Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem čekal nějaký strašný průser a vůbec sem nechápal, co může být na filmu tak špatné a co víc, nechápu tu většinu diváků ani po projekci.Adam Wingard je kvalitní režisér, tudíž má film všechny aspekty poctivé řemeslné práce, at' už je to vizuální stránka, kamera nebo herci...všechno je na top úrovni dnešních kino produkcí, příběhu je trochu víc a perfektně navazuje na 17 let starý první film.Postavy nejsou hloupé, nepronášejí blbé dialogy, nechovají se nelogicky...jen pod tíhou pekelného strašení které je daleko intenzivější a děsivější než v jedničce dostávájí pěkný kotel a moje srdeční pupma s nima.Takhle nějak jsem si představoval slušné pokračování Blairwitchského kultu a i když mohl být konec víc odvážnější a ukázat zlo déle, celkově je Blair Witch dobře natočený film a co víc hodně děsivý horor a to odmítavé přijetí a zdejší výblitky malomocných dětiček pod jejich trapným odpadovým hodnocením mě můžou jen dokonale přesvědčit o idiotismu lidské rasy 21. století která zde na této databázi má mocné zastoupení v pár uštěkaných frockách.Zakončení hororového roku nemohlo být lepší a snad si Blair Witch ještě pár inteligentních fandů najde, na 65% hodnocení má s přehledem.Za mě 75%. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Recenze ze států hrozily strašnou katastrofou a byl jsem velmi skeptický k tomuto filmu. Vše tomu naznačovala předvidatelná zápletka, dementní chování postav, mraky nezáživných dialogů a nic se nějakých čtyřicet minut neděje. Překvapivě pak přišel plynulý rozjezd, který k mému údivu, dokázali tvůrci atmosféru stupňovat do samotného finále. Tísnivý pocit se dal jen krájet a musím říci, že scény na mě působily nepříjemně, včetně plazení se tunelem a podobně. Práce s kamerou, hlavně v druhé půlce funguje a nevybavuji si, zda bych mohl vůbec něco vyčíst. Nakonec pro mě příjemné překvapení a vůbec se čeští distributoři nemuseli bát, poslat film do kin......5/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od iných som nebol plný očakávaní na "Blair Witch." Koniec koncov, po filme ako je Book Of Shadows: Blair Witch 2 sa človek radšej na niektoré filmy neteší. Nechce byť sklamaný. A úprimne, ten film bol skutočne otrasný. Tento film sa rozhodol ísť cestou prvého filmu, čo je pozitívum. No na druhej strane film neprináša moc nového a skôr mám pocit, že sa snaží ísť cestou prvého filmu úplne presne. A to mi dosť vadí. Rovnako ako zbytočné ľakačky, ktoré nefungujú a málo využitia zaujímavých nápadov. Dlho to trvá, než sa film stane aspoň trošku zaujímavým a reálne zaujímavé momenty sa udejú až počas konca filmu. Keď mám povedať moje osobné pozitíva tak Valorie Curry je vo filme veľmi dobrá. A asi postavou, ktorá ma najmenej počas filmu iritovala. Záver je celkom dobrý a film má miestami dobrú atmosféru. Ale nefunguje to, nakoľko sme to už v minulosti videli spracované lepšie vo filme The Blair Witch Project. Ak ste veľkým fanúšikom found footage hororov v lese s istou dávkou atmosféry, myslím si, že by to mohlo byť podľa vás fajn. Ja som sa do filmu akosi nevedel ponoriť natoľko, aby som mohol povedať, že som si ho veľmi užil. Bolo to celkom okey, ale nemyslím si, že by som sa niekedy k filmu vrátil. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vůbec nic, jediné lákadlo pro mě byla režie nadějného Adama Wingarda, který má za sebou několik fajn kousků ( v čele You´re Next ). Samotný děj, kde po dvaceti letech hledá klučina svou sestru uprostřed lesů, je opravdu stupidní. Nesympatická parta post-puberťáků, nesouvislé postupy pitomé od samého počátku stopáže, klasické patlání pátého přes deváté...Náběh na sračku roku. Příjemně to ale zachránila atmosféra druhé poloviny, kde i přes dementní chování aktérů ( nic neobvyklého zejména u US produkce ) místy příjemně mrazila. Rozšíření ,,báchorky" o čarodějnici z Blair není na škodu a dům uprostřed lesa je opravdu strašidelný. Samotný závěr už moc nešokuje, ale odhalená podoba čarodějnice je skvělá ( případná omluva za drobný spam ). Takže se to celé nakonec dalo dokoukat bez jakékoliv újmy, znechucení, nebo znudění. Nejde o žádný přepychový kousek, spíše o tuctovou jednohubku, lehce zapomenutelnou, ale neurážlivou, u které se člověk párkrát příjemně vyleká. 50 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taká dvojka, aká vznikla, nikdy vzniknúť nemala. Ale jednotka mohutne zatriasla kinami na celom svete. Pamätám si na to, akoby to bolo dnes ráno. VŠETCI to „museli“ vidieť. Kiná boli natrieskané. Mystifikačná kampaň bola DOKONALÁ. A v kine na divákov čakal nervy trhajúci horor s takou hustou (až hnusnou) atmosférou, že to v sálach mnohí nerozdýchali a uprostred premietania odišli domov; stal som sa toho svedkom. Ja som bol fascinovaný hororom, aký tu ešte nebol. A trojka? Určite je lepšia, ako mizerná dvojka, ale príliš kopíruje jednotku, miestami pôsobí skôr ako remake, než sequel. Hlavný problém je jednak v absencii invencie (od premiéry jednotky ubehlo 17 rokov, no jedinou zmenou oproti originálu je dron), jednak v tom, že čo bolo desivé vtedy už proste nie je desivé dnes (chaotické a hysterické pobehovanie nočnými lesmi, kde nič nevidíte a potom padne kamera a je koniec) a jednak v nesympatických postavách. Ja osobne som svojho času Heather, Mikeovi a Joshovi držal palce a ich správanie bolo vzhľadom na situáciu, v akej sa nachádzali, pochopiteľné. Trojka však ponúka hrdinov, ktorí sú otravní už od prvých sekúnd. Koniec je vcelku intenzívny, ale to nestačí. No som rád, že som sa do pochmúrnych lesov pri Burkittsville po dlhom čase opäť vydal. Sú veľmi inšpiratívne. Čo sa bohužiaľ nedá povedať o samotnom filme. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama