Reklama

Reklama

Příběh tří lidí, jejichž osudy se setkají v ne zrovna správné chvíli. Bývalá narkomanka Cristina žije ve spokojeném manželství s architektem Michaelem a dvěma dcerami. Těžce nemocný Paul má slabé srdce, jeho žena Mary by s ním chtěla mít dítě. Jenže lékaři mu dávají jen jeden měsíc života. Jediná naděje je transplantace. Bývalý trestanec Jack, kterého napravila víra, žije s manželkou a dvěma dětmi a bojuje se svou prchlivostí. Jednoho dne Jack srazí autem muže se dvěma dětmi a ujede. Vzápětí se Cristina dozví, že její manžel a obě dcery zemřely, a Paul dostane zprávu, že se našel vhodný dárce pro jeho transplantaci srdce. Když se pak rozhodne poděkovat rodině dárce, seznámí se s Cristinou, zamiluje se do ní a společně se rozhodnou pomstít smrt jejích blízkých. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 053)

Dokina.cz (Šimon Šafránek)

"Úskalí Innáritovy koncepce scénáře jako labyrintu tkví v tom, že divák nesmí záhadě přijít na kloub dřív, než těsně před titulky. Mám dojem, že u 21 gramů tato situace bohužel nastává dobrých 30-40 minut před koncem. Tehdy už díky několika sekvencím ze začátku víme, co se stane, a víme dokonce i…" více

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"21 gramů je obrovský kus vybroušené filmařiny s originálním vypravěčským i režijním stylem, poctivě napsaným scénářem, pár opravdu geniálními scénami a skvělou myšlenkou, hodnou divácké pozornosti ještě týden po návštěvě kina. Je to druh filmu, jehož exemplář se rodí maximálně jednou za rok a jako…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Stačí chvilku nevnímat a začnou vám unikat některé souvislosti. Velkou část filmu se divák může jen dohadovat, jak se k dané scéně hrdinové dopracují nebo co jí bude předcházet. Pravdou je, že film je především ze začátku trochu nesrozumitelný a chvíli trvá, než se divák dokáže do toho zajímavého…" více

Kinema.sk (Michal Michalovič)

"Atmosféra snímky, vytvorená práve tak nelineárnou štruktúrou, ako aj úžasnou kamerou, hudbou a strihom, vyvoláva mimoriadnu naliehavosť režisérovej výpovede. Práve tá totiž spôsobuje, že okolo filmu sa vznáša akási prizma. Tento závoj vyvoláva v divákovi skutočne pocit niečoho, čo sa netýka…" více

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Psychologické drama 21 gramů (název znamená údajný rozdíl v hmotnosti mezi živým a mrtvým tělem) spočívá především na hereckých výkonech. Je zajímavé, že každý ze tří hlavních protagonistů si v nedávné době zahrál v jiném filmu roli osoby nacházející se psychicky vypjaté situaci. Platí to především…"

Volny.cz (Zuzana Onderková)

"Ať už 21 gramů připomíná nebo odkazuje k čemukoliv, je to výborně udělaný film. Jeden z těch, které vás utvrdí v tom, že váš život je báječný. Je krutý, ale nevydírá, nedojímá a nenabízí snadná rozřešení. Po odchodu z kina navíc můžete ještě dlouho diskutovat o tom, jestli měl, nebo neměl happy end…"

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Sean Penn a špionážní skandál

Sean Penn a špionážní skandál

25.02.2009

Tak, 81. udělování Cen Akademie máme za sebou a začíná tradiční hra „kdo jako první zlanaří čerstvé držitele Oscarů do svého filmu“. Jako první přichází Doug Liman s politickým dramatem Fair Game,… (více)

Reklama

Reklama