol roka ale hodnotiť má právo každý, aj ten kto epizódu pravdepodobne ani nevidel, pretože má málo chýb. Moje hodnotenie by boli 4*, ale za Master of Puppets aj tá piata. SPOILER: Hviezdy by boli štyri z jednoduchého dôvodu. Hawkins zdecimovaný zemetrasením o sile tuším 7,8 magnitúdy vyzerá, okrem jednej budovy presne ako Hawkins pred zemetrasením. A aj keď s jedlom rastie chuť, niekedy je lepšie v najlepšom prestať, čo sa mohlo stať tentokrát, ale je pochopiteľné že sa Netflix svojej vlajkovej lode vzdať nechce. ()

Reklama

Walter_Mitty 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá řada je kouzelná v tom, že vypráví velké množství dějových linek, které navzdory jejich odlišnostem, spolu zvládají koexistovat. Delší stopáž epizod pak jen pomáhá budovat napětí na ještě delší finále. A co divákům vůbec nejdelší finále přineslo? Rozhodně méně, než by se čekalo. Epizoda by se dala rozdělit na tři části, stejně jako plán Max na poražení Vecny. První část deváté epizody ustanovuje role jednotlivých dějových linek. Jinými slovy, kdo a odkud bude bojovat s Vecnou. Šachovnice je tak připravená a figurky se mohou dát do pohybu. Divák tak do druhé poloviny epizody vstupuje s velkým očekáváním a napětím z toho, jak to celé dopadne a kdo se stane obětí zatím nejtemnější série. Již ve druhé polovině nastává problém, neboť je nám závěrečná bitva neustále oddalována a stopáž poměrně uměle natahována vatou, které je v nejnovější sérii, oproti jiným řadám, víc než dost. A na to koneckonců dojíždí i třetí a poslední část, kde se máme dočkat pomyslného vyvrcholení. To je totiž velmi roztahané a hodně upovídané, zvláště pak z Vecnovy strany, což by nevadilo, kdyby neopakoval stále to samé dokola. Výjimkou je scéna, kde se dozvíme origin Mind Flayera. Samotný boj pak trvá pár sekund, a to jen díky velkému množství slow motion, které celou akci ještě více zpomalují a roztahují. „Šok“ pak přichází s úmrtím z řad mladých hrdinů. Tradičně nás opustí nově představená postava, u které tvůrci tentokrát pravděpodobně nevěděli, jak vybruslit z trojnásobného obvinění z vraždy, a tak Eddieho zkrátka hrdinsky zabili. Chvíli to vypadá, že se bratři Dufferovi opravdu odvázali a přeci jen zabijí někoho z hlavní party nerdů. Ať už to byla vypočítavost anebo strach, Max tu s námi ještě zůstane, byť tedy v zuboženém stavu. Závěr čtvrté řady se tak nese v duchu Infinity War, kdy hlavní padouch naplní svůj cíl a zraněný uprchne. Se spoustou nedořešených otázek a poměrně explicitním cliffhangerem na konci epizody, bude pátá řada takovým seriálovým Endgame. Bratři Dufferovi mají svět Stranger Things promyšlený a beze sporu nebudou páté řadě chybět kvality předešlých sérií. Doufám jen, že další pokračování bude o trochu méně roztahané a bude se snažit vyprávět příběh na méně frontách. Hlavní problém finále čtvrté řady vidím totiž v roztahaném a neustále přerušovaném vyvrcholení, jež zkrátka zabíjí napětí, které se v divákovi za devět epizod nahromadilo. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Naši hrdinovia sa na všetkých frontoch chystajú na finálny boj s Vecnom. Dostávajú nečakanú pomoc od Ell, ktorá na diaľku dokáže vniknúť do mysle Max a tam bojovať so svojím dávnym (ne)priateľom. Prevedenie: Ako v každej sérií je aj tu finálna časť vybičovaná do absolútnych extrémov a seriál vyložil všetky svoje karty na stôl. Max ktorá bojuje v mysli. Eddieho sólo na gitare a neuveriteľná Ell. Toto je to, prečo je tento seriál taký obľúbený. Ak si k tomu pridáme, že sa konečne, aspoň raz séria nekončí šťastne je to v podstate zásah absolútne do čierneho. 95% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále prebieha zhruba tak, ako sa dalo predpokladať. I keď to platí len sčasti, samotný záver je dosť prekvapivý a ukazuje, že Duffers už netvoria látku iba pre teenagerov, ale že ich dielo je skutočne temné aj z hľadiska vývoja deja a úmrtí niektorých postáv. Prvá hodinka je oťukávacia, dalo by sa čo to povystrihovať, ale potom sa finále rozbehne naplno a dokáže vyvolať aj patričné emócie. Opäť prestrihávame pravidelne medzi viacerými dejovými líniami, kde sa ale bojuje, vždy odlišným spôsobom, o to isté, o celkové víťazstvo a táto stratégia tvorcom funguje. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Na Zimním bále hraje píseň „Every Breath You Take“ od The Police. (Duoscop)

Reklama

Reklama